Vesti / Crveno-bela planeta / Šušnjar ponovo "rešeta", vreme je za povratak!

Šušnjar ponovo "rešeta", vreme je za povratak!18.05.2012. 09:24

Autor: mihailov(3)
P

rvenstva širom Evrope bliže se kraju, a čeka nas zanimljiv rasplet u njima.

Anderleht-Standard 3:0

Šampion iz Brisela još jednom je pokazao klasu, ovaj put ponizivši fudbalere u crvenim dresevima iz Liježa! Milan Jovanović je protiv bivšeg kluba odigrao svih 90 minuta, a izdanje nije bilo na njegovom nivou. Ipak, to sada nije ni bitno, Anderleht je već osigurao naslov, ovo im više dođe kao priprema za evropske izazove koji ih očekuju na jesen!


Juventus-Atalanta 3:1 ; Fiorentina-Kaljari 0:0 ; Napoli-Sijena 2:1

“Stara dama” ostala je neporažena tokom cele takmičarske godine i jedini su tim iz 5 najjačih liga Evrope kojem je to pošlo za rukom! Neka me neko ispravi ako grešim, ali mislim da je poslednji put to uspeo Arsenal 2004.godine...Miloš Krasić će sasvim sigurno na leto promeniti sredinu, još je nepoznato gde će otići.

Vlada Avramov je dobio priliku da brani u poslednjem kolu, sačuvao je mrežu Kaljarija na gostovanju u Firenci! Željko Brkić sedeo je na klupi u Napulju, očigledno su i u Sijeni svesni da će teško zadržati sjajnog golmana, pa su šansu pružili Fareliju. Brkina sudbina ponajviše zavisi od Handanoviča, ukoliko Slovenac napusti Udine, sasvim je sigurno da će Novosađanin postati novi No1 na Friuliju!


Nansi-Sent Etijen 3:2

Danijel Aleksić nije se našao među 18 igrača koji su konkurisali za meč. Još jedno kolo je ostalo do kraja, Monpeljeu je dovoljan bod da obezbedi titulu prvaka Francuske, prvu u svojoj istoriji! Sent Etijen će dočekati Bordo i u direktnom okršaju probati da se izbori za poziciju koja vodi u evro-kupove!


Bursaspor-Sivaspor 2:0

Lopta je prestala da se kotrlja i u Turskoj, na naše zadovoljstvo Bursaspor je uspeo da se plasira u kvalifikacije za Ligu Evrope! Odlučujuće bodove osvojili su protiv Sivaspora, Milan Stepanov posmatrao je utakmicu sa klupe za rezerve. Dodao bih da je Fenerbahče propustio priliku da osigura titulu odigravši samo 0:0 sa najvećim rivalom Galatasarajem, tako da se pehar vraća u vitrine crveno-narandžastih!


Videoton-Đer 2:1

Đer tone sve dublje, Videoton ih je ovom pobedom pretekao na tabeli ostavivši ih na 3. mestu. Nikola Trajković standardan u gostujučoj ekipi.



Dinamo Kijev-Tavrija 1:1

Poslednje kolo u Ukrajini nije donelo previše uzbuđenja. Šahtjor je nastavio dominaciju, Tavriji je malo falilo da se plasira u Evropu. Uspeli su da izvuku bod protiv drugoplasirane ekipe iz Kijeva, međutim 6.mesto ne donosi nikakve benificije. Damir Kahriman i na ovom susretu stajao je na golu, može se pohvaliti vrlo dobrom sezonom u kojoj samo jednom nije bio u startnoj postavi!


Budućnost-Zeta 2:2 ; Rudar-Mogren 4:1 ; Sutjeska-Mladost 2:0

Mitar Peković i Žarko Korać ukrstili su koplja u Podgorici, naš bivši napadač može biti zadovoljniji jer je postigao gol i njegov klub je odneo važan bod sa gostovanja. Dušan Nestorović sve vreme na terenu u pobedi Rudara, dok je Đorđe Šušnjar još jednom dokazao da se na njegove usluge već naredne sezone mora ozbiljno računati! Ponovo je sam odlučio pobednika postigavši oba gola koja su Sutjesku izbavila iz zone ispadanja!


Nistru-Dačija 1:3

U sledećem kolu Šerif će najverovatnije overiti titulu, tako da će Dačija i Janko Tumbasević sa druge pozicije pokušati da se plasiraju u drugu najmasovnije takmičenje na Starom kontinentu!


Urava Reds-Albirex Niigata 1:1

Ranko Despotović ušao pred sam kraj meča, i dalje je na cifri od jednog pogotka ove godine. Ni njegova Urava nije došla do domaće pobede.


Ural-Alanija 2:2

Milan Vještica nije se proslavio, isključen je u 85.minutu pri rezultatu 1:1!


Velež-Borac Banja Luka 1:0

Nemanja Bilbija igrao svih 90 minuta u porazu svog Borca u Mostaru!



Jiangsu Sainty-Changchun Yatai 1:2

Marko Ljubinković nije nastupio na meču.


Okzhetpes-Aktobe 1:4

Trener gostiju Mukhanov odlučio se da ostavi Branu Ilića na klupi za reserve, a Aktobe je “četvorkom” u mreži gostiju upisao novu “trojku” na bodovnom saldu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...