Vesti / Aktuelno / Od Marijampolja dva putića

Od Marijampolja dva putića24.07.2012. 11:36

Autor: fkv.com Team(9)
F

udbaleri novosadske Vojvodine u četvrtak će od 18:30h u litvanskom gradu Marijampolju pokazati da li su kadri za iskorak više na evropskom putu. U prvom meču crveno-beli su pokazali da imaju čemu da se nadaju, uzevši u obzir broj šansi koje su stvorili pred golom Suduve. Sa druge strane, može da brine neefikasnost napadača novosadskog tima, kao i činjenica da će Litvancima na njihovom terenu odgovarati (pored njihove pobede) i nepopularnih 0:0, te Voša za eventualni prolaz mora da postigne najmanje jedan pogodak. Koliko je znoja proliveno u Novom Sadu da se stigne do toga dovoljno govori o tome da posao neće biti nimalo lak. Međutim, ne i neizvodljiv, ako momci iz „srpske Atine“ pruže svoj maksimum i odigraju onako kako znaju.

U timu sa „Karađorđa“ svi su spremni za predstojeći meč, svesni da predstoji 90 minuta teške borbe, ali i uvereni u uspeh. Ostaje dilema da će trener Zagorčić nešto menjati u odnosu na prvi meč, ili smatra da je recept iz drugog poluvremena dovoljan za povoljan rezultat. Pravo nastupa nema jedino Seržinjo Grin, koji još „služi kaznu“ od prošlogodišnjeg nastupa za Levski, kada je isključen na meču protiv Spartaka iz Trnave. Uprkos „iznenađujućem“ rezultatu u prvoj utakmici, Voša i dalje važi za favorita za prolaz u kladionicama širom Evrope (kvota na pobedu domaćina je oko 3,25 a na pobedu gostiju oko 2,05).

Možda je preterano reći da je ovo utakmica koja može učiniti čitavu sezonu (dovoljno) uspešnom ili je u potpunosti upropastiti, ali je više nego sigurno da će broj gledalaca na „Karađorđu“ ove sezone direktno zavisiti od dužine evropskog puta. Pred Vojvodinom se prekosutra nalaze dva puta – jedan vodi u Beč i donosi sa sobom benefite u vidu punijeg stadiona i omasovljenja navijačkog pokreta privrženom crveno-belim bojama sa plavom zvezdom, dok drugi vodi natrag u Novi Sad, u još jednu godinu gorčine, razočaranja i kontinentalne anonimnosti. Navijači su već izabrali. Igrači, na vama je red da poštujete te želje i da se za njih izborite na terenu! Da Vaduz ostane samo izuzetak, a ne postane pravilo.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...