Vesti / Crveno-bela planeta / Bojović pojačao Panetolikos

Bojović pojačao Panetolikos18.12.2012. 20:03

Autor: LimanFKV(2)
foto: panetolikos.gr
foto: panetolikos.gr
N

ovi stanar crveno-bele planete je Milan Bojović. On je potpisao ugovor na godinu i šest meseci sa grčkim drugoligašem Panaitolikosom koji se trenutno nalazi na sedmom mestu na tabeli, ali sa samo šest bodova zaostatka za liderom Apolonom. Bojke srećno!

Još jednom da se podsetimo Bojovićevih igara i golova u crveno-belom dresu.






Vikend za nama obeležili su golovi Brane Ilića, Miloša Krasića i Milana Jovanovića.

Nemačka
Bayer Leverkusen [3 - 0] Hamburger SV
Wolfsburg [0 - 2] Eintracht Frankfurt

HSV i Wolfsburg doživeli su nove poraze, ali još uvek čekamo prve minute u Bundesligi ove sezone Gojka Kačara i Slobodana Medojevića.

Italija
Udinese [1 - 1] Palermo
Parma [4 - 1] Cagliari

Igrao se 33. minut utakmice u Udinama koji bi naš Željko Brkić verovatno voleo da zaboravi. Slovenački reprezentativac Josif Iličić šutirao je sa nekih 25 metara i žabica je prevarila našeg kapitena koji je loptu u mrežu. Iako gol ide Brksu na dušu može se reći da se iskupio u finišu susreta. Naime, Udineze je ostao sa igračem manje u 60. minutu, ali su i dalje napadali u želji da stignu barem do boda, tako da je to ostavilo dosta prostora Mikoliju i Iličiću, ali su stizali samo do gola. Brka je skinuo nekoliko neverovatnih zicera i kao nagrada za upornost stigao je izjednačujući gol dva minuta pre kraja susreta, a ponovo je najbolje snašao stari lisac Di Natale. Gol Palerma možete pogledati ovde.

Vlada Avramov duel sa Parmom posmatrao je sa klupe, ali je šansu dobio tokom nedelje u okviru kupa Italije. Kaljari je gostovao u Torinu, a Vlada je branio svih 90 minuta. Imao je dve lepe odbrane Bentneru i Đovinku. Ipak, Sebastijan Đovinko uspeo je da ga matira u 58. minutu, ali Vlada tu ništa nije mogao u šta i sami možete da se uverite:






Belgija
AA Gent [1 - 1] Anderlecht
Anderlecht [2 - 1] Oud-Heverlee

Anderleht se u okviru 1/4 finala kupa sastao sa Gentom, a Milan Jovanović postigao je prvi pogodak na meču. U 11. minutu susreta sjajno je realizovao odličnu akciju. Igrao je svih 90 minuta, a da je Mbokani bolje reagovao pred kraj susreta zabeležio bi i asistenciju. Gol sa te utakmice možete pogledati u videu ispod. U okviru lige Belgije Anderleht je izborio nova tri boda, ali znatno teže nego što to inače čine. Gosti su se pokazali u odličnom svetlu, ipak dva gola Mbokanija bila su dovoljna za novu trojku. Lane je igru napustio u 77. minutu.






Francuska
Bordo [0 - 0] Saint-Etienne
Saint-Etienne [0 - 2] Lorient

Danijel Aleksić je meč u Bordou posmatrao sa klupe, ali je protiv Lorijena dobio prvu solidnu šansu. U igru je ušao u 55. minutu susreta pri rezultatu 0:2 za goste. Ono što je interesantno je to da je Dani preuzeo izvođenje svih prekida kada je ušao u igru. Imao jedan lep šut iz slobodnog udarca, ali je golman Lorijena bio na pravom mestu. Pet minuta pre kraja zaradio je i svoj prvi žuti karton zbog malo grubljeg starta. Nadamo se da će dobiti još prilika da se dokaže u jednom od najvećih klubova Francuske.

Holandija
FC Twente Enschede [3 - 2] Heracles Almelo

Dušan Tadić nije se upisivao u statistiku ovoga vikenda, ali je odigrao jednu od najboljih utakmica ove sezone. Gotovo bez izgubljene lopte, a najviše treba pohvaliti izuzetan napredak u kretnji bez lopte. Dovodio je do ludila odbranu Heraklesa, iako su upravo njemu posvetili najviše pažnje. Ako Duća ovako nastavi ne treba nikoga da iznenadi ako na leto bude jedna od zvezda prelaznog roka.

Turska
Fenerbahce [4 - 0] Goztepe
Genclerbirligi [2 - 3] Mersin
Galatasaray [2 - 1] Fenerbahce
Mersin [2 - 1] Akhisar Belediye Genclik Ve Spor

Miloš Krasić postigao je svoj prvi gol ove sezone. U kupu Turske, Fenerbahče se sastao sa Goztepeom, i u 55. minutu susreta nakon fantastične akcije Krasić je rutinski matirao golmana gostiju za 3-0. Pogodak možete videti ovde.

I Mersin, Milana Stepanova, je obezbedio plasman u narednu rundu savladavši srpsku koloniju Genčlerbiriligi rezultatom 3:2. U okviru lige, igran je veliki turski derbi, a Miloš Krasić je šansu dobio u 70. minutu susreta, ali nije uspeo da pomogne svojoj ekipi da izbegne poraz. Sa druge strane, Stepijev Mersin je dobio vrlo važnu bitku u borbi za opstanak.

Grčka
Pas Giannina [1 - 3] PAOK Saloniki

Strelac jedinog gola za Janjinu bio je Brana Ilić u 76. minutu susreta, odličnim udarcem sa preko 20 metara. Gol možete pogledati ovde.

Gruzija
Dinamo Tbilisi [2 - 0] Baia

Nova pobeda Dinama, nova asistencija Đorđi Merebašvilija. Ipak, valja napomenuti da je ova asistencija Ksciku za prvi pogodak na utakmici neregularna. Sudija je dosudio prekršaj, Mereba je na brzinu izveo, a sudija nije uočio da se lopta i dalje kretala nakon njegovog zvižduka. Evo kako je to izgledalo:




Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...