Vesti / Aktuelno / Sa Brđanima za četvrtfinale

Sa Brđanima za četvrtfinale04.10.2012. 13:09

Autor: fkv.com Team(3)
U

utakmici 1/8 finala kupa Srbije, nakon što su u minuloj rundi eliminisali Donji Srem, fudbaleri Vojvodine će na Banovom brdu, “ukrstiti koplja” sa domaćim Čukaričkim, koji trenutno prebiva na trećem mestu drugoligaškog karavana.

Poslednji međusobni duel odigrasmo u martu prošle godine, pre njihove “selidbe” u niži rang takmičenja, a na poslednjih pet gostovanja na Brdu četiri puta smo pobedili i samo jednom odigrali nerešen meč (zadnji poraz od Čukaričana pretrpesmo u sezoni 2007/2008). Bilo bi lepo ovaj pobednički niz nastaviti 24. oktobra, kad budemo istrčali na njihov teren, a u nameri da izborimo četvrtfinale.

Zanimljivo je da je FK Čukarički osnovan daleke 1926. godine (kao ČSK – Čukarički sportski klub), pa je tako dve decenije stariji od “ona“ dva kluba iz Beograda (i za razliku od jednog od njih, Čukaričani oduvek igraju u crno-belim dresovima), a da je prvi predsednik ovog kluba bio znameniti Miloš Ilić, rezervni vazduhoplovni kapetan 1. klase i prvi srpski avijatičar, i jedan od prve trojice koji su se upravo za to školovali u Parizu 1912. godine. Nakon završetka Prvog svetskog rata (učestvovao ranije i u Balkanskim), penzionisan je, uprkos velikim podvizima na frontu (posebno Istočnom i Solunskom, i kao avijatičar i kao pešadinac), prevashodno zbog “velikih uspeha” i u drugim oblastima života – boemskom i zavodničkom (kafane i žene onoga vremena su ga dobro poznavale; o njemu se govorilo kao “skandal majstoru”), pa kad je napustio vojnu službu, rešio je da se zabavi fudbalom. S obzirom da se nastanio na Čukarici, tada periferiji Beograda, aktivirao se u tamošnjem FK.

Istog dana (24.10.2012.) igraće se svi ostali mečevi (osim jednog koji je na programu sedam dana kasnije) 1/8 finala, a prema propozicijama, ukoliko bude nerešeno, po isteku regularnog toka, izvodiće se penali.

Sastaju se još:

Javor - Smederevo
Hajduk - crvena zvezda
Spartak - Metalac
Inđija - OFK Beograd
Novi Pazar - Rad
Jagodina - Novi Sad
partizan - Borac (igra se 31. oktobra)

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...