Vesti / Utakmice / Voša spremila teren za avgustovsku opsadu Beča

Voša spremila teren za avgustovsku opsadu Beča26.07.2012. 20:38

Autor: fkv.com Team(5)
foto: A. Burba (www.fksuduva.lt)
foto: A. Burba (www.fksuduva.lt)
V

ojvodina je konačno zaigrala prema očekivanjima svojih navijača i ubedljivo savladala tim koji joj je zadao grdne muke pre samo nedelju dana u Novom Sadu. U pobedi od 0:4 nad litvanskom Suduvom golove su postigli Moreira, Škuletić, Stevanović i Abubakar. Ovom pobedom Novosađani su se plasirali u treće kolo pretkvalifikacija, gde će se sastati sa bečim Rapidom. Jedinu mrlju na pobedu Vojvodine stavlja nepotreban crveni karton Trajkovića, čime je on izgubio pravo igranja u prvom meču ova dva rivala.


Suduva – FKV 0:4 (0:3)
Strelci – Moreira u 4’, Škuletić u 37’, Stevanović u 40’ i Oumaru u 48’.


FK Suduva: Davidovs, Čvedukas, Radžius, Leimonas, Borovskis (83' Breive), Slavickas, Urba (55' Beniušis), Loginov, Ledezma, Eliošijus (46' Šoblinskas), Lukšis.

FKV (trener Zlatomir Zagorčić): Supić, Pavlović, Trajković, Đurić, Vulićević, Mitošević (31' Ađuru), Poletanović (81' Bilbija), Stevanović, Moreira, Škuletić, Oumaru (63' Bojović).

Požuteli – Lukšis i Čvedukas (Suduva) i dva puta Trajković (dobio crveni karton).


Sve ono što su Novosađani promašili pre sedam dana, nadoknadili su već u prvom poluvremenu meča koji je odlučivao o tome koji će tim sledećeg četvrtka dočekati bečki Rapid. Vrlo efikasno i koncentrisano, “crveno-beli” su do odlaska na odmor, rešili pitanje pobednika dvomeča sa Litvancima i svima nama dali zadatak da za sedam dana ispunimo tribine našeg “Karađorđa”.

Organizovanije u vezi (uz najbolju partiju Moreireu našem dresu, i veoma angažovanog Poletanovića), te itekako ubojitije u napadu, bio je recept koji je primenjen (a trebao je i Novom Sadu), a koji beše dovoljan za našu prvu evropsku radost. Moreira već u 4’ na asistenciju Pavlovića, Škuletić u 37’ iz dva pokušaja (levicom, pa desnicom) nakon slaloma Abua, Stevanović u 40’ nakon Poletanovićevog poteza vrednog svake hvale (situacija “1 na 1”, a On asistira), te Abu u 48’, nakon novog superveleslaloma kroz odbranu rivala, behu oni koji nam golovima, koje silno želesmo da vidimo, obezbediše dvomeč sa “zelenim” Bečlijama (Rapid je najtrofejniji austrijski klub i jedini iz ove zemlje koji je osvojio i kup (1938. godine) i prvenstvo (1941. godine) Nemačke).

Manje od vremena fudbalskog poluvremena bilo je dovoljno da se domaćinama “pomrse konci” i stavi do znanja ko je bolji. Osim pomenutih poteza strelaca i asistenata, vredno je još istaći povredu (nadamo se lakšu) Vuka Mitoševića, te izuzetno neprofesionalna dva poteza Branislava Trajkovića (za dva žuta kartona), koji je tako svoje drugare (a zamenik je Kapitena), ostavio na cedilu na meču koji će se 2. avgusta odigrati u našem Gradu.

Poziv navijačima je uručen, naša podrška će biti važna, ali zato s pravom očekujemo da gledamo na našem bunjištu ono što odavno nismo. U svim segmentima igre “evropsku” FK Vojvodinu!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...