Vesti / Crveno-bela planeta / Mereba razigrao Tbilisi

Mereba razigrao Tbilisi06.12.2012. 14:09

Autor: LimanFKV(1)
uefa.com
uefa.com
J

oš jedna uspešna nedelja za stanovnike Crveno-bele planete. U strelce se i ovoga vikenda upisao Dušan Tadić za Tvente, dok su u crnogorskoj ligi efikasni bili Đorđe Šušnjar (Sutjeska), Žarko Korać (Zeta) i Judžin Sepuja (Jedinstvo). Vikend za nama ostaće upamćen i po Georgiju Merebašviliju koji je zabeležio čak tri asistencije u pobedi Dinama, kao i povratku na teren Vlade Avramova, Damira Kahrimana i Dragana Mrđe.

Bundesleague Germany
Wolfsburg [1 - 1] Hamburger SV

I ovaj meč protekao je bez naših bivših kapitena - Slobodana Medojevića i Gojka Kačara.

Serie A Italy
Udinese [4 - 1] Cagliari

U nedelju smo u Seriji A imali jedinstvenu priliku da gledamo dva naša bivša golmana na istom meču. Posle dugo vremena među stativama Kaljarija našao se Vlada Avramov, dok je sa druge strane gol ekipe iz Udina branio Željko Brkić. Brks je imao više sreće, dok je Avramov branio što se braniti moglo, jer je odbrana Kaljarija totalno podbacila na ovoj utakmici. Pregled utakmice možete pogledati ovde.

Beker van Belgie & Jupiler Pro League Belgium
Anderlecht [2 - 0] KV Mechelen
Anderlecht [2 - 1] Cercle Bruges

Anderleht se plasirao u naredno kolo kupa Belgije savladavši Mehelen. Trener domaćina je izveo kombinovan sastav za taj meč, pa je Milan Jovanović u igru ušao tek u 69. minutu. Odolevao je Mehelen sve do 110. minuta utakmice, ali nije uspeo da stigne do iznenađenja. Lane je asistirao Mbokaniju za drugi pogodak u poslednjem minutu.





Ni u ligi Anderleht nije bio na svom prepoznatljivom nivou. Ovaj put su do pobede došli preokretom pred sam kraj meča. U značajnoj meri pomogao im je i sudija koji je čak dva puta pokazao na belu tačku za tim iz Brisela. Lane je zamenjen u 74. minutu utakmice.

Coupe De La Ligue & Ligue 1 France
Saint-Etienne [0 - 0] Paris S.G.
Ajaccio [0 - 0] Saint-Etienne

Sent Etjen je slavio u četvrtfinalu Liga kupa protiv favorizovanog PSŽ boljim izvođenjem jedanaesteraca (5:3). Na toj, kao ni na prvenstvenoj utakmici sa Ajačiom u sastavu nije bilo Danijela Aleksića.

Ligue 2 France

Angers [0 - 0] Nimes
Dijon [1 - 0] Caen

Miodraga Stošića nije bilo u Nimu, kao ni Branka Lazarevića u Kanu.

Eredivisie Holland
FC Twente Enschede [2 - 0] Den Haag

Da li treba uopšte govoriti? Igrao se 49. minut susreta kada je svoj novi pogodak - 14. ove sezone postigao naš Dušan Tadić. Tvente je pobedom izbio na prvo mesto holandskog šampionata, a za to je svakako najzaslužniji naš reprezentativac. Gol možete videti ovde.

Süper Lig Turkey
Kayserispor [1 - 1] Fenerbahce
Antalyaspor [1 - 0] Mersin

Milan Stepanov nije nastupao zbog crvenog kartona u prošlom kolu, dok čelnici Fenera nisu zadovoljni igrama Miloša Krasića koji se trenutno nalazi u drugom planu.

Ekstraklasa Poland
Lech Poznan [0 - 3] Slask Wroclaw
Piast Gliwice [1 - 1] Polonia Warsaw

Aktuelni šampion pregazio je ekipu iz Poznanja za koje nije nastupao Vojo Ubiparip. Djordje Čotra igrao je svih 90 minuta.

Superleague Switzerland
Young Boys Bern [3 - 1] Sion

Povratak Dragana Mrđe! Naš bivši napadač u igru je ušao u 73. minutu utakmice nakon višemesečne pauze. Sion je nedopustivo loše odigrao, imali su vođstvo i igrača više od 29. minuta, a onda sve uprskali.

Super League Greece
AEK Athens [2 - 1] Pas Giannina

Janjina je poražena u Atini, a Brana Ilić igrao je svih 90 minuta.

Vyscha Liga Ukraine
Tavriya Symferopol [1 - 0] Illitchivets Mariupol

Damir Kahriman vratio se (ponovo) na gol Tavrije. Sjajna partija, imao je nekoliko odličnih odbrana. Mislim da ćemo ga videti i u sledećem kolu na golu, osim ukoliko nema problema sa kartonima pošto je opet zaradio jedan zbog odugovlačenja igre u 90. minutu susreta.

1. Division Russia

Završen je prvi deo šampionata ruske druge lige. Ekipa Urala, Milana Vještice, nalazi se na odličnom drugom mestu sa 45 osvojenih bodova.

Umaglesi Liga Georgia
Din. Tbilisi [5 - 2] Chikhura

Het-trick Georgija Merebašvilija, ali ne u golovima već u asistencijama. Ponovo goleada u Tbilisiju, a u linku ispod možete videti Merebine majstorije.






Divizia Nationala Moldova
Zimbru [4 - 3] FC Olimpia
Costuleni [0 - 0] Dacia Chisinau

Janko Tumbasević najverovatnije je povređen pošto nije bio u sastavu Zimbrua ni ovoga vikenda. Slaven Stjepanović ušao je u igru u drugom poluvremenu.

Prva Crnogorska Liga
FK Lovcen [1 - 6] Sutjeska Niksic
Celik [2 - 2] Zeta Golubovci
Petrovac [1 - 1] Buducnost P
Grbalj Radanovici [2 - 1] Jedinstvo BP
Mladost Podgorica [2 - 0] Rudar Pljevlja

Igrao se 18. minut utakmice na Cetinju kada je Đorđe Šušnjar postigao svoj novi pogodak, ovaj put glavom. I Srđan Bečelić odigrao je svih 90 minuta. Lovćen je poslednjih par kola nastupao sa podmlađenim sastavom zbog štrajka igrača, tako da ovaj nekarakterističan rezultat za crnogorski ligu i nije toliko neočekivan. Šušnjar je proglašen za igrača utakmice, a Sutjeska se nakon kiksa Budućnosti okitila titulom jesenjeg prvaka. Novi pogodak postigao je i Žarko Korać. On je u 52. minutu susreta preciznim udarcem sa 16 metara doveo goste iz Golubovaca u vodstvo od 1-0. Sa druge strane u redovima Čelika nije bilo Ilije Radovića. Budućnost je kiksnula na obali Jadrana i tako izgubila jesenju titulu. Svih 90 minuta za Plave odigrao je Mitar Peković. Judžin Sepuja konačno je bio starter u redovima Jedinstva, a treneru se odužio onako kako i dolikuje - golom u 43. minutu susreta. Ipak, to nije bilo dovoljno ni za bod u Radanovićima. Duško Nestorović odigrao je celu utakmicu za Rudar.

Albania Super League
Skenderbeau [2 - 0] Kukusi

Ivan Gvozdenović igrao je svih 90 minuta.

NB I Hungary
Haladas [1 - 1] Gyor
BFC Siofok [4 - 3] Egri FC

Nikola Trajković lepo igra ove sezone, a postigao je novi pogodak. Saša Dobrić , koji nastupa za Egri, zamenjen je u 72. minutu susreta.




Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...