Vesti / Aktuelno / Vojvodina kreće sa Baltika

Vojvodina kreće sa Baltika25.06.2012. 15:13

Autor: Nboya(3)
U

drugoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope, protivnik Vojvodine biće pobednik dvomeča između litvanskog Suduva i letonskog Daugava.

Suduva je klub iz Mirijampolja na jugu Litvanije. Klub je osnovan 1968. godine i do sada je osvojio dva kupa Litvanije (2006. i 2009.). U poslednjih deset sezona Suduva je sedam puta učestvovala u kvalifikacijama za Ligu Evrope (ranije Kup UEFA), ali nijednom nije otišla dalje od druge runde. Najveći uspeh u evro-kupovima je eliminacija norveškog Brana u sezoni 2002/03 sa dve pobede po 3:2 i pobeda nad austrijskim Salcburgom (1:0). Za Suduvu je kratko igrao i bivši napadač Vojvodine Eugene Sseppuya.

Trenutno Suduva zauzima treće mesto u litvanskom šampionatu sa 36 bodova iz 18 utakmica. U kvalifikacije za Ligu Evrope plasirala se osvajanjem trećeg mesta u prošlom prvenstvu.

Daugava dolazi iz Daugavpilsa, grada sa jugoistoka Letonije. 2001. godine je osnovana pod imenom FK Ditton. Najveći uspeh kluba je titula u Kupu Letonije 2008. godine. U kvalifikacijama za Ligu Evrope Daugava je učestvovala samo u prošloj sezoni. U prvoj rundi kvalifikacija bio je bolji norveški Tromzo (5:0 i 2:1).

Trenutno, Daugava zauzima drugo mesto u letonskoj ligi sa 28 bodova iz 15 utakmica, koliko ima i prvoplasirani Skonto uz utakmicu manje. Svoj drugi izlet u Evropu Letonci su izborili osvajanjem trećeg mesta u prošloj sezoni.

Suduva i Daugava su nedavno odigrali prijateljski meč. Rezultat je bio 2:2.







Prva utakmica se igra 19. jula u Novom Sadu a revanš 26. jula na terenu protivnika.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...