Vesti / Crveno-bela planeta / Merebin pogodak i Lanetova asistencija obeležile vikend

Merebin pogodak i Lanetova asistencija obeležile vikend02.10.2012. 11:21

Autor: LimanFKV(6)
A

nderleht - Lokeren 3:0

Lane Jovanović odigrao je svih 90 minuta u novoj pobedi Anderlehta, a zabeležio je i asistenciju. Nakon karakterističnog bega pravovremeno je uposlio Mbokanija, koji se odlično snašao. Anderleht se nalazi na drugom mestu belgijskog šampionata sa dva boda zaostatka za vodećim Brižom, a veliki udeo u tome ima i naš bivši igrač. Lane je igrao na svih devet mečeva, a stigao je da upiše dva pogotka i čak šest asistencija.

Hamburger - Hanover 1:0 ; Wolfsburg - Majnc 0:2

Našima u Nemačkoj ne cvetaju ruže. Gojko Kačar i dalje je povređen, dok je Slobodan Medojević u drugom planu u Volfsburgu.

Udineze - Đenova 0:0 ; Kaljari - Peskara 1:2

Mreža Željka Brkića ostala je opet netaknuta. Ruku na srce, ovoga puta nije imao ni mnogo posla. Ekipa iz Udina je dominirala tokom celog meča, ali nije uspela da nađe put do mreže Freja. Ono što je najbitnije da se naš Brka ustalio na golu Udinezea. Vlada Avramov sa klupe je pratio poraz njegovog tima.

Sent Etijen - Rems 0:0

Danijel Aleksić nije u prvom planu zelenih.

Nim - Gengamp 2:1

Miodrag Stošić je zadobio povredu pre par utakmica, tako da nije nastupao ovog vikenda. Inače je starter u klubu iz druge francuske lige.

Ajaks - Tvente 1:0

Ovo je definitivno sezona Dušana Tadića, koji će se bez sumnje često nalaziti u naslovima "crveno-bele planete". Duća je igrao svih 90 minuta. U prilično "mrtvoj" utakmici za holandske prilike više sreće je imao Ajax, mada bi podela bodova bila najravnopravnija. Tadić je bio ponajbolji u svojoj ekipi. Dušan Tadić je odigrao 17 mečeva za Tvente ove sezone (računajući sva takmičenja) i postigao šest golova, uz neverovatnih 11 asistencija. Treba naglasiti i njegovu fantastičnu partiju protiv Velsa koja je krunisana i debitanstskim pogotkom.

Trabzon - Mersin 1:1 ; Kaismpasa - Fenerbahče 2:0

Milan Stepanov ostao je u Turskoj, ali je promenio tim. Sada se nalazi u Mersin Imanijadru. Standardan je u ekipi, a uspeo je da postigne i jedan pogodak. Odigrao je svih 90 minuta protiv svog nekadašnjeg kluba, gde je ostao upamćen po odličnim partijama. Miloš Krasić, kao što verovatno već znate, pojačao je redove Fenera pred ovu sezonu. Ipak, nećemo ga gledati još neko vreme. Miloš se i dalje oporavlja od povrede zadnje lože zadobijene u meču kvalifikacija za LŠ protiv moskovskog Spartaka.

Lehia Gdanjsk - Leh 2:0

Vojo Ubiparip nastupao je u poslednjih 12 minuta utakmice u Gdanjsku. Ove sezone je "prva izmena" u ekipi Leha. Na 11 utakmica (skoro sve je počinjao sa klupe) uspeo je da postigne jedan pogodak.

AEL - Omonija 1:1

Savo Pavićević se preselio na Kipar, a njegov novi klub je ekipa Omonije iz Nikozije. Zamenjen na poluvremenu, zaradio je i javnu opomenu.

PAS Gianina - Levadikos 1:0

Brana Ilić zamenio je sumorni Kazahstan suncem Grčke. Njegov novi klub je Pas Gianina. Uglavnom je standardan i igra, što je najvažnije. Sve najbolje Brano!!!

Volin - Tavrija 0:1

Damir Kahriman nije branio gol Tavrije u poslednje dve utakmice.

Dinamo Tbilisi - Sioni Bolnisi 7:2

Gio Merebašvili, na nasu žalost, vratio se u redove Dinama iz glavnog grada Gruzije. Nastavio je da pruža sjajne partije na kakve nas je navikao i postigao nekoliko fenomenalnih golova, uz par asistencija. I ovaj put je bio strelac, peti pogodak za Dinamo njegovo je delo. Sve najbolje Merebi i ekipi Dinama u nastavku šampionata.

Dacia - Serif 0:1 ; Tirasbol - Zimbru 2:1

Slaven Stjepanović ušao je u igru u 70. minutu utakmice, ali nije uspeo da Dačiji pomogne da se dokopa barem jednog boda. Novi tim Janka Tumbasevića od ove sezone je Zimbru. Odigrao je svih devedeset minuta u porazu njegove ekipe.

Zeta - Budućnost 1:3 ; Sutjeska - Mogren 0:2

Mitar Peković (Budućnost) bio je bolji u direktnom duelu sa Žarkom Koraćem (Zeta). Sutjeska i Đorđe Šušnjar doživeli su prvi poraz u šampionatu nakon šest uzastopnih pobeda. Đorđe Šušnjar najbolji je igrač šampionata Crne Gore i nadamo se da će dobiti šansu u ovom životu da svoje znanje pokaže i u crveno-belom dresu.

Kasiva - Urava 1:2

Ranko Despotović nije ulazio u igru. Urava Red Dajmonds se nalazi na deobi drugog mesta J-lige sa 48 bodova, samo pet manje od vodeće Hirošime.


Tokom pauze pojedini naši bivši igrači su se vratili iz pečalbe u domaći fudbal. Tako ćemo Darka Lovrića imati prilike da gledamo u dresu Slobode već sledeće nedelje kada budemo gostovali u Užicu. Marko Ljubinković vratio se iz Kine i pojačao ekipu Rada. Treba istaći i da Slobodan Novaković, koji nije dobio pravu šansu kod nas, pruža odlične partije u dresu subotičkog Spartaka. Već je postigao dva pogotka.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...