Vesti / Aktuelno / Kup bitka Bačvana i Sremaca

Kup bitka Bačvana i Sremaca25.09.2012. 17:08

Autor: Grof Žekula(7)
U

sredu od 16h, na našem “Karađorđu“, započinje novo, za nas vazda mučno, kup-takmičenje, u kome svake godine želimo isto – da, konačno, taj trofej zablista u našim vitrinama. Korak ili nekoliko više daleko od istog, i nikada na pobedničkom tronu, ali uvek sa nekim posebnim (pred)osećajem kada je ovo nadmetanje u pitanju. Svaki navijač “Stare dame“ želi i nada se da je ovo baš ta godina, kada ćemo prigrabiti pehar pobednika kupa.

I dok čekamo “ljute“ pećinačke Sremce, znamo koliko nam je loše išlo prethodnih nedelja. Slabo na terenu, bez imalo kreativnosti i egzekucije, još slabije oko terena, gde se stvari dešavaju takvom brzinom da ne stignemo neke ni da registrujemo. A da nas čeka ozbiljan posao u naredna 4 dana, to ne treba ni da pominjemo.

Poraz sutra, a on nije nerealan (ali nije ni poželjan), ako pogledamo kakve su partije iza nas i Sremaca (pa i onaj jedan, jedva dobijeni, međusobni) ove sezone, značio bi i kraj naših snova vezanih za kup, koje iz godine u godinu “obnavljamo“, a koje nam (najčešće mi sami) neko uvek pokvari i priredi “iznenađenje“ od kog se mesecima ne oporavimo.

Da se ne ponovi čačanski Borac, da Vignjević ne “nasledi“ Vukićevića u pravom smislu, da svi u Klubu pokažu da od sutra kreću u ispunjavanje naših (ako već nisu njihovi) snova, za to nam treba OFANZIVA – od prvog do poslednjeg minuta utakmice, uvek i na svakom delu terena, u svim segmentima igre, treniranja i rukovođenja Klubom. Samo ćemo tako predusloviti da se ne desi (ni sutra, ni u subotu, ni u buduće) loš scenario, prepun loših glumaca i još gorih reditelja.

Da žele da pobede sutra, protiv ekipe sa kojom smo započeli i prošlosezonsku kup-odiseju, na konferenciji za medije u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku, govorili su nam Nebojša “Dva iksa“ Vignjević i Nemanja “Još da postignem gol“ Bilbija.

Trener Nebojša reče da uvažava i respektuje ekipu Donjeg Srema, ali da njega i njegove momke interesuje samo pobeda. “Spremni smo i svesni da sutra nema popravnog i ta činjenica treba da nam bude vodilja. Biće promena u sastavu ekipe, što zbog povreda, što zbog bolesti i umora, pa će priliku dobiti oni od kojih očekujem da je najbolje iskoriste. Posle dva nerešena ishoda, a pred subotnji derbi meč, interesuje me i utisak koji ćemo ostaviti, a koji mora biti značajno bolji od minulog perioda. Ovo treba da bude uvod u bolje i uspešnije igre i rezultate i to nam je svima zadatak broj jedan“, zaključio je Vignjević.

Bilbija je dodao da on i saigrači znaju kako će im se Sremci suprotstaviti i da se dobro međusobno poznaju. “Tvrdim da je kvalitet na našoj strani, ali to moramo, pred našim vernim navijačima, pokazati i na terenu. Najavu da će biti promena u sastavu ste čuli, ali to ne menja naš cilj – to je trijumf i prolaz u narednu rundu ovog takmičenja, u kom su nam ambicije uvek visoke“, reče Nemanja.

Bez onih koji ne mogu, mi sutra moramo! Da popravimo opšti utisak, igru, da pobedimo…“Tri u jedan“ u sutrašnjih 90 minuta.

IGRAJ VOŠO!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...