Vesti / Crveno-bela planeta / Pogađali Šušnjar, Trajković i Ubiparip!

Pogađali Šušnjar, Trajković i Ubiparip!19.04.2012. 18:44

Autor: mihailov(0)
Obojica povređeni i čeka ih oporavak!
Obojica povređeni i čeka ih oporavak!
K

olo koje je za nama svakako je obeležila tužna vest iz Italije. Cela Evropa je u žalosti, fudbal se na “Čizmi“ nakon objavljivanja vesti nije igrao.

Đorđe Šušnjar postao je junak Nikšića, svojim golovima ostavio je Sutjesku u igri, dok su se golgeterski proslavili i Vojo Ubiparip i Nikola Trajković!


Anderleht-Genk 1:3

Stvari se polako komplikuju u Belgiji, nakon ovog poraza klub iz Brisela ostaje na samo bod viška u odnosu na Briž! Već na poluvremenu bilo je 0-2, trener domaćih pokušao je ubacivanje Milana Jovanovića u drugih 45 minuta, ali ni to nije pomoglo. Ima još da se igra do kraja, ali je vrlo verovatno da će prvaka odlučivati međusobni duel ova dva tima!


Hamburg-Hanover 1:0

Može se reći da je ovo trijumf sezone za Hamburg, jer je opstanak u ovom momentu izuzetno blizu! Situacija na dnu je dosta komplikovana, poznat je samo jedan putnik u “Cvajtu” - Kajzerslautern. Najveće šanse da im se pridruži ima Herta koja se suočava sa neverovatnim problemima u poslednje vreme. Naime, trener Rehagel ne može da računa na čak 15 prvotimaca zbog brojnih povreda! Na poziciji koja vodi u baraž trenutno se nalazi Keln. Gojko Kačar nije ušao sa klupe ovog vikenda.


Volfsburg-Augsburg 1:2

Boba Medojević još uvek bez šanse, tek će naredna sezona pokazati da li su “Vukovi” i naš bivši kapiten “pogodili” u izboru.


Italija - 33 kolo Serije A odloženo je zbog tragične i šokantne smrti fudbalera Livorna Pjermarija Morosinija. Neka mu je laka crna zemlja.


Beauvais-Nimes 1:2

Klub u kojem trenutno igra Miodrag Stošić blizu je povratka u drugu ligu Francuske. Stole nije nastupio na ovom meču, u kome je njegov klub ubeležio vrednu “trojku” na gostovanju.


Groningen-Roda 0:1

Desetim porazom u prethodnih 12 utakmica Groningen se definitivno oprostio od borbe za izlazak u Evropu. No, Dušana Tadića to ne treba preterano da zabrinjava jer će sledeće sezone nositi dres Tventea, koji se može pohvaliti boljim rezultatima i višim ambicijama! Transfer je vredan nepunih 8 miliona evra, Duća se obavezao na 3 godine!


Sivaspor-Bursaspor 4:0

I Turska liga je iseckana na više delića, Bursaspor se nalazi u grupi koja se bori za ulazak u Ligu Evrope. Nije krenulo dobro, u prvom kolu doigravanja deklasirao ih je Sivaspora, jedina dobra vest je da se Milan Stepanov ponovo našao u startnoj postavi!


Leh Poznan-Lehia Gdanska 2:1

Hvalili smo ga prethodnih sedmica, on je odgovorio još jednim golom! Voju Ubiparipu ovo je drugi ovosezonski pogodak kojim je domaćin došao u vodstvo. Bivši reprezentativac Injac se autogolom pobrinuo da unese neizvesnost u ovaj duel, ali su se stvari vratile na svoje mesto kada je Mozdzen postigao pobedonosni gol!


Tavrija-Černomorec 2:0

Damir Kahriman je uspešno branio svih 90 minuta odbranivši svoj gol od protivničkih napadača!


Makabi Um Al Fam-Hapoel Aškelon 2:2

U utakmici bez rezultatskog značaja Makabi i Hapoel podelili su bodove. Darko Lovrić nije igrao, videćemo hoće li promeniti sredinu u narednom periodu, imajući u vidu da njegov klub ostaje u drugoj ligi.


Ferencvaroš-Đer 2:2

Sa jedne strane Lorant Olah, sa druge Nikola Trajković podelili su bodove u derbiju odigranom na “Albert Stadionu” u Budimpešti! Trajković je bio i strelac vodećeg gola za goste, dok je Olah igri pristupio u drugom delu meča!


Dečić-Rudar 0:0 ; Berane-Budućnost 0:1 ; Mladost-Zeta 0:0 ; Sutjeska-Bokelj 2:0

U kratkim crtama - Rudar polako posustaje u šampionskoj trci, Budućnost se odlepila na 3 boda prednosti! Mitar Peković igrao za Podgoričane, Dušan Nestorović i Purke Stojanović za Pljevljane. Žarko Korać nije uspeo da postigne gol u remiju Zete, dok je junak kola definitivno Đorđe Šušnjar koji je 2 puta zatresao mrežu Kotorana i ostavio Sutjesku u borbi za opstanak!


Urava Reds-Vissel Kobe 2:0

Za razliku od prošle godine, kada su se borili za opstanak, sada timu Urave ide prilično dobro - nalaze se na drugom mestu lestvice! Ranko Despotović nije bio u protokolu.


Borac Banja Luka-Olimpik 1:0

Nemanja Bilbija oporavlja se od preloma podlaktice, a Borac je uspeo i bez njega da trijumfuje minimalnim rezultatom.


Changchun Yatai-Guizhou Renhe 0:0

U meču bez golova Marko Ljubinković igrao svih 90 minuta za tim koji vodi Svetozar Šapurić. Zanimljivo je da i na klupi gostiju sedi naš stručnjak - Milorad Kosanović!


Baia-Dinamo Tbilisi 2:2

Ukoliko posećujete kladionicu, preporuka jeste da igrate X na Dinamo, sedam kola zaredom završavaju susret bez pobednika! Ta loša serija se nekako poklopila sa Merebinim odsustvom sa terena. Naime, doživeo je neugodnu povredu i najverovatnije neće na travnjak bar još 10-ak dana.


Akzhayik-Aktobe 1:0

Brana Ilić sve vreme na terenu, Vladimir Vukajlović zamenjen nakon prvih 45 minuta! Njihov Aktobe ostao je bez bodova na ovom gostovanju!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...