Vesti / Crveno-bela planeta / Momci rešetali mreže

Momci rešetali mreže06.11.2012. 20:12

Autor: LimanFKV(2)
S

jajno izdanje ex crveno-belih širom Planete. Po dva gola Šušnjara i Tumbasevića, tri asistencije Laneta na dva meča, gol i asistencija Tadića, asistencije Merebe i Slavena, a čak se i Mitar Peković upisao među strelce...Sve u svemu PRAVI OFANZIVAN FUDBAL, o kome nam neki ovde samo govore, a mi i dalje želimo da ga vidimo. Bravo stanovnici crveno-bele Planete!!!


Bundesliga Germany
Hamburger SV [0 - 3] Bayern Munich
Nurnberg [1 - 0] Wolfsburg

Bajern je protutnjao kroz Hamburg i lagano slavio golovima Švajnštajgera, Milera i Krosa. Gojko Kačar se i dalje oporavlja od povrede. Istu sudbine kao i HSV, bili su igrači Volfsburga koji su poraženi od Nirnberga.Slobodan Medojević nije bio u prvih 18 ni ovoga puta.


Serie A Italy
Bologna [1 - 1] Udinese
Fiorentina [4 - 1] Cagliari

Udineze je osvojio bod na gostovanju u Bolonji, a svih 90 minuta gol ekipe iz Udina branio je naš Željko Brkić. Bolonja je povela u 46. minutu utakmice. Nakon sjajne akcije, Dijamanti je ostao sam ispred Brkića koji je u toj situaciji bio nemoćan. Golom Di Natalea u 73. minutu utakmice stigli su do važnog boda. Ekipa Kaljarija ubedljivo je poražena u Firenci, a Vlada Avramov se već drugu utakmicu zaredom nije našao ni na klupi.


Jupiler Pro League Belgium
Anderlecht [5 - 0] Gent
KV Mechelen [1 - 4] Anderlecht

Anderleht je značajno digao formu u poslednjih nedelju dana. Najpre su u utorak demolirali Gent na svom terenu sa visokih 5:0. Milan Jovanović igrao je svih 90 minuta na tom meču i zabeležio 2 asistencije. Za vikend ih je čekao znatno teži posao, ali su još jednom odigrali perfektno i sa 4:1 odneli sva tri boda sa vrućeg gostovanja u Mehelenu. Jovanović je zamenjen u 61. minutu utakmice, verovatno da bi bio svež za utakmicu sa Zenitom u okviru Lige šampiona. I tih 60-ak minuta bilo je više nego dovoljno Lanetu da još jednom pokaže o kakvom se igraču radi. Bilo ga je svuda po terenu, čas levo-čas desno, vraćao se po loptu i do sredine terena. U 36. minutu zabeležio je novu - čak devetu asistenciju ove sezone, sjajno proigravši Kojatea. Samo šest minuta kasnije ponovo je bio u glavnoj ulozi. Vratio se na centar igrališta po loptu, povukao je u svom stilu, nanizavši dva igrača Mehelena, odigrao na stranu, a Kobajeu je ostalo samo da pogodi De Šutera na drugoj stativu. Učinak Laneta ove nedelje: 2 utakmice - 3 asistencije. Nadamo se da će nastaviti seriju i protiv Zenita.


Ligue 1 France
Paris S.G. [1 - 2] Saint-Etienne

Sent Etjen je iznenadio na Parku Prinčeva savladavši najskuplju ekipu u Francuskoj. Odlično se kretao Sent Etljen, čekao svoju šansu i dočekao je u drugom poluvremenu. Nažalost, Danijel Aleksić i ovaj meč posmatrao je kraj malog ekrana. Meč će ostati upamćem i prema novom tekvondo potezu Zlatana Ibrahimovića koji je udarcem u grudi golmana zelenih zaradio direktan crveni karton u 70. minutu utakmice.


Ligue 2 France
Nimes [4 - 1] Arles-Avignon

Nekarakterističan rezultat za Ligu 2. Nim je pružio još jednu odličnu partiju na svom terenu i savladao Arles. Miodrag Stošić se očigledno gadno povredio u septembru pošto i dalje nije u sastavu.


Eredivisie Holland
FC Twente Enschede [3 - 0] Feyenoord Rotterdam

Naravno - Duća Tadić je opet pogodio, i opet asistirao. Najpre je u 8. minutu susreta "slomio kičmu" levom beku Fejnorda i uposlio Čadlija koji je položio loptu u gol. U 78. minutu susreta, ponovo je digao stadion u Enšnadeu na noge, ovaj put golom iz slobodnog udarca. Doduše, treba istaći da je u tome značajno kumovao golman roterdamskih crveno-belih svojom traljavom intervencijom. Fantastičan učinak Duće ove sezone: 9 golova, 12 asistencija.


Süper Lig Turkey
Akhisar Belediye Genclik Ve Spor [1 - 2] Fenerbahce
Besiktas [3 - 0] Mersin

Miloš Krasić nije se našao u sastavu Fenerbahčea za utakmicu sa Akshisarom. Mersin je očekivano poražen od Bešiktaša, a Milan Stapanov šansu je dobio tek 5 minuta pre kraja utakmice.


Ekstraklasa Poland
Wisla Krakow [0 - 1] Lech Poznan

Leh je našao najbolji način da se iskupi svojim navijčima za neočekivan poraz u prošlom kolu. Savladan je ljuti protivnik Visla u sred Krakova, a Vojo Ubiparip igrao je poslednjih 20 minuta susreta.


Superleague Switzerland
St. Gallen [0 - 3] Sion

Izuzetno značajna (i ubedljiva) pobeda Siona na gostovanju drugoplasiranom Sent Galenu. U klubu je pre ovog kola smenjen bivši trener, a na njegovo mesto doveden Pjer Andre Šiman, poznato trenersko ime u Švajcarskoj. Sion ima slične običaje kao naš voljeni klub da često menja trenere. Ono što raduje je da se Dragan Mrđa, oporavio od višemesečne povrede i da se na teren vraća najverovatnije 11. novembra u okviru kup utakmice. Dragane srećno!


Super League Greece
Asteras Tripolis [2 - 0] Pas Giannina

Sjajan niz rezultata Janjine prekinut je u ovom kolu. Vredni Sremac, Brana Ilić odigrao je svih 90 minuta.


Vyscha Liga Ukraine
Vorskla Poltava [2 - 3] Tavriya Symferopol
Dynamo Kyiv [2 - 0] Tavriya Symferopol

Tavrija je ostvarila dobar učinak ove nedelje, upisavši trojku na meču sa Vorsklom. Damir Kahriman vraćen je na gol Tavrije u meču protiv kijevskog Dinama. U 45. minutu nije najbolje reagovao na jednu "žabicu" sa 20-ak metara, i to je bilo 1-0 za domaći tim. Stiče se utisak da kod drugog ugla nije mogao bolje da reaguje. Nakon kornera, Mihalik je ostao sam na petercu i nije mu bilo teško da savlada Damira. Valja istaći i to da je u 91. minutu susreta spasao svog štopera da ne izađe na sve svetske špice sa naslovom "autogol vikenda". Naime, nakon jedne kontre Kijeva, usledio je centaršut koji je u punom trku hteo da prekine jedan od igrača Tavrije, ali je loptu zahvatio u stilu najboljih golgetera, te je Damir morao da je "čupa" da ne završi pod prečkom.


1. Division Russia
SKA-Energiya [0 - 2] Ural S.R

Ural je slavio na gostovanju, a Milan Vještica je zaradio crveni karton u 51. minutu susreta.


Umaglesi Liga Georgia
Torpedo Kutaisi [2 - 2] Din. Tbilisi

Nova asistencija za Djio Merebešvilija. Solidna Merebina partija, već nakon dva minuta nakon njegove asistencije mogle je biti 1:0 za Dinamo, ali je nespretno reagovo njegov saigrač. Torpedo je hrabro igrao i to im se i isplatilo. Nakon greške golmana Dinama poveli su, a uzvratio je Dinamo nekoliko minuta kasnije. Nakon izvedenog kornera, lopta se vratila do Merebašvilija koji fantastičnim centaršutom pronalazi svog saigrača koji poravnava rezultat. Pri rezultatu 1:1, Mereba odlično šutira sa 25 metara, ali njegov udarac golman domaćih izbija u korner.


Divizia Nationala Moldova
Zimbru [4 - 0] FC Academia Chisinau
FC Olimpia [0 - 1] Dacia Chisinau

Zimbru je slavio u gradskom derbiju, a dvostruki stelac bio je naš bivši igrač - Janko Tumbasević. Vredni Janko golove je postigao u 67. i 90. minutu susreta. Ovaj i sve ostale golove naših igrača možete videti na forumu u sekciji crveno-beli spomenar, rubrika gde su, šta rade. Uspešan je bio i Slaven Stjepanović. U igru je ušao u 81. minutu utakmice,a samo četiri minuta kasnije asistirao za jedini pogodak na meču.


Prva Crnogorska Liga
Mladost Podgorica [1 - 1] Zeta Golubovci
FK Lovcen [1 - 2] Buducnost
Sutjeska Niksic [2 - 0] Rudar Pljevlja
Grbalj Radanovici [2 - 0] Celik
Jedinstvo BP [1 - 3] Mornar

Žarko Korać bio je u timu Zete na meču sa Mladosti. Iz Mladosti je kući vraćen naš igrač na pozajmici - Šaleta Kordić. Budućnost je slavila na Cetinju, a čitav posao završili su već nakon 8. minuta. Mitar Peković postigao je prvi gol na meču, udarcem glavom sa desetak metara. Sutjeska je slavila golovima Đorđa Šušnjara u 78. i 92. miunutu utakmice protiv favorizovanog Rudara, za koji je čitav meč igrao naš bivši bek Duško Nesterović. Nesterović je imao sjajnu priliku u prvom poluvremenu nakon kornera, ali je njegov udarac glavom završio pored mreže. Judžin Sepuja je ušao pred kraj susreta, ali nije pomogao Jedinstvu da dodje do boda. Nema informacija da li je za Čelik igrao Ilija Radović.


J-League Japan
U Japanu se nije igralo za vikend, Urava Ranka Despotovića svoj meč igra tek u sredu.


China Super League
Liaoning Hongyun [3 - 2] Shanghai Shenxin

Vlatko Grozdanovski postigao je svoj treći pogodak u šampionatu Kine. Igrao se 23. minut kada je Vlatko zatresao mrežu gostiju. Nakon centaršuta, napadač domaćih se trudio da primiri loptu, a to je iskoristio Vlatko i smestio loptu u mrežu.


Albania Super League
Besa Vejau [1 - 1] Skederbeu

Ivan Gvozdenović igrao je svih 90 minuta za Skenderbega.


NB I Hungary
Gyor [0 - 0] Budapest Honved

Nikola Trajković ušao je u igru u drugom poluvremenu. Djer je bio bolji tim, i poništen im je čist pogodak u 89. minutu susreta.


Premier League Kazakstan
Ovog vikenda nisu igrane utakmice u Kazahstanu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...