Vesti / Utakmice / Dunavski valcer, čin drugi

Dunavski valcer, čin drugi08.08.2012. 12:41

Autor: Grof Žekula(1)
F

udbaleri Vojvodine će večeras i sutra, od 21:05h, istrčati na teren stadiona “Gerhard Hanapi“, koji ćemo mi, navijači novosadske “Stare dame“ opsedati (mada Bečlije ne vole ovu reč) devetog avgustovskog ovogodošnjeg dana, kako bi večerašnjim treningom preduslovili sutrašnji dvoboj, drugi za samo sedam dana, protiv Rapida. Zadatak je jasan – više, jače i bolje nego ikada u tehničkom, taktičkom i voljnom smislu, “odbraniti“ prošlonedeljnih, novosadskih, 2:1. To će biti moguće samo u jednom slučaju – borbom, zalaganjem i htenjem do iznemoglosti u trajanju čitavog toka meča, i od strane svih, koji igraju, treniraju, rukovode i navijaju za FK Vojvodinu.

Da nije pomenuti meč prošlog četvrtka trajao čitavih 96 minuta, mi bi smo u prestonici Austrije sutra branili ozbiljniju prednost. Kako god, sada je bar svima jasno da moramo probati da zatresemo mrežu “zelenih“. Poslednje gostovanje u Evropi , litvanskoj Suduvi, beše spektakularno, jer uspesmo to čak četiri puta. Polovina od toga, biće itekako dovoljna da se sutra uveče, za naš Novi Sad, vraćamo pevajući. Opominje nas, još više, poslednje gostovanje u samom Beču, kada smo svojom lošom igrom pomogli Austriji da nas savlada sa 4:2 i izbaci iz daljeg takmičenja.

Ako je cilj jasan, ostaje “samo“ Zlatomiru Zagorčiću da podeli zadatke, a na fudbalerima da ih ispune. Našu će podršku imati i u to ne treba da sumnjaju. Moraju nam sve vratiti pristupom koji ćemo nagraditi aplauzom kako sutra uveče, tako i u nedelju na našem “Karađorđu“ kada na otvaranju sezone, uz besplatan ulaz, budemo dočekali Smederevo (18:30h). Neka se ponovi sezona 1956/57, kada smo bečki Rapid savladali u dvomeču Srednjeevropskog (Mitropa) kupa!

U odnosu na prethodni meč, kod nas će doći do promene startera, jer se među njih vraća Branislav Trajković. Koliko će još izmena biti, odlučiće Zagorčić, koji ih i najavljuje. Moramo se baviti nama samima i zaboraviti na to da će, vrlo verovatno, i Peter Šetel sa druge strane praviti promene, a sve u cilju boljeg rezultata. On će za nas “doći“ ako budemo hrabri i odvažni. Na to ne utiče ni ime rivala sa slavnom istorijom, niti to što igramo na njegovom travnjaku – “petlju“ imaš ili ne!!!

ZATO – SAMO HRABRO DO NOVE POBEDE!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...