Vesti / Utakmice / Abubakar, naše zlato!

Abubakar, naše zlato!22.05.2012. 10:40

Autor: fkv.com Team(1)
Naš glas ide za Abubakara
Naš glas ide za Abubakara
U

sjajnoj utakmici i još boljoj atmosferi na novosadskom “Karađorđu“, “Stara dama“ je i drugi put ove sezone savladali beogradski klub i ovom pobedom izborila evro-utakmice na leto koje je pred nama.

Da budemo pravedni do kraja, Voša nije igrala sjajno u polju, niti je dominacijom došla do pobede, ali jeste fanatičnom željom u poslednjih 10 minuta utakmice, kada je postalo jasno da jedan gol vodi Vošu na treće mesto domaćeg prvenstva, pa samim tim i u Evropu. Nekoliko odličnih kontranapada u prvom poluvremenu (preko Oumarua), te sam finiš utakmice u kojoj je isti promašio kolosalnu šansu u 90. minutu (na sjajan pas Apije, kada izlazi "1 na 1" sa Bajkovićem i sapliće se), a pre toga bomba Vuka Mitoševića (62’) koju je zaustavila prečka, kulminirala je bukvalno u poslednjem napadu našeg tima. Isti, bio je i najbolji koji odigrasmo na čitavom meču – presečen napad protivnika (kontra 5 na 3 za njih), lopta Mitoševića na bok ka Pavloviću, koji odigrava za Stevanovića – usledio je njegov najbolji potez na utakmici, kada je uspeo da pronađe (ne baš najbolje) Oumarua na petercu gostiju, a On, majstorski, skokom gazele, levicom, “donosi“ delirijum na onom delu “Karađorđa“ na kome smo bili smešteni mi, koji smo uprkos svemu što doživesmo ove sezone od strane Kluba koji volimo, pružili podršku momcima, koji su juče zaslužili ovacije na kraju, jer se boriše do kraja, za sve nas!!!

Gosti jesu poveli, imali posed lopte, ali sve ostale šanse koje stvoriše (a bilo ih je, i to vrlo ozbljnih), Supić je maestralno zaustavio (Milunoviću u prvom, a Lazoviću i Borhi u drugo delu igre), i sa pravom poneo epitet igrača utakmice. Da dođemo u situaciju da Oumaruov gol rešava pitanje pobednika, pobrinuo se sjajni Apija – potezom vrednim njegovog šestomesečnog boravka u našem Gradu i Klubu, jer je evro-golom izjednačio rezultat, u trenucima kada je za to bilo i pravo vreme, odmah nakon vođstva gostiju (veliki kiks naše odbrane, koja je Milunovića ostavila potpuno samog u skoku).

Jedini ozbiljan detalj vredan kritike upućene sudiji Marušiću, zbio se u 75’ – sjajan trk Smiljanića, Tošić je zaustavio prekršajem u kaznenom prostoru, ali je Marušić prstom, umesto na kreč, pokazao na ivicu kaznenog prostora, čime je oštetio domaće. Škuletić priliku iz slobodnjaka nije iskoristio (bio je među lošijima na terenu), pa smo na pobedonosni gol morali da čekamo do samog kraja.

Enormnu radost preduslovili su i naši Omladinci, koji su se pobedom u Zemunu (2:0, strelac oba gola beše Spremo), dva kola pre kraja takmičenja, okitili Titulom Prvaka Srbije. Klinci – ČESTITAMO OD SRCA!

20. maj je bio jedan od onih dana koje ćemo, mi navijači ponosa Novog Sada, dugo pamtiti!!!


FKV-cz 2:1 (1:1)
Strelci - Apija 15’ i Oumaru 90’+3 za FKV, a Milunović 11’ za cz


FKV (trener Zlatomir Zagorčić) - Supić, Vulićević, Pavlović, Traković, Mojsov, Ađuru (72’ Smiljanić), Apija, Poletanović (55’ Mitošević), Stevanović, Škuletić (80’ Bojović), Oumaru.

cz (trener Robert Prosinečki) - Bajković, Krneta, Mladenović, Tošić, Maksimović, Milivojević (Kadu), Mijailović, Evandro (Mirić), Milunović (Kasalica), Lazović, Borha.

Sudija Svetislav Marušić (Kraljevo) pokazao je žute kartone Ađuruu i Mitoševiću (FKV), a Tošiću i Kaduu (cz).

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...