Vesti / Crveno-bela planeta / Despot u Salamanki

Despot u Salamanki 02.09.2009. 13:52

Autor: Limanfkv,Voja(1)
Promocija Despotovića u novom klubu
Promocija Despotovića u novom klubu
R

anko Despotović, u sumrak prelaznog roka, napustio je redove Mursije i priključio se Salamanki, takođe španskom drugoligašu. Ranko je juče i predstavljen u novom klubu u kom će nositi dres sa brojem 19. Na pitanja šta očekuje u ovoj sezoni, izjavio je da se nada napretku po broju golova u odnosu na prošlu godinu. Tada je dao 8, sad očekuje barem 15. Takođe, napomenuo je da je imao mnogo ponuda, ali kada je čuo šta nudi Salamanca, nije imao više dilemu gde će nastaviti karijeru.

SREĆNO DESPOTE !!

I da ove sezone parolu: "1:0 - Despotović" promenimo u "1:0; 2:0 - Despotović".

RUSIJA

Rostov [1 - 0] CSKA Moscow

Loša partija CSKA i našeg Miloša Krasića. Zakuvalo se u ruskom šampionatu, nekoliko timova vodiće veliku borbu za mesta koja vode u Ligu šampiona. Krasa je igrao 90 minuta i zaradio je žuti karton.

Krylya Sovietov S. [3 - 1] Dynamo Moscow

Joca Tanasijević (Dynamo) morao je (73. minut ) da zameni povređenog Denisa Kolodina, pri rezultatu 2:1.

ŠPANIJA

Malaga [3 - 0] Atletico Madrid

Milan Stepanov (Malaga) zaigrao je prvi put u zvaničnim utakmicama za svoj novi tim - Malagu. Pobeda od 3:0 nad ovako jakim protivnikom svakako da moze samo da raduje sve u klubu. Stepi je odigrao prvo poluvreme (1:0). Nažalost, morao je da ostane u svlačionici zbog lakše povrede. Na sreću, očekuje se povratak vec u sledećem kolu protiv Deportiva La Korunje.

NEMAČKA

Hertha BSC [2 - 3] Werder Bremen

Gojko Kačar (Hertha) nije nastavio golgeterski niz. Kao što sam vec jednom i pisao, predviđam Herti borbu za opstanak. Za Gojka se može reći da je sve, samo da nije klasičan centarfor, a to u zadnje vreme trener Favr želi od njega napraviti. Gojko je meč odigrao ispod proseka, imao je jedan fanastičan šut na gol, sa nekih 17-18 metara, ali je Wise intervenisao poput hobotnice i sačuvao gol. Kačar je namestio prvi gol za Hertu, prošetavši se pored odbrane Verdera lako je asistirao Piszczeku. Nažalost, ubrzo je usledio novi, 3. pogodak za goste. Do kraja je bilo vremena samo za još jedan utešni pogodak Herte.

ITALIJA

Fiorentina [1 - 0] Palermo

Prva pobeda Fiorentine u novom šampionatu. Vlada Avramov (Fiorentina) nije dobio prednost u odnosu na Freja.

TURSKA

Eskisehirspor [2 - 1] Antalyaspor

Radoslav Batak (Antalyaspor) nije igrao.

BELGIJA

Anderlecht [1 - 1] Standard Liege

Milan Jovanović (Standard) je odigrao ceo meč protv Anderlehta, gde je rezultat pao u drugi plan, posle pogibeljnog starta Witsela na Wasilevskog, kome je noga pukla na dva mesta.

Lane je odigrao utakmicu u kojoj je veoma, veoma malo puta bio u dodiru sa loptom, ali opet uspeo je da uputi dva šuta na gol i promoviše golmana Anderlehta u junaka meča, jer mu je skinuo obe lopte. Prvu kad je Lane šutirao sa roglja 16 metara, dijagonalu ka golu, goša je paradom izbio loptu u korner, i drugu, kad je Jovanović bio sam sa nekih 7-8 metara po sredini gola i uputio šut u, reklo bi se, prazan gol, ali onda odjednom se pojavljuje golman i "ala Kahn" refleksom skida loptu sa gol linije. Od hiljadu takvih šansi, rekao bih da samo 5 ne bi bile gol, i eto baš ta Lanetova ne uđe. Inače, zanimljivo je da sam meč gledao na poljskom Sport Klubu i da je njihov komentator barem 100 puta rekao Milan LANE Jovanović. Kao da je oduševljen tim nadimkom. A "Vojvodina Novi Sad" je izgovorio jedno 10 puta tokom meča.

HOLANDIJA

NAC Breda [2 - 0] SC Heerenveen

Igor Đurić (Heerenveen) nije igrao u novom porazu gostiju.

FRANCUSKA

Nimes [1 - 1] Metz

Miodrag Stošić (Nimes) odigrao je svih 90 minuta. Vladimir Buač (Nimes) nije dobio šansu na ovoj utakmici.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...