Vesti / Utakmice / Moreira skratio muke

Moreira skratio muke28.08.2012. 09:49

Autor: fkv.com Team(0)
Najbolji na terenu i jedini strelac
Najbolji na terenu i jedini strelac
U

trećem kolu JSL, Voša je ubeležila i drugu uzastopnu pobedu identičnim rezultatom. Nakon Spartaka u gostima, na “Karađorđu“ je “pao“ borčanski BSK, teže nego što je iko očekivao, a nakon fantastičnog gola (i jako lepe akcije Poletanovića i Stevanovića) Almamija Moreire, koji je “makazicama“, samo četiri minuta pre kraja, doneo pobedu novosadskoj “Staroj dami“. Moreira je još jednom pokazao da je “dramatično“ promenio pristup obavezama u našem Klubu ove jeseni, u odnosu na proleće, i da je bez sumnje, najbolji igrač dosadašnjeg toka sezone.

Napadasmo čitavih 90’, ali dosta jalovo. Pokušavali su Grin, Abu, Bilbija i Stevanović, pa i Zagorčić uvođenjem Bojovića i Jaoa. Potpuna ofanziva na terenu, ali bez konkretne završnice, umalo nas nije koštala bodova. Prvo je Bulatović za goste u 80’ propustio najbolju šansu kada je “izvrteo“ Jokića, ali mu je šut sa peterca prošavši pored Supića, promašio, na našu sreću, i njegovu levu stativu. Samo šest minuta kasnije, Moreira donosi radost na Stadionu, golom koji će biti, bez obzira što je tek početak prvenstva, možda i najozbiljniji kandidat sa “Gol sezone“.

Pobeda je jedina vredna pomena sa ovoga meča, kao i činjenica da ovo beše sedmi duel ove dve ekipe i sedma pobeda našeg Kluba (uz samo jedan primljeni gol). Već u subou (21h), poslednjeg avgustovskog dana, na našem “Karađorđu“, po prvi put bićemo gosti u prvenstvenim utakmicama, jer će nas na istom ugostiti vodeći Donji Srem.


FKV – BSK 1:0 (0:0)
Presudio – Moreira u 86’.


FKV (trener Zagorčić) – Supić, Vulićević, Nastić, Đurić, Jokić, Grin (79’ Bojović), Poletanović, Moreira, Stevanović, Bilbija (66’ Jao), Oumaru (89’ Radoja).

BSK (trener Milojević) – Kovačević, Milošević, Čelebić (47’ Bulatović), Stamenković, Milojević, Petrović (55’ Simović), Planić, Ćesarević (66’ Jovanović), Nuhi, Živković, Savković.

Sudija Dejan Dimitrijević pokazao je žute kartone Supiću i Grinu kod naših, te Kovačeviću, Miloševiću i Čelebiću kod gostiju.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...