Vesti / Utakmice / Voša savladala Sremce i zauzela čelo kolone

Voša savladala Sremce i zauzela čelo kolone02.09.2012. 18:38

Autor: Grof Žekula(3)
Bojke GOL!!!
Bojke GOL!!!
T

rećom uzastopnom minimalom pobedom, a pred dvonedeljnu pauzu koja sledi zbog obaveza reprezentacije, Vojvodina je nakon odigrana četiri kola zasela na čelo tabele. Na pomenuta četiri meča nam se mreža nije zatresla, a uspeli smo da “upišemo” tri trijumfa identičnim rezultatom (nakon Stevanovića i Moreire, sada je “presudio” Milan Bojović), uz enormno mučenje na terenu protiv ekipa koje su objektivno lošije od nas, pa se postavlja pitanje koliko ćemo uspeti da uradimo tokom pauze, jer znamo da nas sreća neće uvek pratiti, a da ni sami ne znamo koliki su nam realni dometi, ukoliko uspemo da podignemo igru u polju i samu realizaciju na viši nivo.

Sremci se pokazaše u dosta dobrom svetlu i jasno je zašto su do sada bili tamo gde smo konačno mi posle mnogo, mnogo vremena. Pogled na tabelu, ostaviće sladak ukus u ustima svakom navijaču “Stare dame” dok god tu budemo, a raspored nam ide na ruku i ukoliko se poprave gorepomenuti segmenti, možemo tu i ostati još nekoliko nedelja. Iluzije ne gajimo, jer znamo ko su nam konkurenti i šta su u stanju da urade, ali da se nadamo da im možemo kvariti planove što duže, na to imamo pravo.


Donji Srem – FKV 0:1 (0:0)
Presudio Bojović u 56. minutu.


Donji Srem (trener Bogić Bogićević): Starčević, Putinčanin, Lakić - Pešić, Vukobrat, Josimov (kapiten), Bukorac, Jovanović (60’ Petković), Milutinović (69’ Jeličić), Čordašić, Tošić, Damjanović (74’ Janković).

FKV (trener Zlatomir Zagorčić): Supić, Vulićević (kapiten), Nastić (85’ Branković), Đurić, Jokić, Grin, Poletanović, Moreira (90’ Radoja), Stevanović, Škuletić (46’ Bojović), Oumaru.

Sudija Svetozar Marušić (pomagali mu Jovanović i Davidović) pokazao je žute kartone Supiću (90’) kod gostiju, te Vukobratu (14’) kod domaćih.


Na drugom ovosezonskom gostovanju, na kojem propisno ispunismo Stadion “domaćina”, došli smo do pobede lepim golom Milana Bojovića iz slobodnog udarca. Isti je izborio Moreira, nakon akcije Grina i Stevanovića, a Milan je namestio loptu na 20-tak metara, i poslao je preko živog zida, u desni ugao golmana Starčevića. Bojović se pokazao, ponovo, kao dobar džoker, ali u ovom slučaju ostaje nejasno ZAŠTO je priliku od prvog minuta dobio skoro “pomilovani” Petar Škuletić, koji je bio i više nego očajan u prvom delu igre. Svojim pristupom, taj momak ne zaslužuje ni mesto na klupi, a ako je Zagorčić igrao na kartu iznenađenja, onda je iznenadio sve nas, i to vrlo neprijatno, koji pratimo FK Vojvodinu.

U prvom delu igre, dok je dotični bio u vrhuški našeg napada, mi smo bili opasni po gol Sremaca poput dede od 100 leta u krevetu, i ama baš niti jedan napad nije išao po njegovoj strani. Jedinu ozbiljniju priliku u tom period za nas, imao je Moreira, čiji je šut levicom preleteo prečku. Vredi pomenuti i pokušaje Grina I Stevanovića sa distance, ali je u oba slučaja lopta išla tamo gde ni oni, ali ni mi, nisu želeli – daleko od prostora između tri aluminijumske cevi.

Sa druge strane, borbene Pećinčane brine svirani prekršaj nad Supićem (na trećini utakmice), nakon kojeg je Damjanović pogodio mrežu Supića, ali je pre toga, zbog (nepostojećeg) prekršaja nad njim, Marušić svirao prekid. Pred kraj, šut je oprobao i Bukorac, ali beše prelako za Supića.

U drugom delu dolazi do potpune promene ritma i uđosmo u niz šansi, od kad je Bojović zamenio Škuletića na terenu, a Oumarua na mestu najisturenijeg igrača – Kamerunac je prešao na levi bok, te je prosto “bušio” taj sektor terena svoji prodorima, a istovremeno omogućio Stevanoviću da malo dođe do daha na drugom boku, što je rezultovalo time da kada i On krene u šprint, to bude jako opasno po domaćina.

Tako su osim pogotka Bojovića vredne pomena dve šanse Oumarua koje je sam sebi pripremio, iako je u jednoj, umesto što je šutirao pored gola Starčevića, trebalo da “upiše” asistenciju, jer je Moreira bio potpuno sam na drugoj strani (77’), sjajan šut Stevanovića sa ivice kaznenog prostora, koji je golman Donjeg Srema ukrotio, te odličnu “duplu-šansu” u istom minutu, kada je Stevanović fantastično prodro po desnom boku i namestio šansu Bojoviću, čiji je pokušaj završio u korneru, nakon kog je Grin sa svega 5 metara šutirao poput fudbalskog početnika, ne odlučivši na vreme kojom će nogom to da uradi (igrao se 73’).

I Sremci imaše u ovom periodu kolosalnu priliku, kada je sjajnu akciju kapitena Josimova, Tošić “krunisao” odličnim šutem iz prve, iskosa sa leve strane, ali je lopta fijuknula preko prečke Supića. Preostalo vreme proveli su čekajući šansu iz kontre ili prekida, ali na našu sreću, do gola (i boda) nisu stigli. Pokušavao je još i Jeličić dva puta sa distance, ali bez prevelike sekiracije za odbranu koja nije savladana 360 minuta.

Na konferenciji nakon meča, Zagorčić je istakao da nije zadovoljan igrom svog tima, pa neka mu to i bude vodilja za period koji sledi, jer pauzu moramo iskoristiti na najbolji mogući način. Kada prvenstvo bude nastavljeno, očekujemo daleko lucidniju i efikasniju FK Vojvodinu, koja će lakše nego u prva četiri kola dolaziti do golova i bodova.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...