Vesti / Crveno-bela planeta / Popović u Kavali

Popović u Kavali15.09.2009. 15:57

Autor: Limanfkv, Voja(1)
Slika:   www.danas.rs
Slika: www.danas.rs
A

leksandar Popović novi je član grčkog prvoligaša Athlitikos Omilos Kavale 1965. Debitovao je u prvom meču na teškom gostovanju Olimpijakosu.

SREĆNO POPE !

RUSIJA

CSKA Moscow [3 - 0] Krylya Sovietov S.

Miloš Krasić (CSKA) nije igrao na ovoj utakmici. Verovatno je u pitanju meč suspenzije, jer mi se čini da je u prošlom kolu protiv Roštova Krasa ispunio bonus, možda i namerno (?). Inače, Ziko je prošlost CSKA. U klubu nisu bili zadovoljni njegovim vođenjem, a na njegovo mesto stiglo je još jedno veliko trenersko ime - Huande Ramos! CSKA se 9 kola pre kraja ruskog šampionata nalazi na 3. mestu. Za vodećim Rubinom, koji i ove godine igra stvarno fantastičan fudbal, zaostaju 10 bodova. Mislim da će Ramosev cilj do kraja sezone biti da sačuva trenutnu poziciju koja vodi u kvalifikacije za LŠ, jer im za vratom dišu Lokomotiva, Zenit , Moskva i iz prikrajka Dinamo, sa kojim se i sastaju u narednom kolu.

Dynamo Moscow [1 - 1] Spartak Moscow

Joca Tanasijević (Dynamo) nakon dugo vremena odigrao je svih 90 minuta. Zaradio je i žuti karton u ranoj fazi utakmice zbog grube igre. Prema anketi, bio je vrlo zapažen na terenu.

FC Moscow [0 - 2] Amkar Perm

Vrlo važna pobeda za Akmkar u borbi za opstanak. Predrag Sikimić (Amkar) presedeo je meč na klupi.

Kuban Krasnodar [2 - 1] Khimki

Nenad Nastić (Khimki) i dalje nije u prvom planu, a njegov tim putuje u drugu ligu. Za 21 kolo uspeli su da sakupe samo 10 bodova. Ni u ovom kolu nisu uspeli da uzmu barem bod, iako su do 90. minuta imali 1:1.

II LIGA

Sibir [1 - 0] Sinjik

Trećim porazom zaredom Šinjik je sam sebe sklonio sa vrha. Sada zaostaju 2 boda za mestima koja vode u najviši rang. Milan Vještica (Šinjik) nije igrao jer služi kaznu zbog dobijenog crvenog kartona pre par kola.

ŠPANIJA

Deportivo La Coruna [1 - 0] Malaga

Milan Stepanov (Malaga) nije igrao, zbog povrede koju je zadobio u svom debiju. U jednoj izjednačenoj utakmici, Malagi je nedostajalo malo sreće. Prema najavama, Stepanov se u sledećem kolu vraća u ekipu.

II LIGA

Elche [2 - 2] Salamanca

Ranko Despotović (Salamanca) odigrao je svih 90 minuta. Ovaj put nije, kao na debiju u prošlom kolu, postigao pogodak, ali je nakon njegovog šuta golman odbio loptu, a Linares je sproveo u mrežu za 0:2. Nažalost, Salamanca je u poslednjim minutama uspela da prokocka vodstvo. Nadamo se da će Ranko do novog gola stići već u sledećem kolu, kada Salamanca dočekuje Las Palmas.

UKRAJINA - KUP

Tavriya Symferopol [4 - 2] Illitchivets Mariupol

Slobodan Marković (Tavriya) igrao je svih 90 minuta.

MAĐARSKA

Nyiregyhaza [2 - 3] Videoton FC

Igor Bogdanović (Nyiregyhaza) odigrao je čitav mec. Imao je par izglednih šansi i asistirao kod počasnog pogotka NjerDJIHAze. (slobodan prevod, ako mozete da procitate svaka cas` ). Nakon Igorevog šuta, saigrač iz ekipe skrenuo je loptu u mrežu. Sa druge strane nije igrao Ilija Radović (Videoton). Vrlo lepa igra Videotona nastavljena je i u ovom kolu, a rezultat je mogao biti i veći u korist gostiju.

Paks [0 - 1]Debrecen

Lorant Olah (Debrecen) zamenjen je u 84. minutu utakmice. Za nekoliko dana Debrecin očekuje prvo gostovanje u LŠ i to, ni manje ni više, nego Liverpulu.

Vasas Budapest [1 - 0] Kaposvar

Izgleda da se Vašaš polako budi i stabilizuje formu. Saša Dobrić (Vašaš) odigrao je čitav meč.

NEMAČKA

Mainz [2 - 1] Hertha BSC

Nastavlja se sunovrat Herte. I pored vodstva od 1:0, uspeli su bodove da izgube u poslednjih 10 minuta susreta. Gojko Kačar (Hertha) nije igrao zbog povrede zadobijene u meču protiv Francuza, a na teren bi trebao da se vrati već u sledećem kolu.

GRČKA

Olympiakos Piraeus [0 - 0] Kavala

Novo lice u crveno-beloj planeti je Aleksandar Popović, koji je potpisao za Athlitikos Omilos Kavalom 1965. Plavo-belima, sa prelepog grada na moru, vernost je potpisao na tri godine. Popović je debitovao za Kavalu protiv Olimpijakosa, ušao u 82. minutu, nosi dres sa brojem 7 i već je prvi izvođač prekida za svoj klub. Imao je šut sa 20-ak metara, ali je lopta završila pored gola. Savo Pavićević (Kavala) je veoma korektno odigrao celu utakmicu.

AUSTRALIJA

Perth Glory [2 - 2] Gold Coast United

Novi gol Branka Jelića (Petrh Glory). Igrao je svih 90 minuta, a u strelce se upisao u 14. minutu pri rezultatu 0-0. Ipak Perth Glory ispustio je pobedu u 91. minutu, iako je u 17. minutu vodio sa 2-0.

ITALIJA

Fiorentina [1 - 0] Cagliari

Golom Đilardina u 55. minutu Fiorela je nekako uspela da savlada Kaljari. Vlada Avramov (Fiorentina) nije branio.

TURSKA

Antalyaspor [1 - 0] Ankaragucu

Radoslav Batak (Antalyaspor) nije igrao.

BELGIJA

Standard Liege [3 - 0] KV Mechelen

Milan Lane Jovanović (Standard) je odigrao svih 90 minuta u pobedi od 3:0. Nije dao gol, čak štaviše, usudio bih se reći da je odigrao jednu od najlošijih utakmica u dresu ekipe iz Liježa. Standard je posle ovog meča desetkovan, jer su zbog povrede izašli Defur, pa Dalmat, pa de Camargo. A u sredu su domaćini Arsenalu u LŠ. Bojim se da ih očekuje katastrofa, jer su i ovaj meč, iako rezultatski ubedljivo, odigrali veoma bledo i loše. Vredno pomena je da je od 75. minuta kapitenska traka bila na ruci Milana Jovanovića.

FRANCUSKA

Le Havre [0 - 2] Nimes

Vladimir Buač (Nimes) po prvi put započeo je utakmicu, a zamenjen je u 72. minutu. U timu nije bilo Miodraga Stošića (Nimes).

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...