Vesti / Aktuelno / Prelazni rok se zahuktava, Boske u Sevilji

Prelazni rok se zahuktava, Boske u Sevilji02.01.2013. 12:32

Autor: fkv.com Team(3)
Puca na visoko - Miroslav Stevanović
Puca na visoko - Miroslav Stevanović
N

ovogodišnji praznici uglavnom donesu kratko zatišje na fudbalskoj pijaci, ali je baš ovih dana odjeknula do sada najjača „bomba“ prelaznog roka u Jelen Superligi. Vezista Vojvodine, Miroslav Stevanović, karijeru će, gotovo izvesno, nastaviti u španskoj Primeri. Za njega je zainteresovana Sevilja i ukoliko lekarski pregledi prođu bez problema, Boske bi već ovih dana mogao biti predstavljen na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán i postati novi stanovnik crveno-bele planete.

Istim putem, ka crveno-beloj planeti, otisnuće se i Milan Bojović koji je potpisao za grčkog drugoligaša Panetolikos, gde će u tandemu sa Henrijem Kamarom (igrao između ostalih za Seltik, Vulverhempton, Vest Hem, Vigan, Sautempton, Šefild Junajted…) pokušati da obezbedi svom timu povratak u elitno nacionalno takmičenje.

Za sada treći putnik u inostranstvo bi mogao biti Daniel Mojsov. Štoper Vojvodine je, zbog nesuglasica sa upravom i dolaskom Đurića i Jokića, izgubio mesto u prvom timu i praktično pauzirao celu polusezonu. To nije smetalo čelnicima Levskog iz Sofije da ozbiljno razmisle da ga angažuju, pa će Daniel najverovatnije (prema pisanju portala sportline.bg za najviše desetak dana) karijeru nastaviti u klubu koji je, baš kao i Vojvodina, osnovan 1914. godine. Inače, Mojsov bi u bugarski klub mogao preći kao aktuelni reprezentativac svoje zemlje, pošto je zabeležio nastup kao starter za nacionalnu selekciju u meču protiv Poljske (1:4) 14. decembra minule godine.

Preko “grane” otisnuo se i Almami Moreira, kome su neubedljive igre u dresu Vojvodine bile dovoljne “samo” za potpis sa trećeligašem Salamankom. Čelnici petoplasiranog tima ovog ranga takmičenja računaju da bi baš uz pomoć Moreirinog iskustva mogli napasti prolaz u viši rang takmičenja.

Od preostalih igrača realno je očekivati odlazak kapitena Vulićevića, kome je istekao ugovor, i koji vaga ponude za odlazak u inostranstvo. Interesantna “roba” na pijaci mogli bi biti i uvek aktuelni Abubakar, zatim Trajković (navodno ima interesenata iz Rusije i Turske), Meleg (Ajaks je odavno bacio oko na njega), a klub bi mogli napustiti i Katai, Grin, Ađuru, Bilbija...

Izvesno je da nas čeka interesantnih mesec dana kada je prelazni rok u Voši u pitanju. Iz uprave su i pre poslednjeg kola najavljeni “oštri rezovi” u igračkom kadru i sigurno je da će ekipa biti dosta izmenjena u odnosu na jesenji deo sezone. Da li jača ili slabija, moći ćemo da dajemo prve ocene tek kada se završi kupoprodaja, 31. januara u ponoć.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...