Vesti / Crveno-bela planeta / Het-trik Sepuje

Het-trik Sepuje28.11.2012. 23:26

Autor: LimanFKV(3)
T

ri gola Judžina Sepuje, po gol i asistencija Merebašvilija i Tadića, gol za pobedu Milana Stepanova i Brkina odbrana, koju su videli svi ljubitelji fudbala na svetu, epilog je sedmice iza nas u "Crveno-beloj planeti" koja se uspešno vrti.

Champion League
Anderlecht [1 – 3] AC Milan

Naš jedini predstavnik u Ligi šampiona, Milan Jovanović zamenjen je u 72. minutu utakmice. Imao je jednu odličnu priliku u 13. minutu utakmice, kada je u prepoznatljivom stilu pobegao odbrani Milana, odlično šutirao, ali je Kristijan Abijati majstorski odbranio udarac. Utakmica će ostati upamćena po evrogolu Meksesa, makazicama sa 16 metara. Anderleht se, kolo pre kraja grupnog dela nalazi na trećem mestu grupe C sa 4 boda koliko ima i ruski Zenit. U poslednjem kolu gostuju Malagi.

Europa League
Anji Makhachkala [2 – 0] Udinese
Marseille [0 – 1] Fenerbahce
Hannover [0 – 0] FC Twente Enschade

Željko Brkić branio je svih 90 minuta protiv tajkuna iz Macačkale. Njegova intervencija u 12. minutu susreta obišla je sve sportske portale. Ipak, s obzirom da sam već pisao kakvi “indijanci” (iskoristiću ovaj termin iako je to velika nepravda prema hrabrim crvenokožcima koji su svojim tomahavcima jurišali na puške odvratnih kaubojaca. E pa ovi su više hrabrosti kaubojaca, al’ ajd’ …) igraju u odbrani Udinezea, Brka je kapitulirao u 72. minutu susreta. Nakon kornera Brks kreće na loptu, ali mu je zasmetao njegov saigrač. Džabe ga je naš bivši kapiten gurnuo pod noge protivnika, visoko je skočio Kristofer Samba i to je bilo 1:0 za Anži. Par minuta kasnije i Samjuel Eto je pokazao zašto je jedan od najboljih napadača za konačnih 2:0. Udineze se nalazi na poslednjem mestu grupe A, sa 4 osvojena boda. U poslednjem kolu dočekuju slavni Liverpul, protiv kojeg imaju i jedinu pobedu u grupi. Miloš Krasić posmatrao je meč na Velodromu sa klupe, a Fener je ovom pobedom obezbedio plasman u narednu rundu. Dušan Tadić odigrao je svoj 32. meč u poslednja 4 meseca. Tvente je završio svoju evropsku pustolovinu za ovu godinu kolo pre kraja. Dalje iz grupe L idu Hanover i Levante.






Bundesleague Germany
Fortuna Dusseldorf [2 - 0] Hamburger SV
Wolfsburg [1 - 1] Werder Bremen

Slobodan Medojević i Gojko Kačar nisu bili u startnih 18 ni ovog vikenda.

Serie A Italy
Lazio [3 - 0] Udinese

Tri gola u mreži Željka Brkića. Ko bi rekao da je on bio jedina svetla tačka Udinezea kada vidi ovaj rezultat? Igrao se 12. minut kada je Željko maestralno odbranio penal Ledezmi. Ipak već nakon 5 minuta već je bilo 1-0. Odličnu akciju Lacijala surovom egzekucijom završio je Gonzales. Do poluvremena u listu strelaca upisao se i Klose koji se zbog očajne ofsajd zamke našao 1 na 1 sa našim kapitenom. Treći gol postignut je nakon slobodnjaka sa 18-19 metara. Živi zid se nije udostojio da skoči. Golove možete pogledati ovde.

Jupiler Pro League Belgium
Germinal Beerschot [1 - 4] Anderlecht

Milan Jovanović odigrao je novih 90 minuta za Anderleht. Imao je par poluprilika, a učestvovao je (indirektno) kod izjednačujućeg pogotka. Anderleht nastavlja da melje protivnike, igraju izuzetno ofanzivno i atraktivno, napadački fudbal takoreći, pa se nadam da će prihvatiti našeg trenera jer im se vizije i misije neverovatno poklapaju.

Ligue 1 France
Saint-Etienne [1 - 0] Valenciennes

Nema Danijela Aleksića ni ovog vikenda.

Ligue 2 France
Nimes [1 - 2] Lens
Caen [1 - 0] Angers

Miodrag Stošić je ozbiljno povređen dobra dva meseca već, dok je Branko Lazarević još bez nastupa za Kan ove sezone.

Eredivisie Holland
FC Twente Enschede [2 - 2] FC Zwolle

Dušan Tadić ponovo je igrač utakmice. Sjajna partija našeg reprezentativca, često su ga faulirali igrači Cvolea, a on im se svetio upravo iz prekida. Do gola je mogao već u 6. minutu susreta, ali je njegov slobodan udarac sa 17 metara zaustavila prečka. Ipak, u 48. minutu upisao se u listu strelaca sa bele tačke. Cvole je imao dosta sreće i uspeo da stigne do preokreta u 88. minutu. A u drugom minutu nadoknade Duća je fantastičnim centaršutom iz slobodnog udarca pronašao Castaignos koji je postavio konačan rezultat. Ne bi bilo loše da se snime svi Dućini centašutevi za jednu lekciju na sportskim terenima " Vujadin Boškov ", odsek "prvi tim", smer "2 gola u 90 min.". Predlažem naslov - "Kako do šanse iz 14 kornera". Dakle, 10. gol, 14. asistencija. Zbog zaštićenih prava golove ne možete videti na youtube-u, ali možete ih pogledati ovde.

Süper Lig Turkey
Fenerbahce [4 - 1] Genclerbirligi
Mersin [2 - 1] Karabukspor

Miloša Krasića nije bilo na meču sa Genčlerbiriligijem, ali je zato Milan Stepanov postigao odlučujući pogodak za ekipu Mersina u 89. minutu susreta. Odlično je reagovao na centašut, i glavom pogodio dalji ugao. Veliku radost Stepiju je pokvario sudija. Naime, nakon postizanja gola digao je dres preko lica, i zbog glupog pravila zaradio drugi žuti karton i isključenje. Ipak, 3 boda su ostala Mersinu.

Ekstraklasa Poland
Polonia Warsaw [0 - 1] Zaglebie Lubin
Podbeskidzie [2 - 3] Lech Poznan

Djordje Čotra zamenjen je u 72. minutu utakmice. Da ponovim, nastupa za Poloniju. Zaradio je žuti karton. Vojo Ubiparip u igru je ušao u 72. minutu.

Superleague Switzerland
Sion [1 - 1] Grasshoppers

Dragan Mrđa lagano se oporavlja od povrede. Zabeležio je dva puta po poluvreme na poslednje dve utakmice Siona II, koji se takmiči u nižoj švajcarskoj ligi.

Super League Greece
Pas Giannina [1 - 0] OFI Crete

Janjini odlično ide u poslednje vreme. Nova pobeda, ovoga puta savladan je OFI. Brana Ilić igrao je celu utakmicu.

Vyscha Liga Ukraine
Metalist Kharkiv [5 - 0] Tavriya Symferopol

Pet golova u mreži Tavrije, ali na njenom golu nije bilo Damira Kahrimana, verovatno zbog kiksa u prošlom kolu.

1. Division Russia
Torpedo Moscow [2 - 3] Ural

Milan Vještica nije bio u sastavu zbog crvenog kartona u prošlom kolu.

Umaglesi Liga Georgia
Din. Tbilisi [3 - 0] Dila Gori

Fantastična partija Geogi Merebašvilija. Najpre je u 3. minutu postigao atraktivan pogodak, a tačku na utakmicu stavio je asistencijom u 87. minutu susreta.






Divizia Nationala Moldova
Dacia Chisinau [1 - 0] Speranta
FC Milsami Orhei [0 - 0] Zimbru

Janko Tumbasević drugi meč zaredom nije bio u sastavu. Pretpostavljam da je povreda u pitanju pošto je, do sada, bio standardan u ekipi. Ni Slaven Stjepanović nije nastupao za Dačiju.

Prva Crnogorska Liga
Buducnost P [1 - 0] Mladost Podgorica
Zeta Golubovci [1 - 0] Sutjeska Niksic
Celik [0 - 2] Petrovac
Jedinstvo BP [4 - 0] FK Lovcen

Mitar Peković igrao je celu utakmicu i zaradio ocenu 6. Sutjeska je u Golubovcima nastupila u izmenjenom sastavu, a izostao je i Djordje Šušnjar. Srđan Bečelić igrao je prvo poluvreme i zaradio ocenu 5,5. (opet, ponavljam da nisam siguran da li se radi o našem igraču). Igrač utakmice bio je Žarko Korać koji je postigao jedini pogodak na utakmici glavom, u 16. minuti susreta. Zanimljivo je da ekipu Zete sa klupe predvodi nekadašnji štoper stare dame Darko Šuškavčević. Ilije Radovića nije bilo u ekipi Čelika. Ovo kolo obeležio je Judžin Sepuja koji je postigao svoj prvi het-trick i to u samo 7 minuta. Gosti sa Cetinja nastupali su sa omladincima jer igrači štrajkuju, a Sepi je ušao u drugom poluvremenu. Barem je tako bilo do sada, retko kada je dobijao šansu više od pola sata. Golove je postigao u intervalu od 62. - 69. minuta susreta. Bravo za upornog Uganđanina!

J-League Japan
Sagan Tosu [3 - 1] Urawa Red Diamonds

Ranko Despotović presedeo je i ovaj meč na klupi. Završena je sezona u Japanu, mršava sezona za Ranka. 16 utakmica (od 33), 2 gola, 2 asistencije. Nadam se da će se vratiti negde bliže nama.

Albania Super League
Luftetari [0 - 1] Skenderbeau

Ivan Gvozdenović igrao je svih 90 minuta.

NB I Hungary
Gyor [2 - 0] Debrecen
Egri FC [1 - 2] Haladas

Đer je nastavio da melje, Nikola Trajković zamenjen je u 61. minutu susreta pri rezulatu 1:0. Zaboravio sam ranije na još jednog Limanca, a to je Saša Dobrić koji nastupa za Egri FC, ali nije igrao na ovom susretu.

Savo Pavićević je i dalje bez kluba, a videćemo kakva će biti situacijama sa našim igačima u Aziji - Vlatkom Grozdanovskim i Rankom Despotovićem pošto su prvenstva u Kini i Japanu završena. Takođe videćemo i da li će Vlada Buač ostati u Kazahstanu ili će promeniti sredinu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...