Vesti / Utakmice / Prekinuti Spartakov niz

Prekinuti Spartakov niz20.11.2012. 15:05

Autor: Mihailov(4)
P

o najavama igrača i stručnog štaba, očekuje nas najbitnija utakmica polusezone u kojoj ćemo pokušati da izborimo plasman u polufinale nacionalnog kupa. Subotički Spartak je svakako najveći zalogaj za našu ekipu u dosadašnjem delu takmičenja, naročito zbog toga što će se meč odigrati u najsevernijem gradu Srbije.

„Plavo-beli“ se nalaze u sjajnoj formi od kako je na trenersku klupu došao Petar Kurčubić, zamenivši Kizu Milinkovića na toj poziciji. Tako su u samo nekoliko kola od kandidata za ispadanje došli u odličnu priliku da se bore za izlazak na evro-scenu. U istoj položaju je i Vojvodina, pa je jasno da će oba kluba pokušati i alternativnim načinom, preko kupa, da obezbede par dodatnih utakmica u letnjem periodu.

Ovo će biti drugi put da gledamo vojvođanski derbi u Subotici, imajući u vidu da su se dva rivala već sastala u šampionatu, kada je naš tim slavio pogotkom Stevanovića. Ne bismo imali ništa protiv da se situacija preslika, međutim svima je jasno da su okolnosti potpuno drugačije. U međuvremenu, došlo je do smene trenera u oba tabora i najpoštenije bi bilo reći da u sredu neće biti favorita za prolazak u narednu rundu!

Igrajući se brojkama dolazimo do zaključka da je Spartak postigao skoro duplo više golova od nas u prvenstvu, ali je isto tako i duplo više puta njihov golman vadio loptu iz mreže. Može i ovako - od kako je Kurčubić preuzeo tim, na svom terenu postižu 3 gola u proseku. S obzirom da je svima poznato kakvu realizaciju ima naša ekipa, najbolje je da se nadamo da statistika neće imati nikakvog udela u sredu!

Što se igračkog kadra tiče, Vignjević neće imati problema da sastavi tim. Očekuje se povratak kapitena Vulićevića i Miroslava Stevanovića.

Današnjoj konferenciji za medije prisustvovao je i Aleksandar Katai...





Propozicije su sledeće - ukoliko nakon 90 minuta rezultat ostane nerešen, odmah će se pristupiti izvođenju jedanaesteraca! Pobednik duela plasiraće se u polufinale takmičenja gde ga očekuje dvomeč. Prvi meč zakazan je za 13. mart, dok će se revanš igrati 17. aprila.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...