Vesti / Utakmice / Vignjević predvodi “Lale“ protiv “ćurana“

Vignjević predvodi “Lale“ protiv “ćurana“14.09.2012. 18:53

Autor: Grof Žekula(2)
K

ada ekipa ode na prvenstvenu pauzu, kao prvoplasirana na tabeli, svako normalan (apsolutno i stoprocentno, kako odokativno, tako i medicinski) očekuje da se dve nedelje kasnije, pod palicom istog trenera, koji je “vezao“, sa svojim pulenima, tri uzastopne pobede, nastavi borbu za vrh tabele.

Ali…Nakon prijateljske utakmice u Nantu, odjednom stiže vest da “Staru damu“ više ne vodi gorepomenuti (Zagorčić), koji je imao hrabrosti da ekipu preuzme nakon prošlog briljantnog poteza Uprave da na tom mestu sedi “najbolji od svih“ Dejan Vukićević, koji je toliko upropastio tim da je i Zagorčić imao“muke Tantalove“ da izbori Evropu, a sada, ti isti, predstaviše (uz dosta problema sa poznavanjem geografije, padeža i broja bodova koje skupismo ove sezone?!?!), novog “najboljeg“ Nebojšu Vignjevića. Kazaše nam na predstavljanju dotičnog da je Uprava uočila “nedostatke“ Vojvodinaša Zagorčića “jer se ekipa mučila i jedva pobeđivala“, a da će Vignjević to ispraviti takvom ofanzivom i realizacijom kakvu ne videsmo nekoliko decenija!!!

U takvoj atmosferi, u nedelju od 19h dočekaćemo trećeplasiranu Jagodinu, koja će biti, verovali mi, Uprava i Vignjević u to, itekako tvrd orah o koji ne želimo da slomimo zube, jer nas tek nakon toga očekuje ozbiljan i težak raspored. Da očekujemo “ofanzivnu, lepršavu, ubojitu FK Vojvodinu“ to zna svako, ali da ćemo to videti pod vođstvom (n)ovog trenera, u to još ne verujemo. Šta možemo očekivati od trenera takvog “renomea i prethodnih uspeha“, o tome ćemo pričati u narednom periodu, jer šansu mu moramo pružiti, kad je već to, bez ikakvih (zdravorazumskih) razloga, učinilo i vođstvo našeg Kluba.


Vignjević je, uz kapitena Vulićevića, o predstojećem meču sa “ćuranima“ u 5. kolu JSL, govorio pred predstavnicima medija u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku.

“Cilj i plan Vojvodine se zna. Iako izuzetno cenim ekipu Jagodine, koja zaslužuje pun respekt, tri boda sa ovog meča moraju ostati u Novom Sadu. Opasna igra gostiju iz kontre, biće zaustavljena, a težićemo da brzim golom razbijemo koncepciju igre Jagodinaca. Zato u meč moramo “ući“ pravim odnosom, i od starta nametnuti svoj ritam, a ako uz to bude došla i podrška sa tribina, svi ćemo se na kraju radovati novoj pobedi“, reče novoustoličeni šef struke, koji je najavio da neće praviti velike “rezove“ pred nedeljni meč, jer još uvek ne poznaje dovoljno ekipu.

Vulićević je dodao da očekuje težak meč, ali da će prevagu odneti želja saigrača i njega da ostanu na prvom mestu na tabeli. “Do detalja smo proučili igru Jagodine i znamo odakle nam sve preti opasnost. Trijumf jeste imperativ, a na nama je da do njega dođemo maksimalnim pristupom na našem terenu, uz podršku navijača, koje pozivam da isti ispune u što većem broju“, završio je kapiten.


Već ove nedelje krećemo u novu avanturu, sa novim trenerom, dok se plašimo da sve (ostalo) ostaje po starom. Ono “staro“ što jedino želimo da se nastavi je 1:0 u našu korist. Biće i više nego dovoljno…

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...