Vesti / Utakmice / Odbrojavanje pred Zvezdu počinje

Odbrojavanje pred Zvezdu počinje25.09.2009. 16:45

Autor: Grof Žekula(19)
Da li će Novosađani ugasiti zvezdu?
Da li će Novosađani ugasiti zvezdu?
U

šestom kolu Jelen Superlige, u nedelju 27. septembra od 16h na "Karađorđu", mačeve će isukati i samim tim ukrstiti, Vojvodina i Crvena Zvezda. Karte za meč koštaju 400 dinara (Zapad), 300 dinara (Istok) (mada ta karta nikome od nas ne treba, a iste će biti prodavane dva dana i na stadionu gostujućeg tima u Beogradu) i 200 dinara (Sever), a prodaja na blagajnama ispod južne tribine stadiona počinje sutra od 10 časova.

Utakmica je dobila epitet visokorizične, pa će shodno tome doslovno biti primenjivana svaka odredba "Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama" i svi sektori stadiona će biti duplo pokriveni kamerama, pa otuda i apel da se ranije dođe na "Karađorđe", kako bi se izbegle nepotrebne gužve, jer će i kontrola na ulasku biti rigorozna.

Nakon dva vezana neuspeha u prvenstvu (podela bodova sa Smederevom i poraz od Partizana), nema bolje prilike za igrače i stručni štab da pokažu koliko zaista vrede. U sredu je Vojvodina pronašla put ka sledećoj rundi Kup takmičenja, pa se svi navijači "Stare dame" srpskog fudbala nadaju da će se naći put i ka mreži gostiju u nedeljnom duelu, kako bi se ostvarila pobeda nad protivnikom nad kojim to puno znači i kako bi se okončao dosta loš period i upisala prva trojka u mesecu septembru.

O drugačijem ishodu osim o pobedi ne razmišlja niko u redovima domaćina. U to su novinare uveravali šef struke Dragoslav Stepanović, kapiten Dragan Mrđa i Dušan Tadić, koji su se obratili medijima na konferenciji u SC "Vujadin Boškov" u Veterniku. Fudbaleri Vojvodine će do početka meča odraditi po jedan popodnevni trening kako danas, tako i sutra, i nakon tog poslednjeg odmah i otići u karantin u hotel "Park".

Što se tiče sastava tima, u njemu neće biti Željka Brkića, koji će za nedelju dana biti u potpunosti spreman da zauzme svoje mesto među stativama (već trenira punom parom), a pod znakom pitanja su Ađuru, koj nije još 100% spreman, ali ima ogromnu želju da zaigra, pa će odluku o tome doneti lekarski deo tima tokom nedeljnog prepodneva (Stepi ne bi da rizikuje da mu se povreda mišića pogorša, da ga time ne bi izgubio na duži period) i Kizito, kome najveći problem predstavlja to što nema dovoljno utakmica u nogama, ali će najverovatnije zauzeti svoje mesto uz levu aut liniju. Đurovskog muči zadnja loža od utakmice sa Dinamom i veliko je pitanje hoće li u nedelju na teren, a Vulićevića opet pritiska bol u peti, poput starog junaka Ahila, pa će i odluka o njegovom oblačenju dresa sa brojem 22, biti doneta u nedelju. Alina Stojku danas čeka operacija u Belgiji, pa ne ostaje ništa drugo nego da mu poželimo sreću i brz oporavak.

Kapiten Dragan Mrđa je istakao da je, za sve igrače Vojvodine, ovo posebna i jako važna utakmica, da nakon odličnog starta i dva kiksa, od nedeljne predstave zavisi buduća borba za najviši plasman. Uveren je da će svi igrači dati sve od sebe, a to će biti lakše uz pun stadion i podršku vernih navijača, kojima se posebno zahvalio na tome što su uz ekipu i kad rezultati i igra nisu najbolji. Naglasio je da gosti imaju dobru seriju i da postižu dosta golova, pa da će shodno tome i utakmica biti lepa za oko, jer i Vojvodina nema kud nego da juri pobedu.

Dušan Tadić je rekao da predstoji težak meč, da očekuje utakmicu sa puno žara i borbe sa obe strane, da je najvažnije da on i njegovi saigrači uđu 100% u meč uz povećanu agresivnost i da jedino tako mogu prekinuti lošu seriju. Veruje da Vojvodina ima kvalitetniji tim i da će volja i želja imati presudan uticaj na odluku o pobedniku nedeljnog derbija.

Dragoslav Stepanović je odmah rekao da je došao taj trenutak koji odlučuje borbu za vrh, da se u nedelju može puno dobiti, ali i mnogo izgubiti. Odmah je naglasio da je od tri glavna pretedenta na trofeje, Vojvodina postigla najmanje, a primila najviše golova u dosadašnjem toku prvenstva, da ne igramo na domaćem terenu onako kako bi trebalo, ali da je upravo ova utakmica odlična za prekretnicu i da će kvalitet, ako ga ima, isplivati na površinu i da će se u nedelju jasno videti ko je bolji. Očekuje visok nivo igre na utakmici, veruje u igrače (istakao da oni nisu zaboravili da igraju fudbal i da je loša serija trenutna, mada su na prošloj utakmici najviše podbacili oni od kojih se najviše očekivalo), da imamo dovoljno oružja da se suprotstavimo Zvezdi, iako gosti dolaze kao vodeća ekipa prvoligaškog karavana, ali da to može biti još samo motiv više za nas. Dodao je da je na derbi utakmicama upravo motivacija najvažniji faktor, uz atmosferu na samom stadionu, pa je pozvao ljubitelje fudbala, a naročito navijače "Stare dame" srpskog fudbala (za koje je imao samo reči hvale), da nedelju popodne provedu na "Karađorđu" i u što većem broju napune tribine novosadske lepotice.

Istakao je da je još rano govoriti o tome koji će klub prvi proći kroz cilj prvenstvene trke, da je još 25 kola i 75 bodova u igri, da će odlučivati tzv. "mali mečevi" i da je on čak spreman da menja dva poraza protiv najljućih rivala, za pobede na svim ostalim duelima šampionata. Dodao je i da ne oseća pritisak da bi usled novog neuspeha mogao izgubiti posao, da će Vojvodina u nedelju zaigrati značajno ofanzivnije nego na meču sa Partizanom, da će biti promena u sastavu tima, ali da će težiti da se postojeći sistem 4-3-3 ne menja, jer lično voli tako da igra, a da će tim sistemom pokušati i da neutralizuje bokove gostiju. Smatra da oni neće doći u Novi Sad po bod, jer su u dobroj seriji, i da će posebno koristiti brzinu svojih navalnih igrača, pa moramo posebno obratiti pažnju na njihovo odigravanje kontra akcija.

U nedelju oko 18h ćemo dobiti jasniju sliku o svemu što se radilo u prethodnim mesecima od kad smo dobili novog šefa stručnog štaba i o tome kakav je posao odrađen u prelaznom roku i selekciji igrača. Uprkos krizi, ostaje da verujemo da će joj u nedelju igrači učiniti kraj svojom borbom, željom i htenjem, a da će se nakon toga svi oni koji budu došli na stadion da ih podrže (i oni koji iz opravdanih razloga to ne budu mogli da učine, pa meč budu posmatrali na Javnom servisu u direktnom prenosu), zajedno sa njima radovati trijumfu do duboko u noć, pa makar sutradan i bio radni ponedeljak.

Ako se naša želja da pobedimo naziva greškom, onda prihvatamo krivicu. HOĆEMO POBEDU U NEDELJU!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...