Vesti / Utakmice / U prestonici Bačke, gostujemo Sremcima

U prestonici Bačke, gostujemo Sremcima31.08.2012. 14:42

Autor: Grof Žekula(4)
D

ve prvoplasirane i neporažene ekipe prvoligaškog karavana, “ukrstiće koplja“ na “Karađorđu“ u subotu od 21h (direktno na Arenasport kanalu; cene ulaznica – Zapad 300 din. i Istok 200 din.), s tim da će FK Vojvodina biti gost vodećem Donjem Sremu, debitantu u prvenstvu, koji će ove jeseni sve utakmice kao domaćin igrati na našem Stadionu.

Posle dve vezane pobede od po 1:0, nad Spartakom i BSK-om, svi mi kojima je je “Stara dama“ u srcu želimo da se pobednički niz nastavi, ali isto tako, pa možda i više, da tri dosta blede i ne preterano efikasne partije sa početka šampionata zameni jedna, nakon koje ćemo biti potpuno zadovoljni apsolutno svime prikazanim, a što će biti uvod u period u kome nećemo strepeti za bod(ove) protiv rivala, koji su objektivno, dosta slabiji od nas.

Turbulentna beše nedelja pred (derbi) meč sa Sremcima, jer je Klub rešio da pomiluje nedavno “odbačene i prognane“ Trajkovića, Škuletića i Smiljanića, da se u isti vratio i golman Aleksandar Kesić, da se pominju još neka špic-pojačanja, a pitanje odlaska ljubimca navijača Abubakara Oumarua, još nije rešeno, jer ćemo do ponoći strepeti da li i gde ide. Prvi septembarski ovogodišnji dan, doneće odgovor na pitanja koliko smo kadri i moćni (pa i pametni) da zadržimo takvog igrača, i da li ćemo sa njim ili bez njega uspeti da pobedimo momke iz Pećinaca. Jer to jeste imperativ kada se zna da će nam ovo biti “najbliže“ moguće ovosezonsko gostovanje.


Na konferenciji za štampu u SC “Vujadin Boškov“ o tome su govorili i šef struke Zlatomir Zagorčić i “novi“ prvotimac Bojan Nastić.

Zagorčić reče da igramo protiv najprijatnijeg iznenađenja prvenstva i da neće biti ni malo lako. “Hoćemo trijumf na ovom meču, a da bi do njega došli moramo biti ozbiljni i vrlo angažovani tokom svih 90 minuta. Posle ove utakmice idemo na pauzu, i želimo da uspešno završimo ciklus, a da potom doigravamo sve linije kako bi sledeći dočekali još spremnije. Najveći problem je što teško postižemo golove, iako šanse stvaramo. To je ono što moramo da “rešimo“ pod hitno i na tome smo ozbiljno radili ove nedelje“.

Nastić je dodao da očekuje da On i saigrači pruže maksimum i obraduju sve navijače, koje je pozvao da napune Stadion na ovom “gostovanju“. Rekao je da mu imponuje to što se dobro uklopio u prvu postavu “Stare dame“, i da ima veliku podršku konkurenata na poziciji levog beka Pavlovića i Brankovića.


Posle utakmice sa Donjim Sremom ćemo na dvonedeljnu pauzu zbog obaveza reprezentacije. Potrefilo se tako da ćemo tri vezane utakmice igrati na našem “Karađorđu“ i bilo bi veoma dobro sve tri rešiti u našu korist. Subota veče je pravo vreme da pružimo podršku našim momcima, protiv neugodnih Sremaca, u možda najtežem dvoboju tog pomenutog tromeča.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...