Vesti / Utakmice / Pobeda u Subotici

Pobeda u Subotici18.08.2012. 19:34

Autor: fkv.com Team(0)
U

utakmici drugog kola JSL, fudbaleri Vojvodine su pokorili sever Pokrajine, te su upisali prvu “trojku“ na svoj konto. Zoran Milinković nije uspeo da po drugi put u samo četiri meseca (21. aprila beše ubedljivih 5:1 na istom mestu) nanese poraz klub na čijoj je klupi sedeo, dok je Zlatomir Zagorčić, sa druge strane, uspeo da sa ekipom prevaziđe skandal sa odstranjivanjem iz ekipe Trajkovića i Škuletića u toku nedelje i da zajednički dođu do vrednog trijumfa.

Spartak – FKV 0:1 (0:0)
Strelac – Stevanović u 52’


Spartak (trener Zoran Milinković) – Aleksić, Torbica (kapiten), Otašević, Bratić, G. Adamović, Nosković (65’ Despotović), Kovačević, Novaković (71’ Đurđević), Puškarić (77’ Milivojev), Popara, M. Adamović.

FKV (trener Zlatomir Zagorčić) – Supić (46’ Žakula), Vulićević (kapiten), Nastić, Đurić, Jokić, Grin, Poletanović (90’ Deletić), Moreira, Stevanović, Bilbija (78’ Radoja), Oumaru.

Sudija Vlado Glođović (pomagali mu Pavlović i Mićanović) pokazao je žute kartone Jokiću, Žakuli, Grinu i Natiću kod naših, a Popari i M. Adamoviću kod njihovih.


U derbiju Bačke, Subotičani su savladani nakon sjajne akcije Moreire i Stevanovića. Prvi je maestralno uposlio saigrača, a momak koji je pre neki dan briljirao na meču reprezentacija BiH i Velsa, nastavio sa sjajnim ovonedeljnim golgeterskim učinkom i golom doneo novosadskoj “Staroj dami“ prvu ovosezonsku pobedu.

Prvi deo utakmice protekao je u Vošinom boljem otvaranju meča, kada su domaći bili gotovo sabijeni na svojoj polovini, i potpunoj Spartakovoj završnici. Osim pokušaja Oumarua, kada je lopta “završila“ na stativi, kao i Stevanovića koji je šutirao pored gola, gosti nisu imali ozbiljnijih prilika, dok su domaći, preuzevši inicijativu u poslednjih 20-tak minuta prvog poluvremena ozbiljno pretili preko Puškarića, Novakovića, Adamovića i Torbice, ali je Supić sve ove situacije rešio u našu korist. Jedna od tih odbrana, bila je “kobna“ po njega, pa ga je početkom nastavka na golu zamenio Srđan Žakula.

Posle propuštene prilike iz slobodnog udarca, odmah na početku drugog dela igre, kada je Torbicin projektil fijuknuo iznad prečke, Vojvodina je odmah povratila inicijativu i došla do pomenutog gola. Do kraja meča, domaći su pretili iz prekida, a gosti pokušavali da iz kontre. Niko nije ponovo uspeo da zatrese mrežu rivala, te sva tri boda putuju, iz najsevernijeg grada Bačke, u njenu prestonicu. Najbolju, gotovo kolosalnu, priliku, u 89’ nije iskoristio Oumaru, koji nije rešio, na najbolji način po sebe i svoju ekipu, situaciju “1 na 1“ sa Aleksićem, dok je Adamović u zaustavnom vremenu sa peterca prebacio Žakulinu prečku i time propustio najbolju šansu za subotičke “plave golubove“.

Prvotimci “crveno belih“ znalački su došli do gola i prednosti, a samim tim i pobede, koja će puno značiti na samopouzdanju, nakon svega što se dešavalo posle utakmica u Beču protiv Rapida i Novom Sadu protiv Smedereva. U sledećem kolu, na “Karađorđu“ će gostovati ekipa borčanskog BSK-a.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...