Vesti / Crveno-bela planeta / Teška povreda maleroznog Kačara!

Teška povreda maleroznog Kačara!26.04.2012. 18:43

Autor: mihailov(0)
Gojko majstore - izdrži!!!
Gojko majstore - izdrži!!!
N

iko nije postigao gol prethodne sedmice od igrača koje pratimo u rubrici. Može se reći da je ovo jedna od najcrnjih “Crveno-belih Planeta“, ponajviše zbog užasnih vesti iz Nemačke.


Klub Briž-Anderleht 0:1

Odlučujući gol na meču, a možda i u celom šampionatu postigao je Mbokani u 15. minutu na asistenciju Suareza. Bila je ovo utakmica u kojoj su se direktno sudarila dva prvoplasirana tima, i nakon trijumfa gosti su se odlepili na 4 boda razlike. Naravno, ništa još nije gotovo, ostalo je još 5 kola do kraja plej-ofa i svašta može da se desi. Milan Lane Jovanović igrao je do 87. minuta - solidna partija, ali je i on sam svestan da može mnogo više da pruži! Valja dodati da je javno opomenut u 41. minutu.


Nirnberg-Hamburger 1:1

Gojko Kačar završio je sezonu i predstoji mu pauza od najmanje dva meseca, sa velikim šansama da se taj period znatno produži. Baksuzni Novosađanin polomio je članak na levoj nozi i pokidao ligamente. Ni sam se ne sećam koliko je imao povreda u prethodne dve godine, a moramo se složiti da je on osoba koja je najmanje zaslužila da mu se tako nešto događa! Uvek je davao svoj maksimum, bio ljubimac navijača gde god da je igrao. Brz oporavak majstore i da te što pre ponovo vidimo na zelenom tepihu! Inače, Gojko je odmah podrgnut operaciji koja je trajala čak 4 časa...to dovoljno svedoči kolika je težina povrede.


Đenova-Sijena 1:4

Zaista nesvakidašnja situacija viđena je u Đenovi - Sijena je već do 50. minuta imala 4 gola prednosti što je totalno iznerviralo domaće navijače koji su prekinuli utakmicu zahtevavši od svojih igrača da skinu dresove koje nose, jer ih nisu vredni. Igrači su pretnje shvatili ozbiljno, pa su svi sem golmana Freja i Skulija poslušali vatrene pristalice! Nakon dugotrajne prepirke i međusobnog ubeđivanja, meč je ipak nastavljen, pa su do kraja Đenovljani stigli do počasnog pogotka. Dobre vesti stižu za nas - Željko Brkić vratio se u startnih 11 i proveo je svih 90 minuta na golu gostiju branivši vrlo uspešno. Gol koji je primio delo je njegovog saigrača Del Grosa. Sijena je praktično obezbedila opstanak što je veliki uspeh za ekipu koja se ove sezone vratila u Seriju A!


Nim-Ažaksio Gazelek 0:0

Miodrag Stođić nije bio u timu, pa i nije mogao da pomogne drugovima da dođu do pobede na domaćem terenu.


Ajaks-Groningen 2:0

Nisu gosti imali šta da traže protiv fenomenalnog Ajaksa koji ima 10 pobeda u nizu u holandskom prvenstvu. I u ovom velikom klubu forsiranje mladog trenera se ispostavilo kao pravi potez, Frank De Bur nalazi se nadomak titule, dok Groningen praktično može da kuje planove o narednoj takmičarskoj godini. Dušan Tadić odigrao je svih 90 minuta.


Bursaspor-Istanbul BB 3:2

Veliki korak ka plasmanu u Ligu Evrope ostvarila je Bursa pobedom koju je izvojevala nakon preokreta. Milan Stepanov nije se našao među 18 igrača koji su konkurisali za ovaj dvoboj.


Omiya Ardija-Urawa Reds 2:0

Domaćin je rešio utakmicu golovima u prvih pola sata, Ranko Despotović je ušao u 73. minutu, ali nije uspeo da spase svoj klub poraza!


Legija Varšava-Leh Poznan 0:1

Čovek odluke, Letonac Rudnjevs, nije samo odlučio pobednika, već je maksimalno zakomplikovao borbu za vrh. Sada čak 6 timova konkuriše za najviši plasman i finiš prvenstva će doneti velika uzbuđenja! Vojo Ubiparip proveo je ceo meč na terenu!


Gyor-Diosyor 2:0

Bitka za prestiž u Mađarskoj vodi se između Debrecin i Đera, blagu bodovnu prednost ima prvi pomenuti. Đer ipak i dalje drži korak, ovog vikenda slavili su kao domaćini, Nikola Trajković standardno dobar.


Dila Gori-Dinamo Tbilisi 0:0

Dinamo je ponovo remizirao, osmi put zaredom, što ih je sada definitivno izbacilo iz borbe za vrh. Giorgi Merebašvili se i dalje oporavlja od povrede.


Budućnost-Dečić 3:1 ; Rudar-Grbalj 1:0 ; Lovćen-Sutjeska 1:0 ; Zeta-Petrovac 2:0

Mitar Peković, Dušan Nestorović, Đorđe Šušnjar i Žarko Korać igrali su za svoje timove. Nakon ovog kola ništa novo - Budućnost ostaje prva sa 3 boda viška u odnosu na Rudar!


Guangzhou Evergrande-Changcun Yatai 4:0

Marko Ljubinković igrao do 54.minuta, kada je zamenjen.


Šahtjor Donjeck-Tavrija 3:1

Poraz koji se može svrstati u kategoriju časnih, imajući u vidu da se Tavrija suprostavila aktuelnom šampionu Ukrajine. Damir Kahriman tri puta je vadio loptu iz mreže, ali ne može biti nezadovoljan pruženim.


Aktobe-Kairat 1:1

Brana Ilić do 84. minuta bezuspešno pokušavao da se upiše u listu strelaca, nakon toga je zamenjen. Aktobe nije stigao do domaćeg trijumfa.


Iskra Stal-Dačija 0:2

I za kraj, da se vratimo zbivanjima u Moldaviji. Janko Tumbasevič uspešno nastupa za Dačiju, klub koju pokušava da prekine dominaciju Šefira iz Tiraspola i za sada im ide prilično dobro - nalaze se na čelu lestvice. Na ovom susretu, naš internacionalac, nažalost, nije igrao.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...