Vesti / Utakmice / Zaboravi Smederevo, pobedi (barem) Spartak

Zaboravi Smederevo, pobedi (barem) Spartak13.08.2012. 15:38

Autor: fkv.com team(4)
Juče nije bilo razloga za radost
Juče nije bilo razloga za radost
V

ojvodina je započela prvenstvenu kampanju za sezonu 2012/13 na, sada već, uobičajen način. U korektnoj utakmici, sa nekoliko lepih prilika, ali i bez realizacije, odigrala je 0-0 protiv oslabljenog Smedereva i tako najavila da će i ova sezona biti puna izazova za njene navijače.


FKV – Smederevo 0:0

FKV (trener Zlatomir Zagorčić): Supić, Vulićević (kapiten), Trajković, Jokić, Nastić, Grin (Bilbija 77′), Poletanović (od Mitošević 46’), Stevanović, Moreira, Oumaru, Bojović (Škuletić 64’).

Smederevo (trener Aleksandar Janjić): M. Živković, Ognjanović, Krmar, Stojaković, D. Živković (Vukašinović 55’), Lazarevski, Miljković, Opančina (Osman 64’), Veljović (Momić 90’), Omega, Miović.

Sudija Srđan Obradović (pomagali mu Ivan Mrkić i Miloš Gagić) pokazao je žute kartone Jokiću (FKV), a D. Živkoviću i Osmanu (Smederevo). Crveni karton dobio je Omega (Smederevo) u 68. minutu.


Dobra atmosfera među navijačima spremnih da pruže maksimalnu podršku, nakon tragične eliminacije od bečkog Rapida, pala je u vodu već nakon prvih ovosezonskih 90. minuta. Fudbaleri Vojvodine nisu bili kadri da šampionat započnu “trojkom“ na kontu, iako imaše potpunu dominaciju na terenu (19:6 u šutevima na gol, 11:1 u kornerima), pa se još jednom pokazalo da ćemo teško igrati protiv ekipa koje dođu u Novi Sad da se brane, te da nismo rešili goruće pitanje napadača i nekog ko će ovakve mečeve znati da reši u našu korist. Aplauz na početku meča oko 5.000 prisutnih, kao i činjenica da smo više od 20 minuta imali igrača više na terenu nisu bili dovoljni za prvu pobedu, koju moramo “tražiti” u sledećem kolu u Subotici.

Otvorili smo, što se prilika tiče, meč dobro i do 20. minuta najistureniji Bojović je čak tri puta probao i sva tri puta je Živković odbranio – u 9’ nakon akcije Stevanovića i Poletanovića, Živković mu kroti šut, u 12’ na centaršut Vulićevića loptu je glavom poslao u njegove ruke, a u 18’ solo akciju “kruniše” rezantnim udarcem sa desne strane, ali je Živković ponovo na mestu. Do 43’ nismo videli ništa posebno, sve dok proboj Oumarua i njegov centaršut nije, u malo “iskoristio” igrač gostiju Omega, koji je nespretno zahvatio loptu, pa je ona pogodila prečku ukopanog Živkovića.

Mitošević je odmah na početku nastavka zamenio Poletanovića, a sve u nameri da se krene u još žešći juriš ga golu Smederevaca. Tek na 2/3 utakmice beležimo odlične pokušaje Trajkovića (sa sedam metara, nakon prekida, pogodio Živkovića u noge) i Moreire (šut levicom ide preko gola gostiju). 68’ doneo je našu brojčanu prednost na terenu – Omega je katastrofalno pogrešio, a potom i srušio Škuletića na ivici kaznenog prostora, pa ga je sudija opravdano isključio. Svima se činilo da ćemo za tih 20-ak minuta sigurno doći do gola i trijumfa, ali tako nisu mislili Smederevci. Do kraja su još pokušavali Oumaru glavom (na centaršut Vulićevića), i dva puta, ali u istom napadu, Bilbija (88’) – kako se samo ispromašivao, pa i obrukao – sa svega par metara prvo mu Živković brani, a potom Nemanja prebacuje gol, a mogao je oba puta da pita golmana rivala gde želi da mu pošalje loptu.

Bez kreativnosti, rešenja u gornjem sektoru terena i bez dovoljno kretanja, “Stara dama” nije uspela da pobedi Smederevo koje je nastupilo bez pet standardnih prvotimaca i koje je trećinu sata igralo brojčano oslabljeno. Šta nas tek čeka…

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...