Vesti / Utakmice / Šlag na... hmm

Šlag na... hmm30.11.2012. 14:16

Autor: fkv.com team(2)
Z

atvaranje (ne)uspešne polusezone Vojvodina će treći put u poslednje tri godine imati na stadionu Crvene zvezde. Protivnik je svima dobro poznat - klub od ”državnog značaja”, “stub srpstva” i "najbolji ambasador našeg fudbala u svetu". Ovo su ustaljene definicije koje se svakodnevno mogu čuti putem medija. Mada, može se i drugačije reći. Može se reći da u subotu gostujemo starijem državnom projektu, ekipi koja grca u dugovima i koja bi, kad bi zakoni važili jednako za sve, davno bila ugašena.

Svedoci smo velikih turbulencija u taboru rivala. Doskorašnji predsednik Lukić podneo je ostavku i danas se suočava sa optužbama nove uprave za loše poslovanje i manjak u kasi kluba. Nasledio ga je Dragan Džajić, zamenivši optuženičku klupu funkcionerskom foteljom. Iako sudski proces protiv njega nije dovršen, predsednik Srbije doneo je odluku da ga abolira. Iznenađujuće je to što je Džajić mirno prihvatio oslobađajuću odluku, jer je u avgustu mesecu izjavio da želi na sudu da dokaže nevinost, isključujući mogućnost da dođe do ovakvog scenarija.

Našem subotnjem protivniku nije bilo ništa manje uzbudljivo ni na terenu. U poslednja tri meča, četa "srpskog Murinja" je dva puta preokretala rezultat. Poslednji put protiv Slobode koja je imala dosta zamerki na suđenje i koja je sumnje u regularnost izražavala i pre meča. To je sve motivisalo prvog čoveka Užičana da napusti sve organe FSS-a.

Ako nezadovoljstvo Slobode neko razume, razumeju Vojvodinaši. Još su sveža sećanja iz finala Kupa prethodne godine, kada smo brutalno pokradeni od strane "mlađeg brata" našeg rivala. Tada su stizali glasovi podrške sa svih strana, a posebno nam je bila "draga" podrška navijača Zvezde. Pozivani smo u istrajnu zajedničku borbu protiv Fudbalskog Saveza i svih neprijatelja srpskog fudbala. Hteli su novu, regularnu ligu. Verujemo u iskrenost želja za regularnim takmičenjem i nadamo se da danas takve pozive šalju i navijačima Slobode.

Sećamo se i još jednog finala Kupa. Onog iz 1997. godine, kada smo upravo klubu iz Ljutice Bogdana bili prinuđeni da predamo pehar.

To su samo neki u nizu primera velikih nepravdi. Ono čega se najviše bojimo i ono što najviše boli, jeste da se ne vidi svetlo na kraju tunela. Lopta se još uvek okreće samo zbog dva kluba, dok ostalima ostaju samo “mrvice”.

I da prozborimo koju o predstojećoj utakmici, trener Vignjević nema kadrovskih problema, sem u slučaju Jokića koji će morati da pauzira zbog parnih kartona. Pobeda u derbiju donekle bi popravila utisak i uspela da maskira očajnu polusezonu u kojoj smo postigli svega deset golova! Neće biti nimalo lako, rival je trostruko efikasniji od nas. Možda je to i signal da spustimo loptu na zemlju i odigramo što strpljivije i opreznije.

Konferenciji za mediji prisustvovali su šef stručnog štaba Nebojša Vignjević i donedavni omladinac i sadašnji prvotimac - Nemanja Radoja.







Valja dodati da će pravdu deliti Milorad Mažić, sa kolegama Radojčićem, Ristićem i Anđelovskim! Meč je zakazan za 19h, apelujemo na sve navijače “Stare Dame” da podrže fudbalere uprkos lošoj formi, jer je ovo definitivno nešto više od igre!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...