Vesti / Utakmice / Pravi ispiti tek predstoje

Pravi ispiti tek predstoje12.09.2009. 17:57

Autor: Grof Žekula, Minja(0)
Stepi: "Tim će tek pokazati koliko vredi"
Stepi: "Tim će tek pokazati koliko vredi"
U

dosta neuobičajenom terminu (subota u podne) u SC "Vujadin Boškov" održana je konferencija za štampu pred meč četvrtog kola Jelen Superlige, u kojem će fudbaleri Vojvodine, u nedelju od 16:30h, dočekati na svom "Karađorđu" ekipu Smedereva.

Tri vezane pobede na startu prvenstva, same po sebi, nameću imperativ pobede, kako bi se u dva vezana duela koji slede nakon ovog, sa ekipama sa kojima ćemo se boriti za vrh prvenstvene lestvice, ušlo sa velikom dozom samopouzdanja. Sutra i nemamo kud nego da sve karte bacimo na napad i od prvog minuta svima jasno stavimo do znanja da nam vrh te lestvice sa pravom i pripada.

Na konferenciji su se novinarima obratili šef struke Dragoslav Stepanović i momak od koga se dosta očekuje u tekućem šampionatu, Slaven Stjepanović. Planiran za razgovor bio je i Goran Smiljanić, ali je on u tome bio sprečen zbog jakih bolova u leđima koje je osetio na jučerašnjem treningu, zbog kojih je isti morao da napusti, pa neće biti u kombinaciji za tim na sutrašnjem okršaju. Zbog povrede će izostati i Ađuru koga čeka oporavak od oko četiri nedelje (Stepi se nada da će to ipak biti manje, jer, kako je istakao, od ovog momka očekuje da bude najbolji igrač naše lige), Kizito koji još muku muči sa starom povredom, Lakić koji ima problema sa virusom (nadam se ne H1N1), te Željko Brkić koji se nalazi u Lionu, ali ne na pregovorima sa ovim slavnim francuskim klubom, nego na medicinskim pregledima, posle kojih će biti jasnije kolika ga pauza očekuje. Danijel "Građanin" Aleksić će meč početi sa klupe, jer je umoran nakon 75 minuta reprezentativnih obaveza.

Pred meč Stepanović ima dilemu da li da od prvog minuta poverenje ukaže novopridošlici Gvozdenoviću, za koga kaže da je potpuno fit, a da ako on zauzme mesto kraj leve aut linije, na mesto zadnjeg veznog igrača postavi Pekovića ili Tumbasevića. Odluka će pasti večeras, kada glavni strateg dobrano razmisli o svemu, a shodno onome što je prethodnih dana na treninzima uigravano i dogovarano.

Stjepanović je rekao da fudbaleri znaju šta ih sutra očekuje, da je meč sa Smederevom od izuzetne važnosti, da se mora nastaviti niz pobeda pred dva derbija, a da će to biti jako teško zbog dobre uigranosti i kompaktnosti ekipe koja dolazi na naše bunjište. Međutim, nema sumnje da on, kao i svi njegovi saigrači, smatra da će sutra u nedeljno predvečerje, pored imena kluba za koji igraju, stajati podatak da je osvojen 12 - i bod.

Stepi je odmah na početku svoje priče rekao da nam predstoje mečevi istine, da za njegove igrače tek sada počinje prvenstvena bitka, da nema niti jednog razloga da se plašimo mečeva koji predstoje, da je atmosfera u timu odlična, da se mediji u Srbiji sve više bave Vojvodinom i njenim igrama i mogućnostima, da je shodno tome pobednički mentalitet sve prisutniji na treninzima i da se samo tako i stiže do samopouzdanja, koje će zlata biti vredno u borbi za trofeje.

Istakao je da ne očekuje defanzivnu igru gostiju na sutrašnjem meču i da oni iz dosta kvalitetne i organizovane igre dolaze pred gol protivnika sa velikim brojem igrača, igrajući često po bokovima, na šta moramo obratiti posebnu pažnju, pa nam sutra budnost mora biti usmerena i na defanzivne zadatke i duel igru u kojoj će trebati jako mnogo trčanja. Podvukao je i da Smederevci nisu primili gol na prethodna dva duela u prvenstvu i da će, po njemu, oni poput Javora u prethodnoj sezoni, predstavljati iznenađenje šampionata u ovoj.

Ako želimo najveće domete, mi, po Stepanoviću, moramo pobeđivati na mečevima na Karađorđu, da se u prvenstvenoj trci jednostavo "živi" od mečeva koji se igraju kod kuće, ali da ni jednog protivnika ne treba ni da precenjujemo, na da potcenjujemo. Dodao je da nam, uprkos svemu, igra i dalje varira od svetskog vrha do potpune neorganizovanosti, da mnogi igrači ne odrađuju još 100% svojih obaveza i svojih zadataka (kako veli - "posao se ne ostavlja neodrađenim"), ali da je za to, ipak, potrebno vremena i da tek treba očekivati prave i kvalitetne partije njegovih izabranika. Do zimske pauze i novih priprema, valjalo bi nam steći prednost nad konkurentima, jer će se o pitanju osvajača titule, kako je Herr Stepi sračunao, odlučivati u periodu od marta do juna meseca.

Uputio je i reči hvale na igru, želju i težnju Slavena Stjepanovića da opravda poverenje koje mu je ukazano mestom u startnoj postavi. Za igrača koji prošle sezone nije odigrao ni 10% utakmica, mnogo toga je uradio i popravio u ovih nekoliko meseci zajedničkog rada i da je 90% blizu onoga što šef struke očekuje. On nema nikakve sumnje u njegove taktičke i tehničke predispozicije, ali mora da obrati pažnju na dve stvari - da poboljša sopstvenu realizaciju u ofanzivi, ili da više gleda "u levo" (ne politički, već fizički) ka saigračima koji se tamo nalaze. Slaven će, po svemu sudeći, dobiti poziv Filipovića i obući dres crnogorske reprezentacije na predstojećoj kvalifikacionoj utakmici.

Zbog odluke Fudbalskog saveza da i protivnik mora da se saglasi o odigravanju meča pod onim reflektorima o kojima je fudbalska čaršija mnogo pričala prethodnih nedelja, ovaj meč će se odigrati pod svetlom sunca, ali se može naslutiti da će uslediti pokušaj da se pod duplo jačim reflektorima od onih u Kruševcu, odigra derbi meč šestog kola protiv C. Zvezde, ali pod uslovom da se oni postave tri dana ranije i da gosti treniraju pod njihovim delovanjem, pa da se zajednički donese odluka da li to ima ikakvog smisla ili ne.

Na kraju je Stepanović pohvalio odnos navijača prema voljenom klubu, istakavši da svima koji istrče na teren u crveno-belom dresu jako prija ta podrška, koja mora biti konstantna pa i kad ide loše na terenu, jer je za verovati da nas kad-tad očekuje neki poraz ili nerešeni rezultat. Nema sumnje da podrška i navijanje neće izostati ni na sutrašnjem duelu, a pozvao je sve zaljubljenike u Vojvodinu i najlepšu sporednu stvar na svetu, da dođu sutra na stadion.

Mada se Foks Molder (a moguće i Dejna Skali) sa tim ne bi složio, Herr Stepi je istakao da je "istina na terenu" i da ćemo vrlo brzo videti da li i koliko vredimo kao ekipa. Mi, koji redovno pratimo dešavanja oko i u klubu i dolazimo na utakmice, verujemo da vredimo dosta.

Zato - samo hrabro do nove pobede!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...