Vesti / Aktuelno / Ostaviti OFK na (pret)poslednjem mestu, Kizi pokvariti debi

Ostaviti OFK na (pret)poslednjem mestu, Kizi pokvariti debi21.09.2012. 16:58

Autor: Grof Žekula(1)
Sutra bez prijateljskog zagrljaja, već hrabro na pobedu
Sutra bez prijateljskog zagrljaja, već hrabro na pobedu
U

subotu od 16:30h na Karaburmi, Vignjević (kome od sada sve “računamo”, jer (mu) je prošao period adaptacije na novu sredinu i igrače) i njegovi puleni imaju ozbiljan zadatak – popraviti utisak sa prošlonedeljnog meča protiv Jagodine i doneti bodOVE u Novi Sad. To ekipa “crveno-belih” nije uradila punih 2036 dana, od kada je, sada davnog 24. februara 2007. godine, golom Ranka Despotovića, “Stara dama” poslednji put trijumfovala nad OFK Beogradom na njegovom stadionu. Od tada do danas smo šest puta pokušavali, ali smo samo dva puta uspeli da stignemo do jednog boda, a poslednja dva puta smo poraženi sa po 1:0.

Još pamtimo 23. april 2011. godine, kada je, četu Zorana Milinkovića, OFK pobedio i tada nam okončao (ko ga je imao) san o trećoj tituli. Isti čovek će sada pokušati svim silama da nas savlada, jer je nedavno preuzeo “vruću” klupu kluba sa Karaburme, koji još nema pobedu u prvenstvu.

Oni pobedu, niti mi poraz, ne ubeležismo u ovih odigranih pet kola, pa ne bi valjalo da to sad “sedne” kako ne treba, i kako ne želimo. Paradoksalno zvuči činjenica da trećeplasirani i pretposlednjeplasirani tim lige imaju isto (po 4) postignutih golova (a razlika je punih 10 bodova), pa neće začuditi ako utakmicu, kao po navici, opet reši “plafon” jedan – želimo da isti završi u mreži naših domaćina, jer ne treba da bude sentimentalnosti niti prema našem ex (možda poslednjem uspešnom) treneru, niti prema OFK Beogradu, kome “gori pod nogama”. Milinkovića je već ove sezone Zagorčić savladao u gostima (pomenutih i uvek prisutnih 1:0, meč Spartak-FKV 18. avgusta, strelac Stevanović), a sada bi to trebalo da uradi Vignjević, čovek koji ga je nasledio na mestu šefa struke i kome je dato u amanet da mora i bolje, i lepše, i efikasnije. Mada je nama bilo dovoljno i ono…

Elem, trener Nebojša i Miroslav Stevanović govorili su danas, u SC “Vujadin Boškov” u Veterniku, predstavnicima medija, o sutrašnjem duelu, i istakli da su svesni da sutra bodove neće biti ni malo lako osvojiti, ali da je tokom nedelje urađeno puno na samopouzdanju, koje će doneti veći stepen agresivnosti na samom travnjaku.

Vignjević je dodao da položaj OFK-a na tabeli i bodovni saldo koji imaju ne oslikava pravo stanje i kvalitet te ekipe, koja je spoj mladih reprezentativaca i iskusnih igrača, kojima samo motiv više može biti činjenica da imaju novog šefa struke (nama nije bio, prošlog vikenda!). “Mi imamo svoje planove i želju da ih sprovedemo u delo. Kvalitet, koji je na našoj strani, može “isplivati” samo ako naš pristup bude bolji, a odnos prema dresu, i obavezama na terenu, mnogo ozbiljniji. Vidim da su igrači spremni na to, i očekujem da pokažemo pravo lice na sutrašnjem meču. Verujem da će rival, zahvaljujući Milinkoviću, igrati vrlo disciplinovano u nameri da iz kontre reši utakmicu. Diktiraćemo tempo, a ako popravimo završnicu, pobeda neće izostati.”, završio je šef struke.

Stevanović je istakao da je njemu i saigračima jasno da će OFK dati sve od sebe da sutra pobedi, ali da su spremni da to “pokvare” i poprave utisak sa prethodnog meča. “Verujem da će nas navijači podržati u nameri da pobedimo posle dugo vremena na “Karaburmi”, a želja je ta koja će presuditi. Ako naša bude veća, trijumf neće doći u pitanje”, reče Boske.

Prvog jesenjeg dana ove godine, bez pomoći povređenog Poletanovića, derani koji obuku na sebe “crveno-beli” dres imaju jedan zadatak – da nam ne pokažu, ni u kom slučaju, da te, pomenute, želje nema. Bez nje, nama sledi potonuće, a čekaju nas dva vezana meča na “Karađorđu”, jedan u Kupu (koji je uvak naš!) i jedan koji je više od fudbala. Želeti nešto i to uraditi (u narednih sedam dana) – biće nam jasan signal da igrači imaju nameru da se bore za najviše, ovosezonske, domete.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...