Vesti / Utakmice / Povratak otpisanih ili „šut“ karta iz evropskog voza?

Povratak otpisanih ili „šut“ karta iz evropskog voza?24.04.2012. 18:02

Autor: fkv.com Team(0)
D

a je neko pred početak prolećnog dela šampionata, usred euforije oko dovođenja Apije, Moreire i Kataija u klub, rekao navijačima Vojvodine da će ovo biti jedna od najneuspešnijih polusezona u poslednjih dvadeset godina – verovatno bi ga proglasili ludim. Međutim, „stara dama“ je svoje najvernije pristalice u skoro stogodišnjoj istoriji jedno zasigurno naučila: da je sa njom svaki mračan scenario moguć. Svega dve pobede u deset prvenstvenih utakmica, debakl u polufinalu kupa protiv Borca (nije postignut čak ni gol u 180 minuta dvomeča), kao i bruka protiv Spartaka minulog vikenda, dovoljni su razlozi da se zebnja uvuče u srca onih koji vole najpopularniji klub „srpske Atine“. Slamku spasa crveno-beli tražiće u preostalih pet kola, gde će pokušati da sačuvaju evropsku vizu koja je, nekim čudom, još uvek u njihovom posedu. Prva prepreka u toj grčevitoj borbi za tim poljuljanog samopouzdanja zove se Javor, tradicionalno težak protivnik, čiju tvrdu odbranu često nisu umele da slome ni mnogo razigraniji i motivisaniji timovi Voše. Pred sutrašnji duel na stadionu „Karađorđe“ (početak u 16:30h), medijima su se obratili zamenik šefa struke Spasoje Jelačić, kao i novopečeni prvi golman Vojvodine nakon suspenzije Supića, Budimir Janošević.

Trener Jelačić izneo je mišljenje da će Javor sutra igrati oprezno i zatvoreno, te da će pokušati da iznenadi domaćina iz polukontri i kontri. Kako kaže, igrači su se dobro spremili za ovu utakmicu, nema povređenih među prvotimcima niti će ko izostati zbog žutih kartona i svi, osim četvorice suspendovanih, konkurišu za prvi tim. Po njegovim rečima, štoperski tandem će najverovatnije činiti Milović i Kovačević, mada se pojačanja u zadnjoj liniji, ukoliko bude potrebe u narednim utakmicama zbog povreda i kartona, mogu iskoristiti i iz omladinskog pogona, gde vrlo dobre partije pružaju Petrić i Glumčević. On je izneo zapažanje da je današnji trening protekao dobro i u radnoj atmosferi, a da se o uticaju suspenzije za pojedine igrače na ekipu može govoriti tek nakon meča sa Javorom. Jelačić je dodao da se mogu očekivati dalje promene u timu, a da će se sve videti u narednim danima.

Golman Janošević smatra da Javor igra sa malo oscilacija, uz tvrdu odbranu, ali se nada da će ekipa Vojvodine uspeti da trijumfuje i približi se glavnom cilju – izlasku na evropsku scenu. On je dodao da pritisak u ekipi postoji, ali da je to normalno jer svi znaju zašto su dovedeni u klub i šta se od njih očekuje.

A šta očekuju navijači? Za početak, mnogo ozbiljniji pristup igri od strane čitavog tima, šanse pred protivničkim golom, solidarnost u ekipi, požrtvovanost i pošten odnos prema nama najdražem dresu. Ako kao kruna svega toga dođe rezultat, dobro je. Ako i ne bude krune, nije važno. Preživećemo i bez krune i vladara.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...