Vesti / Utakmice / Zaboravi Beč, pobedi Smederevce

Zaboravi Beč, pobedi Smederevce11.08.2012. 15:04

Autor: Grof Žekula(1)
U prethodnoj sezoni Vojvodina je savladala Smederevo rezultatom 2:0
U prethodnoj sezoni Vojvodina je savladala Smederevo rezultatom 2:0
P

osle svega što videsmo u četvrtak u Beču, a o čemu i dalje, mi kojima je Voša u srcu, promišljamo, s nestrpljenjem očekujemo da vidimo koliko su momci koje svesrdno bodrismo u prestonici Austrije, kadri da prevaziđu mentalnu blokadu nakon one neverovatne krađe koju su doživeli, a u kojoj je jedan Poljak, baš kao i daleke 1683. godine, spasao Bečlije. Doduše, tada to beše “obavljeno“ herojskim podvigom, a prekjuče lopovlukom i nečasnom rabotom.

Da kukamo ne možemo više, jer već sutra od 18:30h, na otvaranju sezone 2012/2013 ćemo na našem “Karađorđu“, uz besplatan ulaz za sve, ugostiti smederevske “oklopnike“, u nameri da nam se ne ponovi prošlogodišnji start šampionata, kada smo nakon evro-neuspeha, odigrali utakmicu u kojoj ne pobedismo (Radnički KG, 1:1) i nakon čega prvenstvo nismo počeli (očekivanom) “trojkom“ na kontu. Nema sumnje da će puleni Zlatomira Zagorčića imati dostojnu podršku, uz našu želju da pobedom “vidaju“ svoje i naše rane, koje su još sveže.

Najvažnije je u čitavu “priču“ (čitaj: nova sezona) koja je pred nama ući hladne glave i bez velikih obećanja. Svima nam je jasno da su dometi ove ekipe nepredvidivi, da još nije sve ukomponovano kako treba i kako očekujemo (i želimo), pa je stoga bolje ići, što bi rekla ona netalentovana i antipatična američka teenage grupa, u svom tzv “velikom hitu“ sa početka devedesetih “Step by step“, tačnije iz utakmice u utakmicu u kojoj zahtevamo samo jedno – pružite sve od sebe i igrajte za gol više, i to će biti dovoljno da Vam uputimo aplauze, baš kao i nakon utakmice u Beču.

Pred prvu ovosezonsku partiju u JSL, medijima se u SC “Vujadin Boškov“ obratio šef struke Zlatomir Zagorčić, koji čeka popodnevni trening da vidi kome će ukazati šansu od prvog minuta, jer mnogi su i psihički i fizički umorni od puta i utakmice u četvrtak u Beču. Isti čovek je već, kao trener prvog tima, poražen od istog rivala, u Smederevu, krajem aprila meseca ove godine, pa bi bio red da im "vrati" za taj neuspeh.

“Kreće prvenstvo i mislim da je ekipa spremna. Očekujem da se navijači okupe u što većem broju i da nam pomognu da prebrodimo bolni evropski poraz. Momci su zaslužili podršku zbog onoga što su prikazali. Moram izvršiti neke izmene u startnoj postavi, ali garantujem da ćemo igrati ofanzivan fudbal koji će se dopasti onima koji dođu na Stadion. U prednosti smo nad Smederevom jer imamo iza sebe četiri takmičarske utakmice, i smatram da ako od starta nametnemo svoj ritam, bez obzira na pretpostavku da će “oklopnici“ igrati zatvoreniju varijantu, ubeđen sam da ćemo doći do prvog trijumfa. Pričao sam sa igračima o onome što nam se dogodilo pre dva dana, gledamo napred i spremni smo za nove izazove“, završio je izlaganje Zagorčić.

Poslednji put smo na otvaranju sezone na našem “Karađorđu“ pobedili C. zvezdu dalekog 16. avgusta 2008. godine (2:0). Čitav “olimpijski ciklus“ prođe od tada, da zaista očekujemo da ga “prekinemo“ trijumfom sa kojim bi započeli putovanje kroz novu, neizvesnu sezonu. Svakako, dobra igra i rezultat, bili bi i više nego sjajna “pilula“ za ono što osećamo od utakmice u Beču. Zato se i nadamo da će nam Zagorčić i momci dati preko potrebnu dozu istih, u toku sutrašnje nedeljne avgustovske večeri.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...