Vesti / Crveno-bela planeta / Lane mašina

Lane mašina22.09.2009. 20:48

Autor: Limanfkv, Voja(0)
M

ilan Lane Jovanović postigao je prvenac u Ligi šampiona! I to protiv slavnog Arsenala, sa bele tačke, nakon prekršaja nad njim. Lane je kod gola sam oduzeo loptu igračima Arsenala, tačno na centru i u svom nadaleko poznatom trku se spustio ka golu, preko cele polovine terena, nedostižno, i onda u 16 metara strahovitom varkom tela primorao Galasa da ga sruši. Nije dao loptu nikome, nego je sa ogromnim samopouzdanjem preuzeo odgovornost na sebe i rutinski postigao pogodak sa bele tačke. Standard nije uspeo da izdrži pritisak do kraja utkamice, iako je od 5. minuta susreta vodio sa 2:0. Lane je nažalost utakmicu završio u 57. minutu, kada je napustio teren zbog povrede kolena zadobijene prilikom vršenja defanzivnih zadataka.

BRZ OPORAVAK, LANE!

RUSIJA

CSKA Moscow [3 - 0] Dynamo Moscow
85' [2 - 0] M. Krasić

Novi pogodak Miloša Krasića (CSKA Moscow), šesti u šampionatu. Odigrao je čitav mec, i vrlo zapažen bio je i u prvom poluvremenu, kada je spakovao dve asistencije, ali lopta nije htela u gol. Imao je još jednu izglednu priliku, ali je bolji bio golman Dinama. Sa druge strane, Jovan Tanasijević (Dinamo Moscow), takođe je igrao svih 90 minuta. Njemu ova utakmica neće ostati baš u najboljem sećanju, jer je jedan od krivaca kod prvog i trećeg pogotka domaćina.

Amkar Perm [1 - 0] Terek Grozny

U vrlo bitnoj utakmici za opstanak u ligi, Amkar je na domaćem terenu uspeo da sačuva prednost iz prvog poluvremena. Predrag Sikimić (Amkar Perm) u igru je ušao u 80. minutu, a u nadoknadi vremena zaradio je žuti karton zbog grubljeg prekršaja.

Khimki [0 - 2] Spartak Nalchik

Himki je otputovao u drugu ligu. U timu nije bilo Nenada Nastića (Khimki). Trener domaćih, Sarsanij, podneo je ostavku nakon meča, a ekipu će, barem do kraja prvenstva, voditi šef omladinskog pogona.

II LIGA

Sinik [1 - 0] SKA Energia

Konačno pobeda Šinika nakon dugog posta. Milan Vještica (Sinik) nije bio u kombinaciji za meč. Nisam siguran koliku je kaznu dobio pre par kola kada je isključen zbog nesportskog ponašanja.

ŠPANIJA

Malaga [1 - 2] Racing Santander

Milan Stepanov (Malaga) zbog povrede nije nastupao u vrlo bledoj igri njegovog tima i prvom porazu na svom terenu.

II LIGA

Salamanca [0 - 1] Las Palmas

Ranko Despotović (Salamanca) ustupio je svoje mesto u 62. minutu utakmice kolegi iz napada Linaresu, pri rezultatu 0:0. Salamanka je napadala, bila bolji rival, ali im je jako nedostajalo koncentracije i završnog udarca. Sam Ranko imao je par vrlo lepih šansi koje nije iskoristio.

UKRAJINA

Metalurg Donetsk [0 - 0] Tavriya Symferopol

Odličan rezultat Tavrije na gostovanju u Donjecku protiv vrlo kvalitetne (za ligu Ukrajine) ekipe Metalurga. Iako su po kladionicama domaći bili favoriti (kvota 1,5) gosti imaju za čime da žale. Tavrija je bila bolji tim, a Slobodan Marković (Tavrija) igrao je svih 90 minuta.

MAĐARSKA

Ujpest [3 - 1] Nyiregyhaza

Nakon slabije utakmice protiv Fehervara, bilo je za očekivati novi poraz Nidjerhaze. Igor Bogdanović (Nyiregyhaza) zamenjen je u 73. minutu utakmice.

Debrecen [2 - 1] Ferencvaros

Pred 10.000 gledalaca aktuelni šampion Mađarske, Debrecin, uspeo je u drugom poluvremenu da nadoknadi minus od jednog gola. U derbiju Mađarske nastupao je i Lorant Olah (Debrecen) koji je zamenjen u 60. minutu utakmice pri rezultatu 1:1. Treba napomenuti da je Debrecin u toku nedelje debitovao u Ligi šampiona. Protiv Liverpula je verovatno cela planeta očekivala "punjenje", a oni su se vratili sa skromnih 0:1. Na utakmici je briljirao golman Poleksić. Nema sumnje da će u narednim mecevima LŠ opet ići karavani za glavni grad Mađarske (220 km od Debrecina) da bodre svoje ljubimce. U kvalifikacionom susretu protiv bugarskog Levskog u Pešti je bilo preko 15.000 simpatizera!

Lombard Papa [4 - 1] Vasas Budapest

Novajlija u ligi Lombard Papa nastavlja sa fantastičnim rezultatima. Ovaj put stradao je Vašaš. Saša Dobrić (Vašaš) igrao je i na ovoj utakmici. Umalo da postigne i pogodak, ali ga je u tome sprečila stativa.

Videoton FC [3 - 0] Paks

Nova pobeda vodećeg tima šampionata. Ilija Radović (Videoton) opet nije bio u planu za meč. Nisam siguran da li je to zbog kvaliteta ili zbog neke povrede, mada mi je logičnije da je ovo drugo, pre svega zbog toga što je do sada bio standardan, a i odbrana je definitivno slabiji deo tima. Vrlo otvorena utakmica, moglo je biti još dosta pogodaka, svoje šanse imali su i gosti koji su uspeli i penal da promaše.

Gyor [1 - 1] Zalaegerszeg

Bojan Neziri (Gyor) nije bio u kombinaciji za meč.

NEMAČKA

Hertha BSC [0 - 4] Freiburg

Nakon sramnih 1:1 kada je nadigrana na svom terenu od Ventspilsa, Herta je svojim navijačima priredila još jednu šamarčinu - 0:4 od Frajburga. Treneru se smeši otkaz. Gojko Kačar (Hertha) nije igrao u ove dve utakmice zbog povrede.

AUSTRALIA

Brisbane Roar FC [2 - 4] Perth Glory
61' [1 - 3] B. Jelic

Novi pogodak Branka Jelića (Perth Glory). Branko je igrao do 70. minuta, a gol je postigao tako što se najbolje snašao nakon kornera. Zanimljivo je da je, protiv favorizovanog domaćina, prvi gol pao u 45. sekundi utakmice.

ITALIA

AS Roma [3 - 1] Fiorentina

Vlada Avramov (Fiorentina) presedeo je meč na klupi.

TURSKA

Trabzonspor [3 - 1] Antalyaspor

Radoslav Batak (Antalyaspor) nije igrao.

BELGIJA

Lokeren [1 - 3] Standard Liege

Milan Jovanović (Standard) nije igrao zbog povrede.

HOLANDIJA

SC Heerenveen [0 - 2] FC Twente Enschede

Novi peh za Igora Đurića (Heerenveen). Prema pisanju sajta Herenvena, Igor je na treningu slomio prst na ruci. Inače, nije igrao ni na ovoj utakmici.

SLOVENIJA

Nova Gorica [1 - 3] Rudar Velenje

Dragan Žilić (Nova Gorica) branio je svih 90 minuta. Hit Gorica je fenjeraš slovenačke lige.

FRANCUSKA

Nimes [1 - 1] Laval

Miodrag Stošić (Nimes) nije igrao zbog crvenog kartona iz prošlog kola. Vladimir Buač (Nimes) takođe nije igrao ali zbog lakše povrede.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...