Vesti / Crveno-bela planeta / Boske i Moreira putem Španije

Boske i Moreira putem Španije07.01.2013. 23:20

Autor: LimanFKV(0)
D

ok se Evropom traga za novim igračima, jer je prelazni rok u toku, i "Crveno-bela Planeta" jača je za nove članove - Bosketa Stevanovića i Almamija Moreiru, koji se uputiše na Iberijsko poluostrvo. Dok čekamo njihove debije za nove timove, kao i Milana Bojovića u Grčkoj, te da li će neki "stari" igrači "Stare dame" naći novo uhlebljenje i nove klubove, vikend za nama obeležili su Željko Brkić (najbolji na meču svog Udinezea protiv velikog Intera) i Milan Jovanović, koji i dalje rešeta mreže u dresu svog Anderlehta, ali i stigne da namesti gol svom saigraču.

Španija
Sevilla [1 - 0] Osasuna
Tenerife [2 - 0] Salamanca

Miroslav Stevanović i Almami Moreira su pridošlice u "Crveno-beloj planeti", ali ovoga vikenda nisu nastupili za svoje timove. Sevilja je tek pred kraj meča slomila otpor Osasune i preko Spahića stigla do tri važna boda. Stevanović je tokom nedelje izjavio da mu je trener predočio da će igrati na nešto drugačijoj poziciji nego u Vojvodini, dakle više u sredini terena. Biće teško izboriti se za minute pored Hesusa Navasa, Rejesa, Rakitića i ostalih vrhunskih fudbalera, ali vreme radi za Čupu. Miroslave, Boske, Čupo... sve najbolje Ti želimo !

Nemačka

Kako navode nemački mediji Gojko Kačar po svemu sudeći neće karijeru nastaviti u Hanoveru kako se pričalo. Sa druge strane Wolfsburg se nalazi na pripremama u Turskoj. Domaćin je organizovao mini turnir, a u polufinalu su se sastali sa Bešiktašom i slavili sa 2:0. Dobra vest je da je Slobodan Medojević u igru ušao u 73. minutu utakmice zamenivši Traša. Ostaje da vidimo da li to dolaze neki lepši dani za našeg bivšeg kapitena.

Italija
Udinese [3 - 0] Inter Milan
Lazio [2 - 1] Cagliari

Još jedna odlična partija Željka Brkića. Udineze je na svom terenu dočekao milanski Inter i zasluženo slavio. Prvo poluvreme proteklo je u blagoj inicijativi gostiju, ali je daleko sigurnije nego ranije delovala odbrana Udinezea. I sam Željko je delovao mirniji i slaženije, a imao je nekoliko odličnih pravovremenih istrčavanja, kao i fenomenalnu reakcija na šut Voltera Gargana za 20-ak metara. Taj udarac možete pogledati ovde. Di Natale je sa dva gola u nastavku (uz jedan Murijela) slomio favorizovane goste. Takođe, ovde možete pročitati Brkin intervju za portal goal.com.

Vlada Avramov je neočekivano dobio šansu da zaigra protiv Lacija. Igrao se 86. minut susreta u Rimu, kada je Miroslav Klose izbio sam pred Agacija, "jedinicu" Kaljarija. Klose je šutirao, nakon toga je došlo do malog kontakta i sudija je pokazao na belu tačku, sasvim neopravdano. Inače moram da istaknem da Avramova prati "nesreća" da su mu kolega sa gol-crte fantastični golmani gde god da igra. Ranije je to bio Frej, danas je Mihael Agaci koji ove sezone brani fenomenalno. U igru je morao da uđe Vlada, ali nije uspeo da odbrani penal Antonia Kanderve. U svakom slučaju Vlada će na gol u sledećem kolu protiv Đenoe, gde će nadamo se imati više sreće.

Belgija
Anderlecht [4 - 1] Lierse

U Belgiji ove nedelje nije bilo utakmica, ali smo vam ostali dužni još jednu fantastičnu utakmicu Milana Jovanovića koji je zabeležio novi pogodak i novu asistenciju.






Francuska
Caen [2 - 3] Saint-Etienne

Igrom slučaja u okviru francuskog kupa sastali su se timovi naših bivših igrača, ali Branka Lazarevića nije bilo u redovima domaćina, kao ni Danijela Aleksića kod gostiju.

Grčka
Platanias [1 - 1] Pas Giannina
Niki Volou [3 - 0] Panaitolikos

Brana Ilić zamenjen je u 81. minutu susreta, a dobio je i novi žuti karton. Što se tiče utakmice, oba pogotka pala su u prvom poluvremenu, a Giannini beži Evropa samo 2 boda (nalaze se na 6. poziciji).
Milan Bojović nije debitovao u porazu njegove nove ekipe.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...