Vesti / Utakmice / 3, 2, 1, Suduva

3, 2, 1, Suduva18.07.2012. 15:18

Autor: fkv.com Team(5)
S

vaki iole odgovoran pojedinac ili organizacija teže u životu ka boljem od onoga što prošlost nosi sa sobom, ka granicama koje se pomeraju unapred, prema nečemu što u potpunosti ili skoro u potpunosti zadovoljava (visoke) ambicije. Tako je i klub kojem smo poklonili svoje srce, Vojvodina, u sezoni koja je pred nama, postavio visoke ciljeve pred sebe. Barem što se tiče evropskih takmičenja, mada se bojažljivo spominju i veći dometi u nacionalnom kupu i šampionatu. Da li su ovo samo prazne reči na papiru videćemo već sutra od 20:30h, kada će ljubimci „srpske Atine“ istrčati na teren stadiona „Karađorđe“, zajedno sa svojim rivalima iz Litvanije. U sutrašnjih prvih takmičarskih devedeset i kusur minuta u novoj sezoni videćemo koliko su pozitivnog doneli novi trener, pojačanja i odlasci pojedinih fudbalera, pripreme u Austriji, o(p)stanak predsednika kluba na svom mestu, … Naravno, sve to će biti samo prvi utisak, koji će se menjati i dopunjavati kako sezona bude odmicala, dok će konačan sud biti, kako to red i nalaže, donet kada se spusti zavesa na sezonu 2012/13.

No, da se vratimo na početak i onome što nam prvo sledi – dvomeč sa Suduvom. Svakako je da Voša sebi ne sme da dozvoli blamažu koja je viđena prošle godine protiv Vaduza, kada čak ni prednost od dva gola u gostima nije bila dovoljna da se u Evropi ostane duže od 180 minuta. Tim se nije puno izmenio u odnosu na tada, ali u glavama igrača nešto valjda jeste, pa se nadamo da smo barem mentalno (ako ne igrački) jači nego u julu prošle godine. Otišli su Merebašvili, Medojević i Apija, Mojsov nije u konkurenciji, ali su pristigli Grin, Đurić i Jokić, vratio se raspoloženi Bilbija… Pod pitanjem u sutrašnjem meču je nastup Abubakara, kome je preminuo otac, i pitanje je koliko će psihički biti spreman da da svoj maksimum. Ostali igrači ravnopravno konkurišu za sastav, ali se već sada može pretpostaviti kojih će jedanaest igrača trener Zagorčić poslati na teren.

Dakle, meč koji otvara novu crveno-belu sezonu igra se na stadionu „Karađorđe“ u četvrtak 19. jula od 20:30h. Ulaznice se mogu kupiti danas u periodu 11-18h i sutra, na dan utakmice, od 11h pa sve do početka utakmice, na blagajnama stadiona. Cene su popularne i iznose 100 dinara (Zapad), 70 dinara (Istok) i 50 dinara (Sever), a pretplatne karte od prošle sezone ne važe. Meteorolozi za sutra najavljuju prijatno veče i temperaturu od oko dvadeset pet stepeni, te valja očekivati pristojnu podršku Novosađana svom klubu. Svi na stadion, igra Vojvodina!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...