Vesti / Aktuelno / Ubedljivi Novosađani

Ubedljivi Novosađani30.04.2012. 10:29

Autor: fkv.com Team(0)
Detalj sa utakmice - Nebeski skok Franje Hirmana
Detalj sa utakmice - Nebeski skok Franje Hirmana
F

udbaleri Vojvodine su u okviru četvrtog kola državnog prvenstva, 23. marta 1952. godine, ugostili ekipu Mačve iz Šapca. Dolazak dragog i starog sportskog prijatelja probudio je veću pažnju novosadske publike.

VOJVODINA 3:0 (1:0) Mačva

Svakako je ovo bila zaslužena pobeda boljeg tima Novosađana. Pa ipak, gledaoci nisu bili zadovoljni. Novosađane je u tom pogledu donekle i teško razumeti. Obično traže i suviše od svoga tima. Posle prve pobede Vojvodine nad Rabotničkima bili su nezadovoljni stilom i kvalitetom igre. Posle izvanredno lepe ali neefikasne igre protiv Dinama i Lokomotive, teško razočarani rezultatom, ipak svi su nekako prevagnuli u korist efikasnosti. Međutim kada je Mačva savladana sa tri gola čiste razlike stari apetit za ispoljavanjem uglačane kombinatorike ponovo je kritički progovorio. Otuda uglavnom ocene da Vojvodina .... "nije zadovoljila igrom". Tu je dakle odista teško svima ugoditi. Svakako da je utisak kritike najkompletniji kada golovi padaju kao plod zrelije taktike, bolje tehnike i jačeg morala. Samo u fudbalu, ova tri elementa ne idu uvek jedno sa drugim pa se otuda često čuje i ono : "Nismo imali sreće". U samoj stvari ne može se govoriti o sreći kao takvoj, no o većim ili manjim nedostacima u završnom i odlučnom deliću sekunde pred protivničkim golom.

Videlo se da trener Broćić nastojava da prekine sa dosadašnjom praksom igrom Vojvodine kroz sredinu, odnono četvorougao, što će svakako umanjiti gledaocima uživanje u igri kratkih pasova kroz sredinu, tj. tamo gde su protivničke figure najzbijenije, ali će sa druge strane svakako doprineti jednostavnoj, a onda bržoj, tvrđoj i energičnijoj igri navale, koja će uglavnom leteti ka protivničkoj odbrani preko odličnih krila Rajkova i Šereša. Na ovaj način Vojvodina je u novoj sezon postgla 10 golova, dok je lanjske godine i pored kompletnijeg tima postigla svega četiri.

Golman šabačke Mačve Milutinović sa retkom nespretnošću propustio je gol Boškova iz slobodnog udarca. Pa ipak odbrana Mačve na čelu sa centar-halfom Dišom Stefanovićem bolji je deo tima nego apsolutno neefikasna i nesređna, mada borbena navala Šapčana.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...