Vesti / Crveno-bela planeta / Povratak Kačara

Povratak Kačara26.03.2009. 00:44

Autor: LimanFKV(0)
C

SKA Moscow - Tomsk 0:1

Nakon ispadanja iz kupa UEFA od Šahtjora, novi poraz CSKA. Ovaj put skalp im je skinuo Tomsk golom u 2. minuti. Gosti su se branili i odbranili. CSKA mi pod komandom Zika deluje bezidejno, slabo pripremljen, očajan u vezi, dok u napadu nema nikakve podrške Vagneru Lavu. Zirkov ove sezone vidno slabiji. Čini mi se da je velika greska sto su smenili onog brku trenera.

Miloš Krasić je opet u igru ušao u 72. minutu utakmice i čini se da ce šansu kod Zika dobijati sa klupe. U Donjecku je igrao čitav meč.



Dynamo Moscow - Khimki 3:2

Novom pobedom Dinamo je izbio na čelo tabele. Pored njih samo još Krila Sovjetov imaju 2 pobede na startu šampionata nakon samo 2 kola, što obećava još jednu zanimljivu sezonu u Rusiji. Joca Tanasijević presedeo je meč na klupi. Sa druge strane Nenad Nastić igrao je prvih 45 minuta.



Krylya Sovietov S. - Amkar Perm 1:0

Predrag Sikimić je u igru ušao u 80. minutu utakmice.



Real Murcia - Deportivo Alaves 1:0

Golom u 90. minutu Aquina, nakon kornera, Mursija je nekako stigla do pobede. Ranko Despotović igrao je svih 90 minuta. U sledećem kolu sastaju se sa Sevilja Atletikom (Sevilja B).



Brno - Olomouc 1:2

Konačno pobeda Sigme u nastavku šampionata. Darko Šuškavčević nije igrao.



Tavriya Symferopol - Metalurg Donetsk 4:1

Tavrija izrešetala reprezentativca (majko mila) Srbije Dišljenkovića. Neočekivano dobra partija Tavrije nad, prema tabeli, mnogo boljem protivniku. Slobodan Marković igrao je svih 90 minuta. Inače druga liga počinje početkom aprila.



FC Porto - Associacao Naval 2:0

E, ovo je već neverovatna vest. Milan Stepanov odigrao 90 minuta. Je ' moguće?



Ujpest - Debrecen 2:0

Za Ujpešt nije igrao Ronald Habi (mislim da je on na pozajmici negde), dok je za goste igrao Lorant Olah svih 90 minuta. Igor Bogdanovic, standardno, nije igrao. Ovo je ujedno bio i derbi dve vodeće ekipe i sada beže Debrecinu tri boda.



Diosgyor - Vasas Budapest 1:0

Vašaš očajan u nastavku sezone. Rezultati krajnje nejasni imajući u vidu odličnu polusezonu. Doduše, ovaj put su bili blizu boda, ali su poklekli u 88. minutu. Saša Dobrić igrao je svih 90 minuta. Igrao je i Vukelja.



FC Fehervar - REAC 4:0

Ilija Radović odigrao je svih 90 minuta i može se reći da je odlično odigrao, s obzirom da je kao štoper sačuvao gol, a stigao i da ga postigne. Gol je postigao glavom posle kornera.



Gyor - Kaposvar 1:1

Magistar fudbala upisao je novi bod, a Bojan Neziri presedeo je meč na klupi.



Stuttgart - Hertha BSC 2:0

Gojko Kačar konačno na terenu! Odigrao je čitavo drugo poluvreme, što i nije pohvalno imajući u vidu da su tada pali golovi Štutgarta. Herta je i pored poraza prva, sa samo bodom zaostatka su Bajern, Wolfsburg i HSV. Fantastično prvenstvo u Nemackoj.



Energie Cottbus - 1. FC Cologne 0:2

Novi poraz Kotbusa kojem se po svemu sudeći smeši druga liga. Ovaj put skalp im je skinuo Keln, koji je u odličnoj formi. Strelac golova za goste bio je Novaković. Savo Pavićević igrao je svih 90 minuta, dok se Branko Jelić preselio na tribine.



Kocaelispor - Ankaraspor 3:1

Radoslav Batak igrao je svih 90 minuta.



Charleroi - Standard Liege 1:0

Milan Jovanović igrao je 85 minuta u porazu Standarda.



Ventspils - Olimps 1:0

Počela je i letonsko prvenstvo. Nakon dva kola Ventspils je upisao dve pobede. Saša Cilinšek igrao je svih 90 minuta.



Grbalj Radanovici - Rudar Pljevlja 2:1

Ivica Francišković bio je najbolje ocenjeni fudbaler (8 ) na utakmici. Malo je nedostajalo da se u 3. minutu upiše u strelce, ali je lopta završila tik pored stative.



Dečić Tuzi - Mogren Budva 0:2

Žarko Belada nije igrao.



Posušje - Modriča 1:1

Ne da se Cica godinama. Može se reći slobodno da je Sreten Vasić bio glavni akter utakmice. Pored toga što je dao gol, naletevši na loptu posle odbrane penala, lopta je pogodivši njega odsela i u mreži Modrica, a napravio je i najbolju šansu izbacivši jednog igrača Modriče "oči u oči" sa golmanom. Važan bod u borbi za opstanak. Od 63. zaigrao je i Đorđe Zafirović.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...