Vesti / Utakmice / Abu rešio operaciju "Niš"

Abu rešio operaciju "Niš"17.11.2012. 19:38

Autor: fkv.com Team(2)
P

red oko 4.000 gledalaca na niškom “Čairu“, fudbaleri Vojvodine su pobedom golom Abubakara Oumarua u 88’ ne samo došli do nova tri boda, već istom odlično preduslovili utakmicu jeseni, koju će u sredu, u okviru kup takmičenja, igrati u Subotici protiv Spartaka. U slaboj predstavi, dostojnoj klubovima koji igraju neefikasan fudbal, jedan gol je presudio, a na našu sreću, isti je postignut od strane našeg igrača.

Dođosmo do druge vezane pobede u prvenstvu, identičnim rezultatom od 1:0, a pitanje koje postavljamo još nema odgovora – Da li možemo ikome da dva puta pošaljemo loptu u mrežu za 90. minuta? To ne učinismo u domaćim nadmetanjima od početka sezone, a do odlaska na odmor imaćemo još tri prilike – jednu u kupu i dve u prvenstvu.


Radnički (Niš) – FKV 0:1 (0:0)
Presudio - Oumaru u 88’


RADNIČKI: Perić, Đorđević, Ranđelović, Petrović, Vukomanović, Stamenković (Mitrović 88’), Živković, Lukić, Jovanović, Jovanović (Bajevski 65’), Stojanović.

FKV: Supić, Grin, Pavlović, Trajković, Jokić, Radoja, Ađuru, Moreira (Stevanović 59’), Oumaru, Katai (Meleg 75’), Bojović (Kosović 65’).

Sudija Boško Jovanetić iz Užica pokazao je žute kartone Periću i Vukomanoviću (Radnički), a Supiću, Moreiri i Trajkoviću (FKV).


Početak utakmice doneo je solidne pokušaje sa obe strane – šut Kataia, koji je odbranio Perić, i pokušaj Vukomanovića glavom, koji je bio “lak zalogaj“ za Supića. 33’ i 34’ doneli su dva najveća uzbuđenja pred golom domaćih, a iz kojih je FKV, jednostavno, morala da povede – prvo je Moreira sjajno izbacio Abua u trk i On izlazi “1 na 1“, ali kao po navici, svojom nespretnošću, dozvoljava da se protivnički golman istakne. Minut kasnije, Jokić je nakon kornera udario loptu glavom i poslao je na prečku.

Ipak, promašaji se nisu “obili o glavu“ Novosađanima, jer je jedinu kakvu-takvu priliku u nastavku Radnički stvorio nakon jedne vrlo nesigurne intervencije Supića. Poslednjih 15 minuta utakmice kompletno je išlo “na mlin“ gostima, pa pre pobedonosnog pogotka beležimo odlične pokušaje Stevanovića, kada je lopta nakon njegovog udarca glavom prohujala pored stative, kao i pokušaje Ađurua i Grina sa distance, koji su takođe, bili vrlo opasni po Nišlije.

Detalj odluke – Meleg izvodi korner, Stevanović skače i prebacuje loptu na drugu stranu, a Oumaru je u skoku viši od golmana Perića i šalje loptu njemu iza leđa. Gol za tri boda, dva minuta pre kraja meča.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Malbašić18
Meleg12
Paločević10
Trujić10
Babić5
Ašćerić4
Zličić4
Jovančić2
Kovačević2
Trifunović2

Igrač sezone
Malbašić33
Meleg27
Paločević21
Jovančić20
Maksimović14
Kovačević14
Planić12
Vukasović8
Trujić7
Rockov7

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...