Vesti / Crveno-bela planeta / Brko izdrži!

Brko izdrži!16.01.2013. 12:01

Autor: LimanFKV(0)
Ž

eljko Brkić povredio se u meču sa Fiorentinom. Stradao je kažiprst desne šake. Naš kapiten uspešno je operisan u Italiji, a povratak među stative se očekuje kroz 30-40 dana. FKV.com team želi brz i uspešan oporavak. U Španiji su debitovali naši bivši igrači - Miroslav Stevanović za Sevilju i Almami Moreira za Salamanku.

Španija
Sevilla [1 - 2] Mallorca
Valencia [2 - 0] Sevilla

U sredu su igrani revanš mečevi 1/8 finala "Kupa kralja", a Sevilja je na svom terenu branila 5:0 sa Majorke. Ovo je bila i prva utakmica Miroslava Stevanovića. Odigrao je sasvim korektno drugo poluvreme, imao nekoliko prodora i dva puta je upošljavao saigrače koji su nažalost bili neprecizni. Ostavio je sasvim korektan utisak na debiju. Sevilja će se u okviru 1/4 finala kupa sastati sa Saragosom. U okviru prvenstva Sevilja je gostovala zahuhtaloj Valensiji koja je stigla do pobede zahvaljujući Soldadu koji je postigao oba pogotka na meču. Čupa je šansu dobio u 83. minutu susreta pri rezultatu 1:0 za domaćina. Uspeo je, za kratko vreme, da dođe u šansu da ugrozi gol domaćina, ali je siguran bio Diego Alveš. Nadamo se da je ovo samo početak Čupinih partija u Španiji.

Hetafe B [0 - 0] Salamanca
Almami Moreira je zadužio dres sa brojem 22 i pokušaće da pomogne Salamanci da se vrati u drugu ligu. Moreira je debitovao protiv Hetafea, a zamenjen je u 64. minutu susreta. Salamanka se značajno pojačala u ovom prelaznom roku, pored Mo-a došlo je i nekoliko iskusnijih, ali kvalitetnih igrača. Podsećanja radi, Almami nije prvi naš bivši igrač u redovima Salamanke. U sezoni 2009/10 tamo je nastupao Ranko Despotović, kao pozajmljen igrač Mursije.

Nemačka
Standard Liege [1 - 3] Wolfsburg
Wolfsburg [5 - 1] Hertha BSC

Standard je u okviru priprema za nastavak Bundesliga imao nova dva meča i ostvario ubedljive pobede. Pridošlica iz Dortmunda, napadač Perišić, odlično se uklapa u ekipi i na obe utakmice postigao je pogodak. Slobodan Medojević u igru je (na obe utakmice) ulazio u drugom poluvremenu. Protiv Standarda je igrao na mestu štopera, dok je protiv Liježana igrao zadnjeg veznog. Gojko Kačar prilično je naljutio direktora HSV-a jer je odbio da pređe u Hanover (mnogo slabiji ugovor) koji je sve to preneo nemačkoj štampi.

Italija
Udinese [3 - 1] Fiorentina
Cagliari [2 - 1] Genoa

Kao što smo već rekli u najavi Željko Brkić je na utakmici sa Fiorelom doživeo povredu. Prema prvim prognozama Brka bi trebao da se vrati na gol za 30-40 dana. Izdrži Brks! Fiorentina je bolje otvorila susret i povela je golom koji je pripisan Željku od koga se lopta nakon prečka odbila u mrežu.





Vlada Avramov takođe je svih 90 minuta branio gol Kaljarija i korektno je zamenio "pocrvenelog" Agacija. Đenova je povela golom posle kornera, ali su domaćini uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist. Lepo je videti Vladu opet na golu.






Francuska
Saint-Etienne [2 - 2] Toulouse
Auxerre [1 - 2] Caen

Danijel Aleksić nije igrao protiv Tuluza, baš kao ni Branko Lazarević u pobedi nad Okserom.

Turska
Fenerbahce [2 - 0] Sivaspor
Eskirsehisor [3 - 1] Mersin

U Turskoj su igrane utakmice grupne faze kupa, ali Miloš Krasić i Milan Stepanov nisu izlazili na teren ovog vikenda.

Grčka
Pas Giannina [0 - 0] Panathinaikos

Brana Ilić zamenjen je u 75. minutu utakmice. Još jedna kvalitetna partija sa njegove strane, ali nažalost nije stigao do novog pogodka. Janjina je dominirala čitav meč, stvarala šanse, ali je junak utakmice bio golman PAO-a.

Panaetolikos, Milana Bojovića, bio je slobodan ovo kolo. Naime, grčka druga liga se sastoji od 21. kluba, pa svako kolo po jedan tim nema svog rivala.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...