Vesti / Utakmice / Vojvodina - Radnički Kragujevac: Hoće li gol ponovo biti dovoljan?

Vojvodina - Radnički Kragujevac: Hoće li gol ponovo biti dovoljan?23.11.2012. 16:47

Autor: Mihailov(2)
Detalj sa prošlosezonskog meča
Detalj sa prošlosezonskog meča
N

ema vremena za odmor, subota nam donosi novu prvenstvenu utakmicu. U Novi Sad stiže ekipa Radničkog iz Kragujevca, tim koji nikako ne uspeva da pronađe prošlosezonsku formu kada im je za malo izmaklo učešće u Evropi.

Pozicije na tabeli ne smeju da zavaraju, iako se nalaze nadomak zone ispadanja, "Đavoli" su efikasniji tim od Voše. Sa druge strane, u odbrani je situacija potpuno drugačija - poslednja linija crveno-belih je najneprobojnija u Jelen Super Ligi.

Podsetićemo se i pređašnjih rezultata dva suparnika. Od kako je Radnički ušao u najviši rang, odigrane su dve utakmice i obe su završene bez pobednika. U novijoj istoriji naš klub je uglavnom izlazio kao pobednik, najvrednija pomena je 1999. godina kada su se gosti proveli "kao bosi po trnju“ - ispratili smo ih sa osam golova u njihovoj mreži!!!

Još jedan detalj podstiče optimizam - Kragujevčani su poslednji put trijumfalno napustili Novi Sad još davne 1939. godine.

Jedno je sigurno, novosadska publika zadovoljiće se jedino pobedom. Fudbaleri "Stare Dame“ imaju zadatak da razuvere kritičare i pokažu da nisu zaboravili šta znači igrati na gol više. Valjalo bi da trener Vignjević podseti navijače šta to beše ofanzivan fudbal, jer smo jedini tim u ligi koji niti na jednoj utakmici nije smestio loptu u mrežu više od jedanput!

Kadrovskih problema nema, svi su konkurenciji sem dugo povređenog Poletanovića. Najave su da se sastav neće menjati u odnosu na prethodni kup meč, ali ćemo konačnu potvrdu toga dobiti tek na licu mesta!

Nekim igračima će ovo biti oproštaj od "Karađorđa“. Najbliži tome je Dejan Meleg, koji će najverovatnije pojačati holandski Ajaks u predstojećem zimskom prelaznom roku. Upravo ovaj igrač je prisustvovao današnjoj konferenciji za štampu, istakavši da ne smemo da potcenimo sutrašnjeg rivala ukoliko mislimo doći do tri boda.







Odlukom uprave, kapije stadiona biće širom otvorene za sve koji budu poželeli da subotnje popodne provedu uz svoj lokalni klub. Utakmica počinje u 16 časova, ovo će biti prava uvertira za derbi koji je na programu za nedelju dana, kada će Vojvodina gostovati na "Marakani".

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...