Vesti / Crveno-bela planeta / Brana i Vojo odlučili pobednike!

Brana i Vojo odlučili pobednike!03.05.2012. 16:10

Autor: mihailov(1)
Sremac ponovo strelac!
Sremac ponovo strelac!
P

rvenstva širom Evrope privode se kraju, a neki od naših bivših igrača igrali su izuzetno značajne uloge u vikendu koji je ostao iza nas. Juče je širom Evrope odigrano vanredno kolo - o njemu opširnije u sledećoj “Crveno-beloj Planeti”.


Genk-Anderleht 0:4

Ova ubedljiva pobeda jeste znak da se titula verovatno vraća u Brisel, iako još matematički ništa nije gotovo. Milan Lane Jovanović nije se upisao u strelce, ali je bio jedan od najboljih na terenu s obzirom da su prva tri gola postignuta nakon njegovih asistencija saigračima. Do kraja su ostala još 4 kola, Anderleht ima 4 boda više i utakmicu manje u odnosu na Klub Briž. Samo čudo može odvojiti tim koji je najviše pokazao ove sezone od prvog mesta.

Prisetićemo se reklame za plej-of, Lane reče da njegov klub najpre osvaja ligu, a zatim kreće u pohod na Evropu. Prvi korak je napravljen, želimo im svu sreću u Ligi Šampiona!


Hamburger-Majnc 0:0

Polako se bliži kraj još jedne Bundesligaške sezone koja je protekla u dominaciji “Milionera“. Hamburg mora što pre da zaboravi sve što im se dešavalo, jer svakako neće po dobrom pamtiti period koji je za njima. Opstanak je, ipak, izboren i sada je vreme kada je potrebno rekonstruisati tim, uneti promene koje će učiniti budućnost uspešnijom. Gojko Kačar pauziraće dugo zbog teške povrede, njega povratak očekuje najranije početkom sledeće sezone.


Sijena-Milan 1:4 ; Kaljari-Kjevo 0:0 ; Novara-Juventus 0:4

Rezultat utakmice odigrane u Toskani deluje prilično visok, međutim Željko Brkić nije ostavio loš utisak i definitivno on nije fudbaler zbog kojeg je Sijena poražena. Status Vlade Avramova i Miloša Krasića je i dalje nepromenjen.


Groningen-De Grafšap 1:1

Ne bi bilo loše zakazati prijateljski okršaj Vojvodine i Groningena, da vidimo koja ekipa se nalazi trenutno u goroj formi. Ovo je inače prvi remi domaćina još od decembra meseca, nakon toga uglavnom su gubili mečeve što je rezultiralo drastičnim padom na tabeli. Vredi istaći da je Dušan Tadić namestio gol Džounsu, strelcu jedinog pogotka za Groningen na meču!


Eskisehispor-Bursaspor 2:0

Poraz Burse značajno ih je udaljio od cilja, ali daleko od toga da je sve izgubljeno. Tri kola do kraja, sve sami međusobni dueli odlučiće putnika u plej-of Lige Evrope koji će se odigrati u avgustu! Milan Stepanov nije bio u protokolu.


Leh Poznan-Polonija Varšava 1:0

Čovek odluke u 59. minutu bio je Vojo Ubiparip, koji do pre par meseci nije ni sanjao da može dobiti ovako značajnu ulogu u timu koji se bori za titulu prvaka Poljske! Leh je sada četvrti, sa samo 2 boda zaostatka u odnosu na vodeću Legiju! U Polskoj tek sledi drama u borbi za Prvaka.


Nagoja-Urava 1:2

I Dragan Stojković Piksi je zaustavljen od možda i najvećeg iznenađenja japanske lige. Nažalost, Ranko Despotović nije dobio priliku da kroči na teren. Navijači su čak napravili transparent sa ćiriličnim natpisom : “Ranko, čekamo tvoj gol!“ Valjda će uskoro i “doći”, što mu i mi želimo od srca


Hapoel Aškelon-Hapoel Kfar Saba 1:1

Darko Lovrić nije nastupio u remiju svog Hapoela.


Kečkemet-Đer 2:0

Nikola Trajković proveo je svih 90 minuta na terenu. Ovom rezultatu najviše se poradovao Debrecin koji sada odlazi na 5 bodova prednost u odnosu na Đer!


Tavrija-Vorskla 0:2

Zaslužen trijumf gostiju, a Damir Kahriman je 2 puta savladan - krajem prvog i krajem drugog dela susreta.


Mladost-Rudar 0:1 ; Grbalj-Budućnost 0:4 ; Zeta-Lovćen 3:2 ; Berane-Sutjeska 2:0

Niko se od naših bivših igrača nije naročito istakao, iako su manje-više svi igrali za svoje klubove. Trka za prvo mesto se nastavlja, naredna kola doneće novog šampiona Crne Gore!


Olimpija-Dačija 1:0

Bolan poraz znatno je odaljio Dačiju od prvog mesta, jer sad moraju da čekaju kiks Šerifa koji ima 2 boda prednosti. Janko Tumbasević standardan u prvoj postavi.


Merani-Dinamo Tbilisi 1:3

Dinamo je konačno pobedio, Mereba se još uvek oporavlja od povrede. Ono što može više da brine navijače Vojvodine jeste realna mogućnost da Gruzijac pojača partizan u letnjem prelaznom roku. Giorgi, nadamo se da zbog svih lepih trenutaka u našem klubu i gradu ipak nećeš učiniti ono što ne bismo voleli!


Dalian Aerbin-Changchun Yatai 1:2

Marko Ljubinković igrao do 87. minuta u gostujućoj pobedi svog kluba nad Dalijenom, koji vodi nama dobro poznati trenerski ”mag“ koji je predvodio gorepomenuti (kod Merebe) domaći klub, pre Izraelca Granta.


Irtysh-Aktobe 1:2

Brana Ilić postigao gol u 80. minutu koji je doneo tri boda Aktobeu. Pobeda spada u kategoriju vrlo bitnih, jer nisu trijumfovali još od kraja marta meseca!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...