Vesti / Crveno-bela planeta / Bivši "crveno-beli" rešetali mreže, sadašnji neka uče od njih

Bivši "crveno-beli" rešetali mreže, sadašnji neka uče od njih09.10.2012. 20:18

Autor: LimanFKV(8)
Đorđe Šušnjar
Đorđe Šušnjar
S

jajni su, ovog vikenda, bili naši strelci širom Evrope. "Upisivali" su se Tadić, Lane, Brana, Šušnjar, ali i neki kojih se Vojvodina odrekla, poput Bobe Novakovića, koji je u Subotici sa dva projektila, potopio vodeći tim naše lige. I dok ekipa za koju navijamo muku muči sa postizanjem golova, ostaje nam da čestitamo svim našim bivšim igračima koji to umeju i mogu!!!


Bundesliga

Greuther Furth [0 - 1] Hamburger SV
Schalke [3 - 0] Wolfsburg

HSV je bio uspesan na gostovanju, ali Gojko Kačar nije mogao da im pomogne u tome jer je i dalje povređen. Afelaj je pregazio Wolfsburg, a Slobodan Medojević je i dalje u drugom planu.


Serie A
Napoli [2 - 1] Udinese
Torino [0 - 1] Cagliari

Željko Brkić dva puta je poklekao na paklenom gostovanju u Napulju. Kobni za njega bili su Hamsik u 30. i Pandev u 45. minutu utakmice. Našeg Brku svi očekujemo na golu Srbije, u verovatno najbitnijem meču kvalifikacija, protiv Belgije. Brx, srećno!

Vlada Avramov sa klupe je ispratio prvu pobedu Kaljarija ove sezone.


Jupiler Pro League
Standard Liege [2 - 1] Anderlecht

Standard je slavio u derbiju belgijskog šampionata. U odličnoj utakmici, Anderleht je poveo već u 9. minutu utakmice, preko našeg Laneta Jovanovića, koji je na taj način postigao već drugi pogodak protiv svog nekadašnjeg kluba. Utakmica je obilovala prekidima zbog ubačenih baklji od strane navijača (pretežno domaćih) kojima je pobeda nad velikim rivalom došla kao melem na ranu, nakon najlošijeg starta u poslednjih desetak godina. Lane je na desetom meču ove sezone postigao svoj treći pogodak, a stigao je da upiše i šest asistencija.


Ligue 1
Saint-Etienne [4 - 0] Nancy

Sent Etjen je deklasirao Nansi na svom terenu postigavši sva četiri pogotka u prvih pola sata igre! Danijel Aleksić nije bio u kombinaciji za meč.


Ligue 2
Tours [1 - 0] Nimes

Nim je sa deset igrača odolevao do poslednjih trenutaka kada je domaćin pogotkom u zaostalom vremenu stigao do sva tri boda. Miodrag Stošić propustio je meč zbog povrede.


Eredivisie
FC Twente Enschede [3 - 0] AZ Alkmaar

Još jedna fantastična partija Dušana Tadića, i još jedno slavlje za navijače Tventea. Naš Duća je ponovo bio najbolji igrač na utakmici, delio je pasove na sve strane, organizovao većinu akcija njegove ekipe. Penal, sa koga je postigao i pogodak u 60. minutu, načinjen je nad njim. Neposredno pre toga, sudija se ogrešio o Tvente jer je mogao i tada da sudi penal nad Dućom prilikom kontakta sa golmanom Alkmara. Da je bilo više koncentracije kod njegovih saigrača na svoj konto dodao bi i još neku asistenciju. Ovako je ostao na "samo" 11, uz već sedam pogodaka (18 meceva).


Süper Lig
Mersin [1 - 2] Kayserispor
Fenerbahce [3 - 0] Besiktas

Milan Stepanov odigrao je svih devedeset minuta u novom porazu crveno-plavih. Miloš Krasić oporavio se od povrede i na teren je ušao u 70. minutu utakmice umesto Sow-a.


Ekstraklasa
Lech Poznan [4 - 0] Piast Gliwice

Vojo Ubiparip zamenjen je u 73. minutu utakmice sa Pjast Gljivicama. Imao je nekoliko lepih pokušaja i jedno dodavanje. Trener Leha često mu menja poziciju, tako da je na ovom meču igrao desnog napadača u formaciji 4-3-3.


1.Division Cypar
Omonia Nicosia [0 - 0] APOEL Nicosia

U derbiju Nikozije koji je završen bez pobednika, Savo Pavićević odigrao je svih 90 minuta za Omoniju.


Super League Greece
Pas Giannina [1 - 2] Panionios

Igrao se drugi minut utakmice kada je Brana Ilić doveo Janjinu u vođstvo. Nažalost, to je bilo nedovoljno za pobedu.


Vyscha Liga
Tavriya Symferopol [0 - 0] Vorskla Poltava

Damir Kahriman nije branio gol Tavrije treću utakmicu zaredom.


Umaglesi Liga
Baia [1 - 1] Din. Tbilisi

Gio Merebašvili zamenjen je u 89. minutu utakmice.


Divizia Nationala Moldova
Speranta [1 - 2] Zimbru
Dacia Chisinau [4 - 1] Iskra-Stali

Janko Tumbasević odigrao je svih 90 minuta u pobedi Zimbrua iz Kinsase, dok Slaven Stjepanović nije nastupao za Dačiju.


Prva Crnogorska Liga
Mladost Podgorica [1 - 2] Sutjeska Nikšić
Grbalj Radanovici [2 - 0] Zeta Golubovci

Igrao se 25. minut utakmice kada je Đorđe Šušnjar doveo Sutjesku u vođstvo. U redovima domaćina, kao pozajmljen igrac Vojvodine nastupa Šaleta Kodrić, ali nismo uspeli da saznamo da li je branio na ovom meču. Zeta Žarka Koraća poražena je na gostovanju u Radanovicima.


J-League
Urawa Red Diamonds [1 - 2] Consadole Sapporo

Ranko Despotović nije igrao.


Super League Malaysia
SCG Muang Thong United [3-0] East United

Ako je suditi po ciframa Mario Đurovski blista u Maleziji. Za Muangthong United postigao je 15 pogodaka uz 14 asistencija. Odigrao je celu utakmicu, dobro razigravao saigrače, a na putu ka 16. pogotku isprečila mu se stativa.


China Super League
Liaoning Hongyun [3 - 2] Dalian Shide

Vlatko Grozdanovski brani boje Liaoning Hongyun-a. Standardan je, postigao je dva gola uz pet asistencija na 23 odigrane utakmice.


Albania Super League
Ivan Gvozdenović nastupa za Skenderbeu, lidera šampionata Albanije. Igrao je celu utakmicu.


NB I
Paks [0 - 0] Gyor

Nikola Trajković brani boje lidera šampionata Mađarske - Đera. Nije igrao na ovoj utakmici.

Filip Pajović, nastupa kao pozajmljeni igrač Videotona, za Puškaš Akademiu, u drugoj ligi. Do sada je zabeležio nekoliko nastupa. Ipak, premalo je podataka pa nismo u mogucnosti da pratimo njegove igre. Prema podacima sa transfemarkta u nižim ligama nastupa i Milan Davidov za Niđerhazu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...