Vesti / Crveno-bela planeta / Tadić najbolji igrač Holandije, Kačar blizu Hanovera

Tadić najbolji igrač Holandije, Kačar blizu Hanovera25.12.2012. 11:08

Autor: LimanFKV(1)
D

ušan Tadić proglašen je za najboljeg igrača jesenjeg dela sezone u tradicionalnom izboru sportskog magazina Elf! Nagradu je potvrdio i u ovom kolu, ostvarivši nove dve asistencije. Od bitnijih vesti trebalo bi izdvojiti i asistenciju Laneta u pobedi nad Genkom. Što se tiče transfera HSV je pristao na prodaju Kačara (najozbiljniji kandidat je Hanover), dok je Miodragu Stošiću istekao ugovor sa francuskim drugoligašem Nimom.

Nemačka
Bayer Leverkusen [3 - 0] Hamburger SV
Wolfsburg [0 - 2] Eintracht Frankfurt

HSV i Vukovi pretrpeli su poraze, a u Bundesligi ni ovoga vikenda nije bilo Gojka Kačara i Slobodana Medojevića. Pojavila se infomacija da je HSV spreman da proda Gojka, pominje se cifre od 500.000 e, a po svemu sudeći najbliži je prelasku u Hanover. Celu vest možete pročitati ovde.

Italija
Udinese [0 - 1] Fiorentina
Atalanta [1 - 1] Udinese
Cagliari [1 - 3] Juventus

U okviru italijanskog kupa Udinese je na svom terenu dočekao Fiorentinu i poražen je rezultatom 1:0. Praksa trenera ekipe iz Udina, Frančeska Gudolina, je da u kup takmičenju prednost imaju igrači sa manjom minutažom stoga je naš Željko Brkić meč ispratio kraj terena. U okviru Skudeta gostovali su Atalanti. Udinese je poveo u 33. minutu susreta veoma atraktivnim golom Muriela, a izjednačujući pogodak za ekipu iz Bergama postigao je Denis "sa kreča". Željko je u nastavku susreta imao nekoliko finih asistencija, a kako je to izgledalo možete videti na sledećim linkovima:
Prvo poluvreme
Drugo poluvreme

Vlada Avramov ponovo je svih 90 minuta proveo na klupi.

Belgija
Racing Genk [2 - 4] Anderlecht

Milan Jovanović igrao je 86. minuta u derbiju kola belgijskog šampionata. Vrlo uzbudljiva utakmica, Anderleht je do poluvremena vodio sa 2:0, a asistent ko drugog pogotka bio je Lane. To je bila njegova 13. asistencija ove polusezone, računajući sva takmičenja. Vratio se Genk u igru u drugom poluvremenu i u 75. minutu susreta rezultat je bio 2:2. Lane je učestvovao i u akciji kod trećeg pogotka pet minuta pre kraja utakmice. U 90. minutu Genk je imao šansu da poravna rezultat, ali nisu uspeli da iskoriste jedanaesterac. U trećem minutu nadoknade Jakovenko je potvrdio pobedu Anderlehta. Golove sa te utakmice možete pogledati ovde.

Francuska
Marseille [1 - 0] Saint-Etienne
Caen [1 - 0] Chateauroux

U velikom derbiju Francuske sastali su se Marsej i Sent Etjen. Ipak, Danijel Aleksić nije dobio šansu na Veledromu. U okviru francuske druge lige Kaen je dočekao Šateru. Branko Lazarević nije igrao, kao ni cele sezone. Novost je da je Miodrag Stošić slobodan igrač od 3. decembra kada mu je istekao ugovor sa ekipom Nima za koji je odigrao 98 utakmica i postigao 7 pogodaka.

Holandija
AZ Alkmaar [0 - 3] FC Twente Enschede

Tvente je sa tri pogotka stigao do važnih bodova u šampionskoj trci. Dušan Tadić je, naravno, igrao svih 90 minuta i zabeležio 2 nove asistencije. Ovoga puta "častio" je Čadlija i Kastanjosa. To je Dućina čak 16. asistencija u ovoj polusezoni. Ako pored toga dodamo da ima i 12 pogodaka jasno je da je najbolji igrač Tventea. Da je odmeren i da i dalje stoji mirno na zemlji govori i intervju koji možete pročitati ovde, a izveštaj sa utakmice pogledajte putem ovog linka.

Turska
Fenerbahce [1 - 3] Karabukspor
Gaziantepspor [2 - 1] Mersin

Igrači Fenera, nakon serije očajnih rezultata (a posebno poraza od Galatasaraja) našli su se na udaru navijača. Pre utakmice svi su se okupili na centru i ljubili grb na dresu. Ni to im nije pomogolo, Karabukspor ih je pregazio kontrama. Miloš Krasić je, posle dužeg vremena, dobio šansu od prvog sudijskog zvižduka. Čini se u ne baš najbolje vreme. Zamenjen je u 75. minutu susreta. Inače, Tursko prvenstvo me je veoma prijatno iznenadilo sa dosta poznatih igrača i veoma brzim fudbalom koji se forsira.

Mersin je gostovao Gaciantepsporu, ali nije uspeo da izbori makar remi. Milan Stepanov zamenjen je u 75. minutu susreta pri rezultatu 1:1. Nadam se da nije zbog povrede, pošto je dobio jedan jak udarac tokom prvog poluvremena.

Gruzija
Zestafoni [2 - 1] Din. Tbilisi

Zestafoni je zasluženo pobedio Dinamo u okviru šampionata Gruzije. Đorđi Merebašvili igrao je i ovu utakmicu, ali se uklopio u lošu partiju njegove ekipe. Zanimljivo je da je sportski direktor Zestafonija naš bivši igrač Mihail Hucišvili koji se u nekim krugovima spominje kao kadrovsko pojačanje našeg voljenog kluba. Treba istaći da je Zestafoni, odkako je u klubu Hucišvili, postigao najbolje rezultate u istoriji. Ukoliko se neko ne seća radi se o igraču, prvom Gruzinu u našim redovima (čini mi se) koji je karijeru morao da prekine zbog srčanih problema.

Mario Đurovski je za mozzartov portal dao jedan intervju o svom uspehu na Tajlandu. Intervju možete pročitati ovde.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...