Vesti / Utakmice / UEFA-in sudija iz Kazahstana zagorčao Vošin trijumf

UEFA-in sudija iz Kazahstana zagorčao Vošin trijumf03.08.2012. 02:54

Autor: fkv.com Team(24)
U

prvoj utakmici trećeg kola pretkvalifikacija za Ligu Evrope Vojvodina je savladala bečki Rapid sa 2:1 (0:0). Golove za domaćina postigli su Abubakar u 75. i Bojović u 94. minutu, dok je utehu gostima doneo Alar u šestom minutu sudijske nadoknade vremena. Gosti su bili bolji rival u prvih 45 minuta, dok je Vojvodina ostavila bolji utisak u drugom poluvremenu, mada su oba tima imala svoje šanse u oba dela igre.

Jedino što je pokvarilo utisak bilo je katastrofalno suđenje kazahstanskog sudije, koji je svojim odlukama propisno iziritirao publiku na „Karađorđu“. Pri rezultatu 1:0 svirao je penal koji nije video niko na stadionu, dok je propustio nekih 15-ak minuta ranije da dosudi kazneni udarac za domaćina, kada je nakon centaršuta loptu očigledno jedan igrač Rapida zaustavio rukom u svom kaznenom prostoru. Novosađani su ubedljivu pobedu ispustili u poslednjim sekundama utakmice, kada je nakon jednog od bezbrojnih prekršaja u korist gostiju lopta od odbitka završila u Supićevoj mreži. Ipak, nekih desetak hiljada gledalaca moglo je zadovoljno da napusti stadion jer se Vojvodina pokazala kao bolji rival u prvih 90 minuta nadmetanja sa slavnim klubom iz Beča. Revanš se igra za nedelju dana na stadionu Rapida.


FKV – Rapid 2:1 (0:0)
Strelci – Oumaru u 75’, Bojović u 90’+4 i Alar u 90’+6

FKV (trener Zlatomir Zagorčić): Supić, Vulićević, Đurić, Jokić, Pavlović, Poletanović (od 84' Ađuru), Moreira, Grin, Stevanović, Škuletić (od 66' Bilbija), Oumaru (od 89' Bojović).

RAPID (trener Peter Šetel): Kenigshofer, Šimpelsberger, Zonlajtner, Pihler, Kacer, Kulovic, Drazan (od 68' Trimel), Heikinen, Hofman, Burgštaler (od 80' Alar), Bojd.

Žute kartone, pokazani od strane Kazahstanskog sudije Artoma Kučina, “upisali“ su - Škuletić, Jokić, Moreira, Đurić, Pavlović (FKV), a Pihler i Trimer (Rapid).

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...