Vesti / Crveno-bela planeta / Tadić strelac, Peković slomio nos

Tadić strelac, Peković slomio nos01.11.2012. 13:01

Autor: LimanFKV(0)
J

edini koji je savladao protivničkog golmana prethodnog vikenda beše Dušan Tadić, koji je time doneo pobedu svom Tventeu. Sa druge strane Mitar Peković je slomio nos i jedno vreme neće biti u sastavu Budućnosti, dok Savo Pavićević više neće u opšte nositi dres svog dosadašnjeg kluba sa Kipra, jer je sporazumno raskinuo ugovor.


Bundesliga Germany
Augsburg [0 - 2] Hamburger SV
Fortuna Dusseldorf [1 - 4] Wolfsburg

Odlično kolo za HSV i Wolfsburg, ali ne i za naše igrače. Gojko Kačar je i dalje povređen, ni on kao ni Boba Medojević nisu ove sezone još uvek zabelžili ni minut u Bundesligi.

Serie A Italy
AS Roma [2 - 3] Udinese
Sampdoria [0 - 1] Cagliari

Veoma zamiljiva utakmica u glavnom gradu Italije, gde je svih 90 minuta gol gostiju branio naš Željko Brkić. Roma je odlično otvorila utakmicu, i već u 5. minutu mogla da povede, ali je sjajan udarac Osvalda glavom sa 5 metara Brka majstorski ukrotio. U 21. minutu utakmice, Erik Lamela nadmudrio je Brku u stilu Šestića iz slavne 1989. godine. Lamela se šetkao po gol-aut liniji i umesto očekivanog pasa ka Pjaniću, loptu poslao iza leđa Brkića. Nisu se ni oporavili od šoka, a već je bilo 2-0. Tri minuta kasnije, Osvaldo ostaje sam ispred Brke, iskosa sa leve strane, Brka izlazi da skrati ugao, a Osvaldo pronalazi samog Lamelu na petercu koji postiže svoj drugi pogodak. Akciji je prethodila katastrofalno loša ofsajd zamka. Ipak, hrabro se borio Udineze, i do poluvremena nakon prekida uspeo da smanji prednost Rimljana na 2-1. Tek što je počelo drugo poluvreme, a Di Natale je izjednačio na 2-2. Strepeli su i jedni i drugi do 88. minuta susreta, kada je sudija pokazao na kreč za gostujuću ekipu. Može se reći da je sličan penal dosuđen za Vojvodinu u nedelju na Karađorđu. Davno je bila 1976. godina kada je Panjeka izveo čuveni penal, a Antonio je još jednom pokazao zašto ga mnogi zovu Tata Di Natale. Vlada Avramov , iz meni nepoznatih razloga, nije bio ni na klupi Kaljarija.

Jupiler Pro League Belgium
Charleroi [2 - 0] Anderlecht

Teška nedelja za igrače Anderlehta. Očigledno iscrpljeni od meča sa Zenitom u okviru Lige šampiona, aktuelni šampioni Belgije poklekli su pred Šarloom. Naš Lane Jovanović u igru je ušao u drugom poluvrenu. Da se osvrnemo i na tu utakmicu u Rusiji, Anderleht je po svemu prikazanom bio bolji tim, a Lane najbolji pojedinac. Barem do 71. minuta kada je Zenit "na frku" izveo slobodan udarac, a Lane nesmotreno oborio igrača Zenita zbog čega je suđen penal za ekipu iz Sant Petersburga koji je u pobedu pretvorio Keržakov. Nekoliko minuta pre toga, upravo je Jovanović tražio penal nakon kontakta sa odbranom Zenita.

Ligue 1 France
Saint-Etienne [2 - 0] Rennes

Sent Etjen je savladao Ren, a Danijel Aleksić nije bio u kombinaciji za meč.

Ligue 2 France
Le Havre [1 - 1] Nimes

Nim je odoleo u Avru, ali Miodrag Stošić i dalje kuburi sa povredom.

Eredivisie Holland
RKC Waalwijk [0 - 1] FC Twente Enschede

Novo kolo u Holandiji, a vesti stare. Opet je Tvente pobedio, opet je bilo 1-0, i opet je strelac Dušan Tadić. Igrao se 40. minut utakmice kada je Duća pokupio odbitak i smestio ga tamo gde treba, i doneo timu iz Enšnadea važna tri boda u borbi za prvo mesto.

Süper Lig Turkey
Fenerbahce [1 - 3] Antalyaspor
Mersin [2 - 0] Istanbul Buyuksehir

Katastrofalna partija Fenera koji je na svom terenu doživeo debakl od Antalijaspora. Miloš Krasić zamenjen je u 66. minutu utakmice. Mersin je konačno pobedio, ali je Milan Stepanov taj meč pratio sa klupe.

Ekstraklasa Poland
Lech Poznan [0 - 2] Jagiellonia Bialystok

Leh je veoma neprijatno iznenadio svoje navijače porazom na svom terenu. Vojo Ubiparip igrao je svih 90 minuta, ali nije uspeo da ponovi fantastičnu partiju iz prošlog kola.

Superleague Switzerland
Sion [1 - 1] Lausanne Sports

Dragan Mrđa se još uvek oporavlja od povrede.

1.Division Cypar
Omonia Nicosia [2 - 0] Enosis Paralimni

Savo Pavićević odigrao je svoju poslednju utakmicu za Omoniju. Zamenjen je u 76. minutu susreta, a "zeleni" iz Nikozije uspeli su golovima pred kraj meča da dodju do sva tri boda. Reprezentativac Crne Gore je nakon utakmice zatražio sporazumni raskid ugovora (na oficijalnom sajtu je navedeno "iz privatnih razloga"), što je klub i prihvatio.

Super League Greece
Pas Giannina [0 - 0] Atromitos

Brana Ilić igrao je svih 90 minuta za Janjinu. Utakmica je igrana i pored jakog nevremena, više je ličilo na vaterpolo, a naš bivši igrač imao je odličnu šansu u 49. minutu susreta, ali je šutirao pored gola.

Vyscha Liga Ukraine
Tavriya Symferopol [0 - 1] Shakhtar Donetsk

Aktuelni šampion Ukrajine - Šahtjor, teže je nego što se očekivalo savladao otpor Tavrije. Damir Kahriman je zadužio dres sa brojem 1 kada je došao u Ukrajinu, ali više nije prvi golman. Sudeći po formi rezervnog golmana Pogoreljija, koji je dobio šansu nakon nekoliko Damirovih kikseva, teško da će se vratiti u startnu postavu.

1. Division Russia
Ural S.R [6 - 0] Metallurg-Kuzbass N.

Milan Vještica brani boje Urala, drugoplasirane ekipe ruske druge lige. Igrao je svih 90 minuta.

Umaglesi Liga Georgia
Din. Tbilisi [2 - 1] Zestafoni

Djordji Merebašvili odigrao je svih 90 minuta u tesnoj pobedi njegovog Dinama nad Zestafonijem. Imao je jednu polupriliku, solidan šut sa 25 metara i učestvovao je u akciji kod pobedonosnog gola u 84. minutu susreta.

Divizia Nationala Moldova
Costuleni [1 - 0] Zimbru
Dacia Chisinau [1 - 0] CSCA-Rapid

Janko Tumbasević odigrao je svih 90 minutu u novom porazu Zimbrua. Slaven Stjepanović (Dačia) zamenjen je u poslednjim minutima meča.

Prva Crnogorska Liga
Buducnost P [2 - 0] Sutjeska Niksic
Mladost Podgorica [3 - 1] Mogren Budva
Rudar Pljevlja [1 - 1] Jedinstvo BP
Zeta Golubovci [0 - 1] Mornar
Celik [1 - 1] FK Lovcen

Mitra Pekovića smo zaboravili u "Crveno-beloj planeti" pa je red da napišemo koje slovo i o njemu. Nakon igranja u ruskom Anžiju, Mitar se pre dve sezone vratio u podgoričku Budućnost gde zauzima mesto u startnoj postavi. U crnogorskom derbiju, Mitrov tim je bio bolji od Sutjeske, za koju nastupa naš igrač na pozajmici, Djordje Šušnjar. Mitar Peković će zasigurno dugo pamtiti ovaj derbi. Igrao se 61. minut utakmice, pri rezultatu 0:0, Mitar je otišao na skok, ali je umesto lopte na njegovoj ćeli našla kopačka odbrambenog igrača Sutjeske. Sudije je dosudio penal, a Bošković je doveo Podgoričane u vodstvo. Nakon susreta došlo je do kontakta između dva tabora, a najdeblji kraj izvukao je upravo Mitar kome je slomljen nos. Dušan Nestorović igrao je svih 90 minuta u remiju Rudara koji je bio dovoljan za poziciju 1 u šampionatu.

E sada da ih sve nabrojimo: Ilija Radović, nekadašnji štoper Vojvodine, nakon otkaza u Videotonu, vratio se u Crnu Goru. Po jednu polusezonu proveo je u Budućnosti i Sutjesci, a sada je trenutno u nikšićkom Čeliku, za koji (ako vikipedija ne laže) je postigao 5 pogodaka. Prema istom izvoru Judžin Sepuja nalazi se u Jedinstvu iz Bjelog Polja. Šaleta Kordić nastupa za podgoričku Mladost kao pozajmljeni igrač Vojvodine. Žarko Korać igra za Zetu. Pošto je lakše naći informacije o fudbalu u Maleziji ili informacije o Kineskoj drugoj ligi na njihovom jeziku nego o prvoj crnogorskoj ligi nemamo podataka o ovim igračima.

J-League Japan
Urawa Red Diamonds [0 - 0] Cerezo Osaka

Ranko Despotović već dugo ne igra u redovima Urave.

China Super League
Guangzhou Evergrande [1 - 0] Liaoning Hongyun

Vlatko Grozdanovski zamenjen je u 88. minutu susreta, a par minuta kasnije njegova ekipa je kapitulirala na još jednom gostovanju.

Albania Super League
Skenderbeau [2 - 0] Tirana

Ivan Gvozdenović odigrao je svih 90 minuta za Skenderbega, spasao siguran gol u 92. minutu susreta.

NB I Hungary
Ferencvaros [1 - 1] Gyor

Nikola Trajković odigrao je prvo poluvreme za Djer u meču sa Fradijem.

Premier League Kazakstan
Ordabasy Shymkent [1 - 1] Atyrau

Nema podataka da li je igrao Vlada Buač za Atyrau.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...