Vesti / Utakmice / Rulet kuglica stala na crveno-belo

Rulet kuglica stala na crveno-belo21.11.2012. 15:33

Autor: Mihailov, Budababa(12)
F

udbaleri Vojvodine plasirali su se u polufinale nacionalnog kupa nakon što su pobedili subotički Spartak u Subotici boljim izvođenjem jedanaesteraca - 1:1 (penalima 3:5). Domaćini su poveli golom Puškarića u 30. minutu, a izjednačio je pred sam kraj meča Abubakar Oumaru, čijim je golom u 89. minutu rešenje o pobedniku odloženo do izvođenja penala. Tu su se bolje snašli Novosađani, a pobedonosni pogodak za Vošu u poslednjoj seriji postigao je upravo Abubakar, što mu sa pravom donosi epitet junaka meča.


Treći put u poslednje tri godine Vojvodina će igrati polufinale najmasovnijeg srpskog fudbalskog takmičenja! U regularnom delu utakmice oba kluba su postigla po jedan gol, tako da se pobednik morao odlučiti izvođenjem jedanaesteraca.

Krenimo redom...
Prvih pola sata igre protekli su bez izrazitih prilika za gol, crveno-beli su pokušali preko Abubakara i Stevanovića, međutim nije to bila prava opasnost za domaćina.

U 31. minutu, gol dolazi kao grom iz vedra neba - Puškarić na oduševljenje publike dovodi Subotičane u vodstvo! Bio je to prelep udarac iz voleja, Supić nije bio u mogućnosti da interveniše.

Bilo je to sve vredno pomena u prvom poluvremenu, naš tim je pošao u svlačionice sa golom zaostatka...

Nastavak ne donosi očekivana uzbuđenja, Vojvodina sve do samog kraja meča nije uspevala da poveže igru, pa se činilo da će Spartak ići dalje. No, igrači se bude u samom finišu. U najbolju priliku ulazi Vladan Pavlović koji uspeva da promaši nemoguće, a zatim dolazimo i do prelomnog trenutka. Repriza iz Niša, Abubakar postiže gol u 89.minutu na asistenciju Stevanovića i Vojvodina uspeva da izbori penale!

Lutrija je krenula golom Jokića, da bi zatim Torbica doneo poravnanje. Šutiralo se gol za gol sve do 4.serije, kada je strelac pogotka u regularnom delu, Puškarić, bio neprecizan. Plasman među četiri najbolja tima Vojvodini je doneo Oumaru...


Spartak-Vojvodina 1:1 (1:0) - 3:5 posle izvođenja penala

Glavni arbitar: Milorad Mažić

Vojvodina: Supić, Vulićević, Jokić, Trajković, Pavlović, Moreira(Bojović), Ađuru(Deletić), Radoja, Katai(Meleg), Stevanović, Abubakar.

Spartak: Aleksić, Puškarić, Antonić, Bratić, G.Adamović, Kovačević, Šarac(Popara), M.Adamović(Milivojev), Novaković, Torbica, Despotović(Nosković).

Strelci: Puškarić(31.min), Oumaru(89.min).
Realizatori penala: Torbica, Kovačević, Bratić (Spartak), Jokić, Bojović, Meleg, Stevanović, Oumaru (Vojvodina).
Žuti kartoni: Bratić, Popara (Spartak), Radoja (Vojvodina).

Epilog derbija ravnice ipak je pripao Vojvodini. Crveno-belima sada ostaje da se što bolje pripreme za dve predstojeće prvenstvene utakmice, najpre protiv Radničkog na Karađorđu, a zatim i za gostovanje na Marakani. Polufinalni okršaji kupa zakazani su za proleće, termin žreba biće naknadno određen.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...