Vesti / Utakmice / Osijek rutinski savladan

Osijek rutinski savladan13.10.2012. 19:41

Autor: Mihailov(8)
Lopta je tri puta završila u mreži Osiječana
Lopta je tri puta završila u mreži Osiječana
P

rvi put posle raspada SFRJ, Osijek je gostovao na stadionu "Karađorđe". To je bila prilika da se obnovi staro rivalstvo dva kluba, 21 godinu nakon njihovog poslednjeg susreta, kada je hrvatski tim slavio rezultatom 3:1.

Iako je bilo nekih nagoveštaja da će se gostujuća navijačka grupa pod nazivom "Kohorta" pojaviti na današnjem prijateljskom meču, do toga ipak nije došlo. "Firma" je bodrila domaće fudbalere tokom prvih 45 minuta, kasnije se uputivši prema Slanoj Bari, gde naš rukometni tim igra važnu evropsku utakmicu.

Vojvodina je ovog popodneva pokazala da je kvalitetniji tim, što nikako ne znači da gosti nisu pružili odgovarajući otpor. Trener Vignjević odlučio je da na teren izvede potpuno različite postave u prvom i drugom poluvremenu, tako da smo suštinski gledali dve ekipe crveno-belih na delu.

Prva ozbiljnija prilika donela je i promenu rezultata. Na centaršut Moreire odlično je reagovao Nemanja Bilbija koji je glavom poslao loptu u mrežu gostiju. Time je podsetio na golgetersku seriju u pripremnim susretima, red bi bio da se oslobodi pritiska, pa nas obraduje i kada se bude bodovalo.

Do poluvremena bilo je par poluprilika na obe strane. Najviše bi se trebao izdvojiti opravdano poništen gol Đurića, nakon asistencije Bojovića koji se prethodno našao u nedozvoljenoj poziciji.

Drugo poluvreme donelo je novih 11 igrača u crveno-belom dresu, ali i još više izbuđenja nego u prvom delu igre.

Već u 50. minutu mladi Georgije Ilić je izašao sam pred golmana, međutim spetljao se i nije uspeo da uputi šut ka golu. Na odbijenu loptu naleteo je Deletić, koji se našao u idealnoj poziciji da poveća prednost, no bio je za malo neprecizan.

Novo uzbuđenje viđeno je u 63. minutu. Odbrana Osijeka početnički je izgubila loptu kod svog gola, pa je čuvar mreže gostiju bio prinuđen da na nepropisan način zaustavi Antvija u kaznenom prostoru. Najstrožu kaznu realizovao je Petar Škuletić, nakon čega je nekulturno gestikulirao prema gledaocima poručivši im da drže jezik za zube. To je još više iznerviralo novosadsku publiku koja je svaki sledeći njegov kontakt sa loptom ispratila zvižducima.

U 75. minutu se Ilić ponovo našao u dobroj prilici nakon centaršuta Deletića, ali nije uspeo da zahvati loptu glavom. Par trenutaka posle toga sada se Miloš nije istakao, šutiravši pravo u golmana u situaciji jedan na jedan.

Osijek je takođe u tom periodu imao dve izuzetne šanse. U prvoj prilici šutirali su preko gola, dok su u drugom navratu (ujedno i najboljoj njihoj šansi danas) uspeli da promaše okvir sa 2 metra udaljenosti.

Kazna je usledila u poslednjim trenucima utakmice, kada je Deletić konačno postigao pogodak i postavio konačan rezultat. Zanimljivo da je 30 sekundi pre toga trener gostiju izvršio zamenu golmana!


Vojvodina-Osijek 3:0 (1:0)
Strelci: Bilbija (12.min), Škuletić (64.min, penal), Deletić (90.min)


Glavni sudija: Milorad Mažić pokazao je žute kartone Cvijiću (Vojvodina), a Mikuliću i Leškoviću (Osijek)

Za Vojvodinu su danas nastupili:

Prvi deo:
Žakula, Vulićević, Đurić, Trajković, Branković, Radoja, Moreira, Ađuru, Katai, Bilbija, Bojović.

Drugi deo:
Kesić, Cvijić, Karan, Petrić, Pavlović, Grin, Spremo, Deletić, Jao, Škuletić, Ilić.

Za Osijek su igrali:

Mikulić, Vrgoč, Zubak, Lešković, Novaković, Glavaš, Zulim, Kvržić, Smoje, Miličević, Leko.

U nastavku su šansu dobili i Žitnjak, Ugarković, Mišić, Lukić, Pongračić i Bagić.

Reprezentativna pauza iskorišćena je na pravi način. Veliki broj igrača dobio je priliku da dokaže da zaslužuje mesto u prvom timu, svakako da su neki od njih (istakao bih Deletića) pokazali da se na njih može računati. Narednog vikenda nastavlja se prvenstvo, u goste nam dolazi uvek neugodna ekipa kulskog Hajduka.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...