Vesti / Crveno-bela planeta / Lane i Miloš slave titulu, debitovao Aleksić!

Lane i Miloš slave titulu, debitovao Aleksić!10.05.2012. 11:08

Autor: mihailov(4)
Titula u Briselu i Torinu!
Titula u Briselu i Torinu!
N

ije još puno ostalo, mnoge lige su već završene, dok se u ostalima takmičenje privodi kraju.


Anderleht-Klub Briž 1:1

Dva kola pred kraj dobili smo novog šampiona Belgije i ekipu koja će naredne sezone igrati najprestižnije evropsko klupsko takmičenje! Anderlehtu je bio dovoljan bod protiv drugoplasiranog Briža da napravi nedostižnu prednost. Iako na ovom susretu nije postigao pogodak, suvišno je govoriti koliko je velik doprinos Milana Jovanovića. Odigrao je 34 utakmice ove takmičarske godine, postigao 9 golova - solidan učinak za srpskog reprezentativca. No, ljudi iz Brisela su prilikom dovođenja Laneta sigurno ponajviše imali u vidu da on zna kako se dolazi do titule, jer je već u dva navrata podizao pehar sa Standardom iz Liježa.

Iskrene čestitke našem bivšem prvotimcu!


Augsburg-Hamburg 1:0 ; Štutgart-Volfsburg 3:2

Bundesliga je završena, šampion je Dortmund! Sem njega, u Ligu Šampiona će Bajern i Šalke, Borusija iz Menhengladbaha će u kvalifikacije za isto takmičenje. Iz lige su ispali Kajzerslautern i Keln, dok će Herta igrati baraž protiv drugoligaša Fortune.

Moglo je i bolje po naše fudbalere u Nemačkoj. Gojko Kačar je igrao dosta promenljivo, ponajviše zbog niza povreda koje su ga zadesile, dok Slobodan Medojević još uvek nije uspeo da se nametne Felisku Magatu...


Sijena-Parma 0:2 ; Kaljari-Juventus 0:2

I u Italiji je dosta stvari poznato, iako je ostalo još jedno kolo do kraja. Juventus je vratio “Skudeto” u svoje dvorište, prvi put nakon čuvenog Kalčopolija! Drugi je Milan, dok najveće šanse za treće mesto i Ligu Šampiona ima Udineze koji beži 2 boda Laciju, a 3 Interu i Napoliju! U “Seriju B” vraćaju se Ćezena i Novara, dok samo čudo može spasiti Leće iste sudbine u poslednjem kolu.

Neizvesna je budućnost i Željka Brkića i Miloša Krasića. Prvi je zvanično igrač Udinezea i sudbina mu ponajviše zavisi od toga hoće li neprikosnoveni Handanovič ostati na severu Italije. Miloš Krasić će bez sumnje promeniti sredinu, preostaje da vidimo koja mu je sledeća destinacija!

Red bi bio da čestitamo i Milošu na uzimanju titule! Nažalost, nije se naročito naigrao pod vodstvom Kontea, ali to ne može izbrisati činjenicu da je on još uvek deo tima!


Sent Etijen-Olimpik Marselj 0:0

Danijel Aleksić konačno je debitovao za svoj novi klub, odigravši poslednjih desetak minuta u remiju sa gostima iz Marselja. Za početak dovoljno, trener je očigledno dao do znanja da računa na njega u periodu koji sledi.


Nimes-Luzenac 3:2

Miodraga Stošića već duže vreme nema na terenu i ne znam šta se sa njim dešava. Njegovom klubu ide prilično dobro, nalaze se na pragu ulaska u viši rang, tj Drugu ligu!


Az Alkmar-Groningen 1:0

Dušan Tadić je odigrao svoju poslednju utakmicu u dresu Groningena, s obzirom da će od naredne sezone nositi dres Tventea. Valja napomenuti da je u prošlu sredu, u međukolu, postigao izjednačujući pogodak za svoj klub protiv Brede.

Duća je već promovisan od strane svoje nove ekipe, istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što će igrati za holandskog velikana i što će imati priliku da sarađuje sa trenerom Meklarenom.


Bursaspor-Sivaspor 2:0

Pobedama u četvrtak nad Eskisehirsporom i u nedelju nad Sivasporom, “zeleno-beli” su došli na korak od plasmana u Ligu Evrope. Milan Stepanov je bio standardan u prvo-pomenutom susretu, dok je za vikend sedeo na klupi za rezerve.


Widzew Lodz-Lech Poznan 0:0

Remi bez golova ostavio je ekipu iz Poznana na četvrtoj poziciji na tabeli. Kako je ovo bilo ujedno i poslednje kolo, Leh može žaliti što nije bolje plasiran. Razlika između njih i šampiona Slaska ostala je samo 4 boda. Vojo Ubiparip igrao je do 47. minuta, kada ga je zamenio Rudnjevs.


Đer-Debrecin 1:2

Derbi susret najverovatnije je odredio novog prvaka Mađarske, Debrecin je ovim trijumfom pobegao na praktično nedostižnih 8 bodova razlike! Nikola Trajković ceo meč na terenu, uz žuti karton u samom finišu.


Makabi Haifa-Makabi Tel Aviv 2:1

Nakon ovog poraza, Makabiju ostaju samo teoretske šanse da se plasira u evro kupove naredne godine. Savo Pavićević je već duže vreme van terena, pojavile su se spekulacije da bi mogao da se vrati u Vojvodinu na leto.


Beitar Tel Aviv-Hapoel Aškelon 3:3

Sezona je završena, Hapoel nije uspeo da se vrati u najjači ligu Izraela. Kako stvari stoje, Darko Lovrić će najverovatnije potražiti nov klub.


Dinamo Tbilisi-Torpedo 0:1

Giorgi Merebašvili je ušao u igru sredinom nastavka, za vreme provedeno na terenu uspeo da je da ostane upisan u beležnicu glavnog arbitra. Prošle srede, u derbiju kola koji je Dinamo igrao protiv Zestafonija, Mereba je fenomenalnom asistencijom rešio pobednika u 93.minutu!


Budućnost-Mladost 6:0 ; Rudar-Petrovac 0:0 ; Sutjeska-Dečić 2:0 ; Mogren-Zeta 2:3

Mitar Peković je sa Podgoričanima uspeo da se odmakne Rudaru, za koji nastupaju Nenad Stojanović i Dušan Nestorović na 5 bodova prednosti! Đorđe Šušnjar je fudbaler koji održava Sutjesku u životu, postigao je prvi gol u pobedi nad glavnim konkurentom Dečićem. Žarko Korać takođe strelac (iz penala), Zeta je trijumfom pretekla Mogren na tabeli!


Sloboda Tuzla-Borac Banja Luka 0:1

Gol vredan plasmana u Evropu postigao je Saša Kajkut. Nemanja Bilbija vratio se još u sredu (međukolo) na spektakularan način posle preloma podlaktice, bio je strelac protiv Čelika!


Dačija-Tiraspol 0:0

Mogla se konačno prekinuti domanacija Šerifa u Moldaviji, ali Janko Tumbasević i njegovi saigrači osvojili su svega bod u poslednja dva kola. Šanse za titulu su sada minimalne, iako ima još da se igra.


Changchun Yatai-Qingdao Jonoon 0:0

Marko Ljubinković proveo 76. minuta na travnjaku, na kome ni njegov, ni protivnički, tim, nisu uspeli da postignu gol.


Jubilo Iwata-Urawa Reds 2:2

Ranko Despotović nije ulazio u igru sa klupe za rezerve.


Aktobe-Tobol 0:1

Još jedan poraz iz kategorije neočekivanih, ostavio je Aktobe u donjem delu lestvice. Brana Ilić zamenjen u 62.minutu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...