Vesti / Crveno-bela planeta / Brana probio Solunski front

Brana probio Solunski front20.11.2012. 14:54

Autor: LimanFKV(0)
V

ikend za nama obeležio je Brana Ilić koji je dobrom igrom doneo pobedu svom timu na gostovanju u Solunu. Beležimo još i asistencije Merebašvilija i, naravno, Tadića.


Bundesliga Germany
Hamburger SV [1 - 0] Mainz
Hoffenheim [1 - 3] Wolfsburg

HSV je uspeo nekako da pobedi ekipu Majnca, ali u timu i dalje nema Gojka Kačara. Wolfsburg, Slobodana Medojevića, počeo je da beleži znatno bolje rezultate odlaskom Feliksa Magata sa klupe Vukova. Meda je i dalje u drugom planu. Nemački "Bild" sastavio je spisak igrača za koje misli da će napustiti klub u čistki koja sledi u januaru. Reč je, velikom većinom, o igračima koje je doveo bivši trener, a tu spada i naš bivši kapiten.


Serie A Italy
Udinese [2 - 2] Parma
Inter Milan [2 - 2] Cagliari

Željko Brkić branio je svih 90 minuta. Poveo je rano Udine preko Di Natalea, a 1:0 je bio i rezultat poluvremena. Tek što je počelo drugo poluvreme, usledilo je poravnanje rezultata. Nakon više grešaka odbrane, sam u petercu našao se Markioni i Brka se tu nije mnogo pitao. Iako su uskoro poveli sa 2:1, u 89. minutu susreta Paladino je "poneo bod kući". Paladino je odlično reagovao na dubinsku loptu sa svoje polovine i ostao 1 na 1 sa Željkom. Teško našem kapitenu pored ovakve odbrane... Kaljari je odoleo u Milanu, a jedan od najzaslužnijih (pored sudije) je upravo golman gostiju Agaci kome je rezerva i na ovom meču bio Vlada Avramov.


Jupiler Pro League Belgium
Anderlecht [1 - 0] Kortrijk

Mučio se Anderleht čitavih 90 minuta da savlada Kortjirk, da bi im u poslednjim trenucima presudio Mbokani. Igrali su odlično, kao u poslednje vreme, samo što lopta nije htela u gol. Nekolicina odličnih prilika, stativa, a čak su i penal promašili. Lane Jovanović odigrao je svih 90 minuta, imao je nekoliko dobrih šansi. Jedan udarac glavom sa 10-ak metara pored gola i šut iskosa sa leve strane sa 6-7 metara - odbrana golmana (najboljeg igrača ove utakmice) Kortjirka. Lane je i jedini zapisani iz redova Anderlehta - požuteo je u 73. minutu.


Ligue 1 France
Evian Thonon Gaillard [2 - 2] Saint-Etienne

Sent Etjen je prokocakao vodstvo od 2:0 sa poluvremena, a Danijel Aleksić nije bio u kombinaciji ni za ovaj meč.


Ligue 2 France
U Francuskoj se igrala druga runda kupa (ekipe iz nižih liga), a Nim je ispao već u prvom kolu kada ih je Monako izbacio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Nismo ga spominjali ranije, a red je - Branko Lazarević brani boje Kana, ali ove sezone nije zabeležio nijedan nastup.


Eredivisie Holland
FC Utrecht [1 - 1] FC Twente Enschede

Nova asistencija za Dušana Tadića - čak 13. ove sezone. Igrao se prvi minut susreta, i nakon faula na sredini terena koji nije delovao opasno, loptu je uzeo Duća i pronašao samog Jensena kojem, pored uspavane odbrane domaćina, nije bilo teško da glavom smesti loptu iza leđa golmana. Tvente je značajno pao u formi, a i Tadić pomalo. Vidi se da ga stiže umor zbog velikog broja utakmica, a trener mi nije jasan da ga nikada ne odmara. Preko 30 utakmica odigrao je Dušan ako računamo i reprezentaciju (?!). I danas je odigrao 90 minuta, i bio na nivou svog tima.


Süper Lig Turkey
Eskisehirspor [1 - 1] Fenerbahce
Bursaspor [3 - 0] Mersin

Miloša Krasića i dalje nema u redovima Fenera, dok je Milan Stepanov sa klupe gledao poraz svog tima.


Ekstraklasa Poland
Lech Poznan [1 - 3] Legia Warsaw
Polonia Warsaw [1 - 1] Gornik Zabrze

Legija je slavila u derbiju. Vojo Ubiparip igrao je do 73. minuta. Đorđe Čotra nalazi se u redovima Polonije. Bio je standardan do ovog kola. Ovog vikenda u igru je ušao tek u 63. minutu utakmice.


Superleague Switzerland
Servette [0 - 2] Sion

Sion je nastavio sa dobrim rezultatima, ali Dragan Mrđa još nije zaigrao od oporavka od povrede.


Super League Greece
Aris Saloniki [1 - 2] Pas Giannina

Fantastična partija Brane Ilića! Sremac je odigrao "za medalju" i nosi najveće zasluge za osvajanje vrućeg terena. Najpre je u 12. minutu postigao pogodak, a da nije bilo njega ne bi bilo ni drugog pogotka. Lopta je išla ka Brani, protivnički igrač je želeo najbolje, uklizao pre njega, ali je lopta završila u golu žutih. Uostalom, pogledajte sami.







Vyscha Liga Ukraine
Tavriya Symferopol [1 - 2] Dnipro D'petrovsk

Damir Kahriman branio je svih 90 minuta. Kod drugog pogotka i akcije čete Huande Ramosa nije se ništa pitao, ali je kod prvog pogotka Kalinića, najblaže rečeno, morao bolje da reaguje. Procenite sami...












1. Division Russia
Torpedo Moscow [2 - 3] Ural S.R

Milan Vještica odigrao je svih 90 minuta u novoj pobedi Urala koji se nalazi na drugoj poziciji 2. lige Rusije.


Umaglesi Liga Georgia
Kolkheti-1913 Poti [0 - 2] Din. Tbilisi

Nova pobeda Dinama i nova asistencija za Gia Merebašvilija. Igrao se 72. minut utakmice kada je Mereba fantastično "bocnuo" loptu i prebacio odbranu domaćina, a izvesni Xicko postavio konačan rezultat.







Divizia Nationala Moldova
Zimbru [0 - 1] Iskra-Stali
Tiraspol [0 - 0] Dacia Chisinau

Janko Tumbasević nije nastupao za Zimbru, dok je Slaven Stjepanović odigrao drugo poluvreme za Dačiju.


Prva Crnogorska Liga
Sutjeska Niksic [3 - 0] Jedinstvo BP
Mogren Budva [1 - 2] Buducnost P
Mladost Podgorica [0 - 1] Celik
Grbalj Radanovici [4 - 0] Rudar Pljevlja
Petrovac [0 - 0] Zeta Golubovci

Đorđe Šušnjar igrao je svih 90 minuta, ali ovoga puta nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Imao je 2-3 prilike, a najbolju od njih namestio mu je drugi naš igrač na pozajmici Srđan Bečelić, ali je njegov udarac glavom završio pored mreže. Sa druge strane nije bilo Judžina Sepuje, koji slabo dobija priliku da igra. Oba igrača ocenjana su sa solidnih 6,5. Mitar Peković igrao je svih 90 minuta u Budvi, dobio ocenu 7. Ilije Radovića nije bilo u ekipi Čelika. Žarko Korać odigrao je celu utakmicu protiv Petrovca. Grbalj je deklasirao ekipu Duška Nestorovića.


J-League Japan
Albirex Niigata [0 - 1] Kawasaki Frontale

Ranko Despotović nije igrao.


China Super League
U Kini je završeno prvenstvo 3. novembra. Lioning Vlatka Grozdanovskog završio je takmičarksu sezonu na 11. mestu. Vlatko je odigrao 27 utakmica, postigao 3 gola i zabeležio 5 asistencija. Ugovor mu ističe 31.12. pa ostaje da se vidi da li će ostati u klubu ili će nastaviti selidbu.


Albania Super League
Kastrioti Kuje [1 - 2] Skenderbeau

Ivan Gvozdenović učestvovao je u još jednoj pobedi.


NB I Hungary
Gyor [2 - 1] Egri FC

Nikola Trajković igrao je 48. minuta u novoj pobedi Đera.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...