Vesti / Utakmice / DUŽNIK STIŽE NA KARAĐORĐE

DUŽNIK STIŽE NA KARAĐORĐE08.05.2009. 16:32

Autor: Grof Žekula(0)
F

K Vojvodina-OFK Beograd
30.kolo Jelen super lige.
Subota, 9.maj 2009.godine
Stadion "Karađorđe", početak u 17h, ULAZ SLOBODAN


Neverovatno, ali istinito - nismo postigli pogodak punih 180 minuta, a za to vreme smo uspeli da osvojimo 4 boda i poboljšamo gol razliku za +3! Sada nam je, a to nam i matematika garantuje, potrebno da trijumfujemo u 3 od 4 utakmice koje predstoje do kraja prvenstva i da trku okončamo na vicešampionskoj poziciji. U subotu će biti prilika da ostvarimo prvu u tom nizu! Samo ima ta jedna mala začkoljica - da bi počeli da pobeđujemo, mi MORAMO početi da postižemo golove! Kada čovek malo bolje pogleda naše proleće na "Karađorđu", osvojili smo samo 8 od mogućih 18 bodova (kad smo već kod matematike, to je približno 44,44%) i postigli samo šest golova na isto toliko mečeva, uz podatak da na tri od tih šest mečeva nismo dali nijedan (da budem pravedan, dva komada protiv onih koji će biti prvaci nam nisu ni uračunali).Što je malo, malo je...

Lako biti neće. Gosti dolaze sa ozbiljnim problemom u vezi borbe za opstanak. Kako se razvijao prolećni deo šampionata, ispalo je, mada mislim da to niko nije očekivao, da su postali jedan od najozbiljnijih kandidata (uz ekipu Banata) za selidbu u niži rang. Nemaju šta da izgube, tri boda su im preko potrebna, pa uz pretpostavku da će igrati posve otvoreno (baš kao i protiv omražene nam CZ u prethodnom kolu), treba očekivati dobru predstavu na "Karađorđu". Naši momci mnogo lakše i lepše igraju protiv ekipa koje žele da se nadigravaju! Eto najbolje pozivnice da subotnje kasno popodne provedemo na našem stadionu!

Kako samo loš skor imamo ove sezone protiv njih i kako smo samo igrali u prethodna dva duela, a u istima smo uspeli da se domognemo samo jednog jedinog boda! Davnog 19. oktobra prošle godine bilo je na njihovom bunjištu 2:1. Jedini strelac za nas bio je Igor Đurić, uz činjenicu da smo tim golom poveli, potom ostali sa igračem više, ali i to nam je "bilo dovoljno" da primimo dva kiks-gola do kraja i ostanemo praznih šaka (trener nam beše Dragoljub Bekvalac). Šta tek reći za meč odigran na "Karađorđu", ne tako davno, na međunarodni praznik lepše polovine - vodimo golom kapitena Aleksandra Popovića (kakav gol iz slobodnjaka!), a onda nam gosti "ukradu" dva boda golom u 95. minutu. Nakon ovog meča nas je napustio (HVALA MU NA TOME) tadašnji šef struke Ljupko Petrović, a na mesto istog pristigao je čovek koji će nas i u subotu predvoditi sa klupe, Zoran Marić.

Prilika je da im sve ovo u subotu naplatimo sa kamatom! Nas ne interesuje njihova teška situacija - HOĆEMO POBEDU! Ako treba tražiti ta tri trijumfa do kraja prvenstva, ovo MORA biti jedan od njih! Tri meča sa OFK-om sa tri različita trenera!Molimo te Mariću, bar ti osvoji sva tri boda!


Konferencija za štampu, SC "Vujadin Boškov" Veternik
Petak, 8.maj 2009. godine
Prisutni: šef struke Zoran Marić i igrač Janko Tumbasević
Vreme trajanja: neki sekund ispod 3 minute


Servisne informacije: ovo je POSLEDNJA utakmica na "Karađorđu" ove sezone (još se ne zna gde će biti odigran meč protiv Jagodine), pa će shodno tome ulaz na sutrašnju utakmicu (sa sve zapadnom tribinom) biti BESPLATAN!!! Odlična mogućnost da prelepo i sunčano popodne provedemo na "Karađorđu".

Za tim sutra konkuriše sledećih 18 momaka (ne nužno i ovim redom): Kesić, Ristić, Stošić, Kizito, Lovrić, Mijatović, Peković, Tumbasević, Vukajlović, Trivunović, Đurovski, Stjepanović, Buač, Tadić, Pantelić, Lazetić, Mrđa, Stojanović (!!!)

Komentar (samo moj): Vukajlovića i Stojanovića ponovo vaskrsavamo iz mrtvih, opet ćemo imati 2 halfa na klupi (ako Buač ponovo dobije "svoje" mesto na desnom beku), Aleksić je sa omladinskom reprezentacijom (mada je to isto i Ignjovski iz OFK-e, ali Marić smatra da će on sutra dobiti priliku da zaigra za svoj tim), kapiten Popović će sutra odmarati i "čistiti" kartone pred duel protiv Kuljana sledećeg vikenda, Grozdanoski nije još 100% fit, a na teren će i on, najverovatnije, od sledeće utakmice. Hucišvili je (moja pretpostavka) krenuo put Gruzije, jer su tamo u toku obimni NATO vojni manevri, što će sve Gruzijce podići na noge, ma gde god oni da borave i hleb zarađuju!!!

Marić je istakao da gaji veliki respekt prema ekipi koju ćemo sutra ugostiti, da moramo dobiti meč kako bi popravili negativan skor sa njima koji imamo ove sezone i da bi pobeda definisala određene stvari kada je borba za poziciju br. 2 u pitanju! Mesto koje OFK zauzima na tabeli može da zavara lako, jer je to mlad i perspektivan tim u naponu snage! Istakao je da će i on i igrači sve učiniti da se od Novog Sada oproste trijumfom. Na kraju je na pitanje gospodina Save Savića iz "Dnevnika" rekao da još sa upravom nije pregovarao o saradnji za narednu sezonu!

Tumbasević je kratko izjavio da predstoji veoma važna utakmica i da pobediti moramo jer je cilj apsolutno svih u klubu vicešampionska pozicija!

KAD JE TAKO - SUTRA SVI NA "KARAĐORĐE"!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...