Vesti / Utakmice / Voša ponizila Zvezdu

Voša ponizila Zvezdu01.12.2012. 23:41

Autor: Mihailov, fkv.com team(8)
Beta
Beta
V

ojvodina je na završetku jesenje polusezone u Beogradu savladala domaćina, Crvenu Zvezdu, sa 3:0 golovima Abubakara (2) i Stevanovića. Gosti su demonstrirali dobar fudbal tokom svih 90 minuta i zasluženo nose sva tri boda za Novi Sad. Voša je na ovoj utakmici imala i podršku oko pet stotina svojih pristalica, koji na kraju mogu i da žale što ovaj tim, "zahvaljujući" brojnim kiksevima, završava polusezonu tek kao četvrta ekipa na tabeli. Prvenstvo se nastavlja na proleće utakmicama 16. kola, a Vojvodina drugi deo sezone počinje gostovanjem u Smederevu.

Prvih desetak minuta utakmice protekli su u inicijativi domaćina i ispostaviće se da je to bio jedini period u kom je Zvezda bila opasna po gol Supića. Solidnu priliku imao je Kasalica u 9. minutu, kada je glavom prebacio prečku. Nakon toga, Vojvodina u potpunosti preuzima inicijativu. Najpre je Stevanović mogao da se upiše u strelce, no nije najbolje zahvatio loptu glavom na centaršut fenomenalnog Radoje.

U 22. minutu pola beli-pola crveni dolaze u vođstvo i nagoveštavaju poniženje koje će uslediti. Golman Bajković je pogrešno procenio let lopte, sudario se sa igračem svoje odbrane i Abubakaru nije bilo teško da postavi glavu i donese radost mnogobrojnim navijačima!

Nije bilo većih uzbuđenja do 40. minuta, kada je Katai mogao da duplira prednost. Srbobranac je prošao po levoj strani, snažno šutirao, ali je čuvar mreže ovoga puta bio na visini zadatka.

Ono što nije pošlo za nogom Aleksandru, pošlo je raspoloženom Kameruncu koji je trkom od polovine terena demonstrirao svoju brzinu došavši do protivničkog gola. Nije mu bilo teško da „pocepa mrežicu“ - 0:2!!!

Nastavak igre izabranici Nebojše Vignjevića započeli su na najbolji mogući način. U trenucima kada su navijači domaćih očekivali pritisak svojih (donedavnih) ljubimaca, Vojvodina je uspela da dođe do trećeg gola i postavi konačan rezultat derbija. Korner sa desne strane izveo je Katai, Abu je nogom prosledio loptu do Stevanovića kome nije bilo teško da se upiše u listu strelaca!

Do kraja meča, Zvezda je očajnički pokušavala da dođe do počasnog gola. Najbolju priliku imao je Milunović koji se propisno obrukao prebacivši okvir sa nepuna tri metra.

Rezultat je mogao biti i ubedljiviji, da nisu fudbaleri Stare Dame odlučili da "smanje gas". Rezultat ih je zadovoljio, pa je na semaforu nakon isteka 90. minuta pisalo 0:3, baš kao i čuvenog 10. marta 2007.godine! Nekada Davidov, Tadić i Despotović, danas Abubakar i Stevanović...

Sledi duga zimska pauza, prilika da se naprave neke neophodne izmene. Trijumfalno smo završili godinu, ali se mora priznati da 2012. nećemo pamtiti po dobru. Imali smo lošu prolećnu sezonu - neslavno smo završili takmičenje u Kupu i jedva smo izborili plasman u Evropu.

Letnji period doneo je malo radosti, savladali smo bečki Rapid, ali nas je nedelju dana kasnije zadesila velika krađa, pa smo morali da se oprostimo od Lige Evrope. Jesenji deo JSL nikako nam nije prijao, do ovog meča postigli smo svega deset golova, što je jako malo za tim koji cilja vrh tabele. U lošoj atmosferi otputovali smo na Marakanu, ali nam se tamo desilo nešto najlepše što nas je moglo zadesiti u ovom trenutku!

Ostaje nam da slavimo nekoliko dana, a zatim i da dobro razmislimo šta i kako dalje. Bliži se stogodišnjica kluba i bilo bi fenomenalno kada bismo u slavljeničku godinu ušli sa prvim trofejom Kupa u rukama!

Do marta meseca, uživajte u ovom istorijskom trijumfu!







Crvena zvezda - Vojvodina 0:3

Stadion: Crvene zvezde, Gledalaca: 13.751, Sudija: Milorad Mažić
Strelci: Oumaru 23', 45'+1 i Stevanović 46'.

Žuti kartoni: Vešović, Spajić, Mladenović - Trajković, Bilbija

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Maksimović, Spajić, Mladenović, Dimitrijević (od 47. Milunović), Milivojević, Lazović (od 82. Kadu), Milijaš, Kasalica, Mudrinski.

Vojvodina: Supić, Vulićević, Trajković, Đurić, Pavlović, Radoja, Ađuru, Stevanović, Kosović (od 62. Moreira), Katai (od 74. Bilbija), Oumaru.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...